Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Verzió: 1.7. Érvényes: 2015. január 1.-től.1. Termékeinkre vállalt garancia

1.1. A Havingness Zrt. a termékek működésére az átvételtől számított 2 azaz kettő naptári évig garanciát vállal. Ez alól kivételt képeznek a szűrőbetétek és a zuhanyszűrők, amelyekre csak a weboldalon megadott minimum működési ideig, azaz három hónapig vállalunk garanciát, mivel ezek a használat módjától és intenzitásától függően eltérően viselkedhetnek.

1.1.1 A garanciális idő a készülék átvételének vélhető napján (számla kelte + 5 munkanap) indul, szűrőbetétek és a zuhanyszűrő termékek esetén pedig azok első használatba vételekor kezdődik, amely nappal kapcsolatban a fogyasztó nyilatkozatát vesszük alapul.

1.2. A garanciális igény érvényesítése során kérheti a termék javítását vagy cseréjét. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a garanciális igény nem érvényesíthető.

1.3. A garanciális igény érvényesítésével kapcsolatos esetleges postaköltségek az eladót, azaz a Havingness Zrt-t terhelik.


2. Elállás

2.1. Megrendelése után Ön élhet a feltétel nélküli elállás jogával. Ön a szerződéstől az áru kifizetését és átvételét követő 30 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az átvétel dátumára vonatkozóan (vitás esetben) a futárszolgálat Ön által aláírt szállítójegyzéke az irányadó. Minden termékünkre 100%-os pénz visszafizetési garanciát vállalunk a termék kézhezvételét követő 30 napon belül.

2.2. Az elállás módja: az átvételt követő 30 napon belül értesítse vevőszolgálatunkat elérhetőségeinken elállási szándékáról. Munkatársunk egyeztetni fogja Önnel a pénzvisszafizetés részleteit. Amennyiben élni szeretne a pénz visszafizetési garanciával, eredeti csomagolásban és címkével, számlával együtt juttassa vissza a termékeket saját költségén a címünkre. Amint sérülésmentesen, eredeti csomagolásban a termékek visszajutottak hozzánk, cégünk a termékek vételárát 3 munkanapon belül az Ön részére kifizeti. A fizetés módja - Ön által választva - az alábbiak egyike:

 • megadott bankszámlaszámra utalás
 • postai készpénz utalvány


3. Szavatosság

3.1. Önnek a weboldalon történő vásárlásai tekintetében érvényes szavatossági jogai vannak. Ha a termék gyári hibás, akkor forduljon ügyfélszolgálatunkhoz minőségi kifogásával. Szavatossági igény estén kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető.

3.2. A szavatossági igény érvényesítésével kapcsolatos esetleges postaköltségek az eladót, azaz a Havingness Zrt-t terhelik.

3.3. A szavatossági igény érvényesítéséhez a Havingness Zrt. kérheti a termék garancialevelét, amit a vásárláskor kapott számla testesít meg. Ennek hiányában is érvényesíthetőek a fogyasztói jogok, amennyiben a vásárlás időpontja egyértelműen beazonosítható.


4. Termék megrendelési feltételek

4.1. A Havingness Zrt. által üzemeltetett weboldal megrendelési adatlapjának kitöltésével és a megrendelés gomb lenyomásával a felhasználót fizetési kötelezettség terheli, amennyiben a megrendelését az alábbi egyik (vagy több) módon visszaigazolja:

 • rákattint az e-mail-ben küldött, megrendelést visszaigazoló linkre
 • megadja a mobiltelefonjára sms-ben érkező visszaigazoló kódot

4.2. A futárcég automatikusan kiszállítja a megrendelőnek a megrendelt termékeket. A megrendelés vételárát a futárnak, készpénzben, átvételkor kell megfizetni. A kiszállítás díját a megrendelés végösszege tartalmazza, így a megrendelés végösszege felett felár, jutalék, díj nem fizetendő. Hasonlóan, a futárnak kevesebb összeg nem fizethető, a csomag "részben" nem vehető át.

4.3. Amennyiben a megrendelő nem fizeti ki az általa visszaigazolt megrendelés díját a futárnak (a csomagot nem veszi át), úgy a kiszállítási, visszaküldési, és adminisztrációs költségekre bruttó 1800,- Ft-ot számolunk fel, melyet megrendelő köteles utólag megfizetni. (A kifizetett, átvett termékekre vonatkozóan azonban a vásárlónak díjmentes 5 napos elállási joga van, lásd 2.1. pont.)

4.4. Megrendelő mentesül az át nem vett csomag után fizetendő 1800,- Ft-os pótdíj fizetése alól, amennyiben az átvétel meghiúsulása neki fel nem róható okból következett be, vagy a csomag ismételt kiszállítását kéri és azt rendben átveszi.

