Víztisztító berendezés vásárlása esetén fontold meg ezt az 5 tanácsot


Víztisztító berendezés vásárlása nem könnyű feladat. Hogy ne vessz el a lehetőségek labirintusában és ami még fontosabb, hogy ne ültessenek fel vásárláskor, íme néhány jó tanács és tipp, hogy mit érdemes figyelembe venned, amikor víztisztító berendezés vásárlásra szánod el magad.

1. Mit szűrjön ki a vízből a víztisztító berendezés

Fontos átgondolnod, hogy mi az, amitől meg akarsz szabadulni, mi az, ami zavar a vízben, mert sokféle víztisztító berendezés van forgalomban. Tudnod kell, hogy a magyarországi ivóvíz, bár hagy némi kívánnivalót maga után, de mégis sokkal jobb, mint az ivóvíz Európa más országaiban. Ennek oka, hogy földrajzi elhelyezkedésünkből kifolyólag, rengeteg jó minőségű mélységi rétegvízzel, karsztvízzel és parti szűrésű vízzel rendelkezünk. Ezért indokolatlannak tartjuk az olyan technológiák használatát, mint a fordított ozmózis, ami egyszerűen úgymond „túlszűri a vizet” azzal, hogy az értékes ásványi anyagokat is eltávolítja a vízből. Ezek ugyanis nélkülözhetetlenek sejtjeink táplálásához. Az ily módon megszűrt víz sajnos még rossz ízűvé és enyhén savas kémhatásúvá is válik, ami ugyancsak nem túl jó a szervezetünknek. A fordított ozmózis technológia hívei arra hivatkoznak, hogy az ő készülékük a hormonokat is kiszűri, bár az az igazság, hogy a magyar ivóvizekben még hormont senki nem talált. Nem igazán tudnak ugyanis lejutni a hormonok a több száz méter mélyen lévő földalatti vízgyűjtőkbe.

Ami viszont nem túl jó a magyar ivóvízben, hogy még mindig klórral fertőtlenítik, aminek káros hatását már több független kutatócsoport is igazolta. A klór egészségre gyakorolt negatív hatásáról ezen a linken olvashatsz még.

A másik probléma, hogy a magyar vizekben sajnos természeténél fogva az előírt határérték feletti az arzén, az ammónium és a bór koncentrációja.

víztisztító berendezés

Problémát jelenthetnek még a vízbe került nehézfémek a vezeték hálózatból, illetve a nitrát, ami az intenzív műtrágyázással jutott el ivóvizeinkbe.

Ezek tehát a valós problémák, és ha víztisztító berendezést keresel, akkor ezeket a problémákat kell orvosolnia.

2. Ár-érték arány

Tényleg igaz, hogy egy víztisztító berendezés több százezer forintos beruházás? Szerencsére nem. Vigyázz, a csili-vili gépház sokszor filléres technológiát rejt, mert a vízszűrés maga alapvetően nem egy drága dolog. Sokszor nem a gép valódi értékét, hanem az értékesítők magas jutalékát kell megfizetned, ettől lesz a készülék ára olyan borsos. Tedd fel magadnak a kérdést: vajon a tízszeres áron kínált gép tud-e tízszer annyit, mint az a készülék, ami tized annyiba kerül?

3. A víztisztító berendezés fenntartásának költsége

vízszűrő berendezés költséghatékonyan

Sok víztisztító berendezés rejtett buktatója, hogy a fenntartásához szakemberre van szükség, aki bizonyos időközönként karbantartást végez a gépen. Valóban indokolt ez, vagy csak egy marketing trükk arra, hogy eladják Neked a méregdrága cserebetéteket és a szakembert a gépéhez? Ez felveti a következő kérdést: Milyen gyakran kell betétet cserélni a vízszűrőben és az mennyibe kerül? Vegyük például a sok helyen elterjedt olcsó szűrőkancsót, ahol a nagy buktató, hogy a szűrőbetétet gyakran kell cserélni, és nem mondhatni, hogy olcsó lenne egy ilyen betét.

Vigyázz, nehogy utólag derüljenek ki ezek a kellemetlen és költséges részletek!

4. Megbízható cég, akinél a jövőben is lehet a berendezéshez betétet vásárolni

Ha további betétet kell vásárolnia, meg tudod-e majd rendelni azt, megtalálod-e a készülékébe illő betétet? Megbízható-e a cég, hogy fél, egy vagy két év múlva is ott lesz, ha cserebetétet akarsz vásárolni? Ezeket is érdemes megfontolni. Sokat elárulhat erről a cég honlapja, esetleg a cégforma vagy az ügyfélszolgálat elérhetősége.

5. Kapsz-e használati utasítást, garanciát a víztisztító berendezéshez

vízszűrő berendezés garancia

Kapsz-e használati utasítást és garanciát a víztisztító berendezéshez? Sok olcsóbb vízszűrő berendezéshez sajnos nem jár se garancia, se használati utasítás. Ilyenkor meggyűlhet a bajod a készülékkel, mert azért még az egyszerűbb vízszűrő felszerelése és karbantartása is pontos lépéseket igénylő folyamat, amiről a leírást tanulmányozni kell, hogy a készülékéből a legjobb eredményt tudd kihozni. Nem biztos, hogy az olcsó kínai vagy tajvani készülék valóban a legjobb döntés.

A nem szakszerű felszerelés és a nem megfelelő használat a vízszűrés hatékonyságát csökkentheti vagy a vízszűrő meghibásodásához vezethet. Ha ilyenkor újat kell venned, akkor máris többet veszítettél, mint spóroltál.

+1 Ráadás titok, amiről csak kevesen tudnak

Talán nem tudod, de azzal, hogy az ivóvizet megszűröd, még nem tettél meg mindent, hogy az ártalmas klórtól és társaitól megszabadulj. Pontosan ugyanolyan fontos a fürdővíz szűrése is, mint az ivóvízé. Ennek oka, hogy a klór a bőrödre igen romboló hatással van, kiszáradást, kipirosodást eredményezhet, gyerekek esetén még az ekcéma egyik fő oka is lehet. Klóros vízben fürdéssel kimutathatóan annyi klór kerül a szervezetébe, ami megfelel annak, mintha 2 liter klóros vizet ittál volna.

És ez még nem minden, mert ami igazán kártékony, az a klórgáz belégzése zuhanyzás fürdés alatt, ami a forró vízgőzből közvetlenül a nyálkahártyáját támadja. Kutatások alátámasztották, hogy ezek a klórozás melléktermékei erősen rákkeltő anyagok és kerülendőek. A klór továbbá gyengíti immunrendszerét, bőrirritációt, ekcémát, pattanásokat okozhat. Szabadulj meg a fürdővízben előforduló klórtól is, ha valóban tenni akarsz az egészségedért! Nézz utána itt, milyen vízszűrési megoldásokat kínál Neked a Vízmegoldás!

vízmegoldás vízszűrő készülék

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!