Klór van az ivóvízben, annak ellenére, hogy rákkeltő

Klór. Mindenki tudja, hogy a vízbe klórt tesznek, hogy megakadályozzák a mikroorganizmusok elterjedést, amik akár járványokat válthatnak ki. A víz klórral való fertőtlenítése, bár még mindig a legolcsóbb, de már nagyon elavult technológia.


Már csak azért is, mert a 70-es évek óta több ezer tanulmányban sikerült bebizonyítani, hogy a vízben található klórnak nagyon súlyos egészségkárosító hatása van.

Hogy miért van akkor még mindig az ivó- és fürdővizünkben klór?

Ezt a kérdést mindenki válaszolja meg magának. Pénzhiány az átépítésre, emberi ignorancia, "csakazértis", hátsó érdekek, gyógyszeripari összeesküvés, népirtás, felelős emberek megtévesztése, a kormány hibája, meghamisított jelentések, stb... Ez már egyéni értelmezés és hitrendszer kérdése, de mi most itt beszéljünk inkább a bizonyítható tényekről és ne elméletekről.

Az egy tény, hogy egyedül Európában egy hónap alatt 7-800 000 tonna klórt állítanak elő. Ez azt jelenti, hogy Európa lakosságára nézve ez fejenként 1,6 kg klór havonta. A klór legnagyobb felhasználási területe az ivóvíz fertőtlenítés mellett a műanyaggyártás és a gyógyszeripar. Ez a gyáripari óriásoknak jelentős bevételi forrás, hiszen Te akkor is kifizeted valamilyen módon a Rád eső 1,6 kg klórt havonta, ha nem is tudsz róla.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Azonban foglalkozzunk most a csapvíz kérdésével. Ha a vízről beszélünk, először az jut eszünkbe, amit megiszunk. A klóros víz ivása természetesen nem túl barátságos dolog, de most nézzük meg ezt a dolgot egy másik aspektusból is. Vajon hogyan hat ránk, ha klóros vízben fürdünk vagy zuhanyozunk, és közben belélegezzük a zuhanygőzből felszabaduló klór gázt, azaz kloroformot? Arról a kloroformról beszélünk, amit a Világháborúk alatt vegyi fegyverként, illetve narkotikus hatása miatt sokáig érzéstelenítőként használtak, de betiltották májkárosító illetve szívbénulást okozó hatása miatt.

klór gáz zuhany

Akkor gázálarcban zuhanyozzak?

Megállapítható, hogy a szervezetünkbe kerülő klór 2/3-ad részét a zuhanygőz belélegzéséből és a bőrön keresztül juttatjuk a szervezetünkbe. A meleg zuhany ugyanis kitágítja a pórusokat, ezáltal a vegyi anyagok is könnyebben bejutnak rajta keresztül a bőrbe. A belélegzett zuhanygőz 100-szor rombolóbb kémiai anyagot tartalmaz, mint a csapvíz, mert a klór és más szennyező anyagok sokkal alacsonyabb hőfokon párolognak, mint a víz és ez a pára az, ami már nagyon sokféle vegyületből áll és nagyon káros.


„Tisztában vagyunk vele, hogy sokkal több kloroform jut a szervezetünkbe fürdés, zuhanyzás és mosás által, mint azzal, hogy klóros vizet iszunk. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a napi zuhanyzás alatt, belélegzéssel és a bőrünkön keresztül legalább annyi vagy akár hatszor több kloroform jut a szervezetbe, mint a megivott víz által. A belélegzett kloroform rákkeltő hatását hússzorosára, de akár 75-szörösére becsülik, mint a megivott kloroformét. Mindez azt jelenti, hogy a klóros ivóvíz rákkeltő hatásának kockázata sokkal magasabb, mint amit a felelős hatóságok el szeretnének hitetni velünk. ” – Hans R. Larsen (Master of Science vegyész)

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Ha klóros vizet iszunk, a szervezetünk képes annak a vesén és az emésztő rendszeren keresztül valamilyen szintű kiszűrésére, de arra nincs semmi védelmi rendszerünk, hogy zuhanyzás közben belélegezzük a felszabaduló klór gázt (kloroform). A veszély ebben az, hogy a belélegzett klórgáz egyből a véráramunkba kerül. Hiába egyesek csak ásványvizet isznak, vagy szűrik a vizet, de ez a problémának csak féloldalas kezelése, mert a napi zuhanyzás által rengeteg mérgező anyagnak vagyunk kitéve. Kutatások kimutatták, hogy egy 10 perces zuhanyzás folyamán annyi klór kerül a szervezetbe, mintha 2 liter klóros vizet ittunk volna meg.

klór van a fürdővízben

“A Pittsburgh Egyetem egyik vízkémikus professzora állítja, hogy az elpárolgó kémiai anyagok a vízben zuhanyzás, fürdés és belélegzés által 100-szor erősebben hatnak ránk, mint az ivóvízből. Klórt adnak a vízhez, hogy megállítsák a különböző betegségeket okozó mikroorganizmusokat és aztán a könnyen reakcióba lépő klór, különböző toxikus vegyületeket alkot zsírsavakkal és szén részecskékkel...” – Environmental Protection Agency, Dr. Lance Wallace

Mellrák, húgyhólyagrák, vastagbélrák a klóros víztől

Megdöbbentő fordulatot vett a mellrák okainak kutatása is, amikor kimutatták, hogy a mellrákos nők mellszöveteiben 50-60%-kal több klór mellékterméket találtak, mint az egészséges nőkében. Mindez újdonság amellett az évek óta tudott tény mellett, hogy a klóros víz fogyasztása növeli a húgyhólyag- és végbélrák kockázatát is.

A klórgáz köztudottan egy erősen irritáló anyag a sejtekre és a légcsőre nézve. A II. Világháborúban vegyi fegyverként használták azt. Már kisebb dózisú belélegzése főleg gyermekeknél asztmát, légcsőhurutot okoz. Kutatással kimutatták azt is, hogy már kis mennyiségű klórgáz is veszélyes lehet, mert csökkenti a tüdő oxigén ellátottságát és tüdő ödémához vezet. Ez nem túl szerencsés tényező atléták illetve szívbetegek számára.

klór baba

Bőrünk a szervezetünk legfontosabb védelmi rendszere. Amikor zuhanyozunk, a bőrünket folyamatosan nagy mennyiségű, erősen hígított klór oldatnak tesszük ki. Ennek a klórnak bizonyos része reakcióba lép a bőr felszínén található olajjal és így jut be a bőr alsóbb rétegeibe ez a klóros egyveleg. A klórnak erős oxidáló hatása is van, ezért felgyorsítja a bőr öregedését. Egy másik káros aspektusa, hogy elpusztítja a bőr természetes baktérium flóráját és ezzel felborítja a bőr természetes ökológiáját.

Mégsem kell gázálarc, tudunk jobbat

Azoknak, akiket érdekel az egészségük és hajlandóak felelősséget vállalni azért, hogy tegyenek is érte, a Vízmegoldás zuhanyszűrője praktikus és igazán elérhető áron jelent megoldást a problémára.

Ne várj rá, hogy majd mások megoldják ezt a problémát. Magyarországon kevés kivétellel mindenütt klórt tesznek az ivóvízbe és kilátásban sincs, hogy ez záros határidőn belül változna. Ha gyermeked van, különösen fontos, hogy megvédd őt a klórtól!

Lépj Te, szerelj fel egy zuhanyszűrőt! Itt nézhetsz utána a zuhanyszűrőnek.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!