4.5. A weboldalon kezdeményezett megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

5. Adatkezelés

5.1. A vásárlás vagy hírlevélre történő feliratkozás önkéntes. A vásárlás és a feliratkozás megerősítéses rendszerrel történik, azaz amíg a vásárlás vagy feliratkozás kezdeményezésekor megadott e-mail címre elküldött visszaigazoló linkre nem kattint rá a felhasználó (vásárlás esetén sms-ben küldött visszaigazoló kód megadása is visszaigazolásnak számít), addig semmilyen megadott adatát nem tároljuk és nem kezeljük, csak ami ahhoz szükséges, hogy a visszaigazoló linkre történő későbbi kattintásakor azonosítani tudjuk, illetve visszaigazolt megrendelését teljesíteni tudjuk. A vissza nem igazolt vásárlást vagy hírlevél feliratkozást 30 naptári nap elteltével semmisnek vesszük és a jelentkező minden tárolt adatát töröljük.

5.2. A kapott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át. A hírlevél feliratkozás bármikor megszűntethető bármelyik általunk küldött elektronikus levél legalsó sorában lévő leiratkozási linkre való kattintással. Az adatmódosítás szintén bármikor lehetséges, bármelyik kiküldött levélben található adatmódosító linkre kattintva. Az adatmódosító linkre kattintva kaphat a felhasználó teljes körű tájékoztatást a róla nyilvántartott személyes adatokról.

5.3. A hírlevél feliratkozáskor bekért és kezelt adatok köre:

 • név
 • e-mail cím
 • IP cím (automatikus)
 • feliratkozás időpontja (automatikus)

5.4. A vásárláskor bekért és kezelt adatok köre:

 • név
 • e-mail cím
 • mobil telefonszám
 • IP cím (automatikus)
 • megrendelés időpontja (automatikus)
 • szállítási név és cím
 • számlázási név és cím
 • megrendelt termékek

5.5. A weboldalon és a regisztrációs oldalakon megadott adatokat statisztikai célokra felhasználhatjuk, ami a weboldal hatékonyabb működését szolgálja. Ezen túli felhasználás, az adatok harmadik félnek történő továbbítása nem engedélyezett.

5.6. Felhasználó beleegyezik, hogy az adatait e-mail hírlevél, sms üzenet, illetve saját vagy partner cégek promóciós ajánlatainak küldésére felhasználhassuk, de az adatokat egy esetleges partner ajánlat küldésekor sem adhatjuk át harmadik félnek. Az sms küldést végző szolgáltatónk a Bip Communications Kft.

5.7. Felhasználó beleegyezik, hogy a megadott postacímére levélben saját ajánlatainkat kiküldhessük. Ezek elsősorban Felhasználó egészségügyi érdekében történnek, a szűrőbetétek esedékes cseréjével kapcsolatosak, de tartalmazhatnak új termékeinkre vonatkozó kedvezményes vásárlási ajánlatot is. A lakcím adatokat csak a kiküldést végző cégek (Magyar Posta, Trans-o-flex futárszolgálat) részére adjuk át, kizárólag a kézbesítés érdekében. Amennyiben nem kíván postán ajánlatot kapni, ezt ügyfélszolgálatunknál jelezheti.

5.8. Felhasználó bármikor kérheti adatainak haladéktalan törlését, vagy a róla nyilvántartott adatok bemutatását. Ezen kérését bármelyik elérhetőségünkön jelezheti.


6. Szerzői jogok

6.1. A vízmegoldás logó és termék összeállítás, valamint annak elnevezései szerzői jogvédelem alatt állnak, melynek jogtulajdonosa a Havingness Zrt.

6.2. A www.vizmegoldas.hu weboldal teljes szöveges és grafikus tartalma, beleértve a hírlevél sorozatokat, a letölthető e-book-okat, tanulmányokat szerzői jogi védelem alatt állnak az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, és a Havingness Zrt. jogtulajdonát képezik.

6.3. A vízmegoldás.hu weboldalról engedély nélkül, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban felhasznált grafikai elemek illetve szövegek után használati díj fizetendő. A felhasználás díja 10000,- Ft + ÁFA grafikai elemenként naponta, illetve 5000 Ft + ÁFA mondatonként naponta. A jogvédett tartalmaink illegális felhasználói részére a jogsértés abbahagyására felszólító, ügyvédünk által ellenjegyzett levelet és a fenti díjszabással kalkulált számlát küldünk.


7. Elérhetőségek

7.1. Jelen weboldal oldal üzemeltetője az AQUA Technológia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

7.2. Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefon: (20) 40 40 228,
E-mail: info@vizmegoldas.hu

7.3. Postacímünk:
          Havingness Zrt.
          1141 Budapest
          Szomolány utca 39. B. ép.


Amennyiben kérdése, kérése, problémája van, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.
Kellemes vásárlást és további szép napot kívánunk!X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!