Klórozás: kapcsolat a szívbetegségek és a rák között – Martin Fox, Ph.D. írása

A világ számos pontján emberek szenvednek és halnak meg az ivóvíz hiánya miatt. Szerencsére Európában nem ez a helyzet. Viszont rengetegen halhatnak meg az ivóvízhez adott vegyszerek miatt.

Az egyik legalattomosabb, legveszélyesebb és legkárosabb vegyszer a klór. Úgy hiszem, a klór váltja ki a sejtek abnormális elváltozását, ami a tumorok kialakulásához, érszűkülethez vagy rákhoz vezethet. A szívbetegségek eredete is hasonló a rákot kiváltó okokhoz. Mindkettő kapcsolatba hozható a klórral és a szabadgyökök túlzott termelésével.

Dr. Joseph Price, orvos, írt egy lenyűgöző könyvet az 1960-as évek végén, Koszorúerek/koleszterin/klór címmel. Azt állítja, hogy „az érszűkület, a szívroham és a legtöbb stroke kiváltó oka a klór. Az a klór, ami a hálózati vízben van.” Hogy ezt alátámassza, Dr. Price csirkéken végzett kísérleteket. Pár hónap alatt a klórozott vizet fogyasztó csirkéknél érszűkületet mutattak ki. Hogy megerősítsék a kísérletet, Dr. Price két csoportra választotta az eredeti kísérleti csoportot, majd lefolytatta pontosan ugyanazt a tesztet, és pontosan ugyanazok az eredmények jöttek ki.

A csirkék és a galambok is kiváló laboratóriumi modellek, ha az emberi érelmeszedés tanulmányozásáról van szó. Richard Bull, a Környertvédelmi Hivataltól, tanulmányozta a klórozott víz hatását a galambokon. Az eredményei Dr. Price kutatását támasztják alá, és egy lépéssel tovább jutott. Bull rájött, hogy azoknak a galamboknak, amelyek klórozott vizet fogyasztottak kalciumban szegény étrenddel, 50%-kal magasabb volt a rossz koleszterin szintje, mint a klórmentes vizet fogyasztó galamboké.

csapviz

Sok ember nincs tisztában a koleszterin és a szívbetegségek közötti összefüggéssel. Egy 10 éves, a kormány által finanszírozott kutatási projekt meggyőzően kimutatta a kapcsolatot a szívbetegségek és a vér koleszterin szintje között. Koleszterinszint csökkentése jelentősen csökkenti a halálos szívroham kockázatát. Eddig érthető. De a szervezetünkben lévő koleszterin 70-80%-át a máj termeli, függetlenül a táplálkozással bevitt koleszterintől. Tehát, kutatások kimutatták, hogy az emberek koleszterinszint nagy része független a táplálkozástól. Röviden, nincs összefüggés a étkezés során bevitt koleszterin és a vér koleszterinszintje között.

Mi okozta a nagymértékű koleszterinszint növekedését a galamboknál? Magától értetődően a klór hozzáadása játszotta a főszerepet. De mi magyarázza azt, hogy hogyan tudja a klór ilyen alattomosan növelni a koleszterinszintet?

A test minden sejtjének van egy atommagja, amely DNS-t tartalmaz – a kémiai tervrajz, ami meghatározza a sejt-replikációt. A sejtek szöveteket építenek, a szövetek pedig szerveket. Tehát, ha a sejtjeink egészségesek, akkor mi is azok vagyunk. Ha pedig torzak, akkor hajlamosak leszünk a betegségekre.

Nos, a klór és a többi kémiai anyag az ivóvízben okozzák azt, amit úgy hívnak, hogy „szabad gyökök”. A szabad gyök az anyagcsere kémiai mellékterméke. A szabad gyökök lőszerként viselkednek, és bármit eltalálnak, az sérült és roncsolt lesz. Ha a védekező mechanizmusunk, az immunrendszerünk megfelelően működik, meg tudunk tőlük szabadulni. De ha az immunrendszerünk túlterhelt a szabad gyököktől - például amikor klóros vizet iszunk –, komoly bajunk is lehet. A szabad gyökök megtámadhatják a sejtek „tervrajzát”, átírhatják azt, megváltoztatva a sejtet, ami nem lesz képes megfelelően osztódni, majd egy daganat jön létre, ami feltűnhet a véredényekben, a mellben, a prosztatában vagy akárhol.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

A klór szabad gyök túltermelést okoz. A szabad gyökök roncsolják a sejteket. Ha a sejtek károsodtak, a koleszterinszint növekedését, érelmeszesedést, az artériák keményedését és plakk képződést észlelhetünk. Mindez kapcsolatban áll a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kialakulásával.

Rák esetén a szabad gyökök ellenséges sejteket hoznak létre. A klórozási folyamatban a klór természetes, szerves anyaggal keveredik. A trihalometánok, röviden THM-ek, együttesen tartalmaznak olyan rákot okozó hatóanyagokat, mint például a kloroformok, bróm-formák, szén-klórtklorid stb.

„A klór olyan veszélyes,” mondja Dr. Herbert Schwartz, „hogy be kellene tiltani.” Azt állítja, hogy „a víz klórozása olyan, mint elindítani egy bombát. Rák, szívproblémák, korai szenilitás, mentális és fizikai is, mind a klór hatásának tulajdonítható, amivel a vizet kezelik. Idő előtt öregít minket olyan tünetekkel, mint például az artériák keményedése. Úgy hiszem, hogy ha most ajánlanák a klórt először, hogy az ivóvizet kezeljék vele, biztos, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet nem engedélyezné.”

klorozas

Klórozott vizet inni veszélyes, ha nem halálos az egészségünkre nézve. Ez ilyen egyszerű. Az ivóvizünkben található klór THM-eket képez. Ezek az erős kémiai szennyezőanyagok, a szabadgyökök túltermelését idézik elő, ami sejtkárosodáshoz vezet. Nem úgy történik, hogy egy nap arra ébredünk, hogy rákosak vagy szívbetegek vagyunk. Ezek a degeneratív betegségek hosszú évek állandó roncsolásának a következményei. Számos orvos azt állítja, hogy a plakk kialakulása és a szívbetegséghez vezető artériák keményedésének kialakulása 10-20 évig is tart, valamint a rák 20-30 éven keresztül alakul ki. Napról napra folyamatosan isszuk a klórozott vizet, ezáltal felesleges szabad gyököket termel a szervezetünk, ami komoly károkat okozhat a sejtekben és rendellenes sejtes növekedéshez vezethet. Végül elég sejt sérül ahhoz, hogy elkezdjük tapasztalni a szívbetegség és a rák tüneteit. A szívbetegség eredete hasonló a rák eredetéhez. Mindkettőnek a szabadgyökök roncsoló hatásában gyökerezik.

Mit tehetünk tehát az ivóvizünkben található klórral, THM-ekkel és más szerves kémiai összetevőkkel?

Szereljünk fel egy hatásos vízszűrő berendezést.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Összefoglalva, ha csak egy dolgot kellene javasolnom, amit minden embernek meg kell tennie az ivóvízét illetően, azt mondanám: Ne igyon klórozott vizet. Ez az egyszerű jó tanács sokakat megmenthet a szívbetegségektől és a ráktól - az emberiség két legnagyobb gyilkosától.

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!