Biztonságos-e a klóros víz?

Dr. Joseph Price, Koszorúerek, koleszterin, klór címmel írt könyvében található kutatás szerint majdnem az összes szívbetegséget - beleértve a sztrókot is – a klórozott víz okozza. Számos tanulmány alátámasztja ezt, kiterjesztve a problémát más betegségekre is a ráktól az asztmáig. Dr. Price több kísérletet végzett csirkéken. Kimutatta, hogy a klórozott vizet fogyasztó csirkék több mint 95%-ánál érszűkület jött létre csupán pár hónap alatt. Napjainkban a Környezetvédelmi Hivatal tudósai is elvégezték ugyanezt a vizsgálatot galambokon, és pontosan ugyanezeket az eredményeket kapták.

Ez zavarosnak tűnhet, mert azt tanultuk, hogy a koleszterin legnagyobb bűnös. A testünkben található koleszterin körülbelül 80%-a a májban termelődik, a táplálkozásunktól függetlenül. Más kutatások szerint is nagyon csekély az összefüggés a táplálkozással bevitt koleszterin mennyiség és a vér koleszterinszintje között.

A klórt értelemszerűen fertőtlenítés céljából adják a vízhez. Megöli a baktériumokat és a vírusokat, amelyek olyan betegségeket okoznak, mint például a kolera vagy a tífusz. Ez rendben is van. A probléma az, hogy ugyanígy az emberekre is károsan hat. Egy neves biokémikus azt mondta, hogy a klór olyan káros, hogy be kellene tiltani. Más tudós szerint a klórozott víz veszélyes, vagy akár halálos is lehet.

csapviz

A klórt olyan kémiai fegyverek gyártásához használták, mint a mustárgáz az I. Világháborúban vagy Irakban, vagy tisztítószereket, fehérítőt állítanak belőle elő. A koreai háború ideje alatt 22 éves átlag életkorú fiatalokon boncolást végeztek, 80%-uknál nagymértékű érszűkületet, és az artériák szinte teljes elzáródását mutatták ki. A víz ugyanis annyira klórozott volt, hogy sokan alig bírták meginni.

Normál fogyasztás esetén 20-30 évig is eltart, mire jelentkeznek a tünetek. Tény, hogy Amerikában 20 évvel a klórozás megkezdése után hihetetlenül megnőtt a szívrohamok száma. Továbbá, a rákos megbetegedés 93%-kal magasabb azoknál, akik klórozott vizet fogyasztanak. Nem csak az ivóvízben található klór veszélyeinek vagyunk kitéve, hanem amiben fürdünk vagy úszunk. Bebizonyították, hogy a zuhanyzás közben belélegzett vízgőz százszor károsabb, mint a megivott víz. Tudósok figyelmeztetnek rá, hogy ha érezni a lehet a klórszagot a medencében, akkor ne menjünk bele.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Gondoltál már valaha arra, hogy egy zuhany vagy egy kellemes úszás veszélyes lehet az egészsgedre? A klór legfőbb hatása a szervezetünkre nézve, az a nagymértékű szabadgyök termelődés, ami gyulladáshoz vezet, főleg a véredényekben, ami beindítja a plakkok (lerakódás az erekben) képződését, amelyek alapjában véve miniatűr jóindulatú daganatok. Továbbá, a klór ionok, amelyek bevonják a véredényeket, kétszeres negatív töltéssel rendelkeznek, valamint a vérben található kalcium ion pedig kétszeres pozitív töltéssel rendelkezik. Vonzzák egymás és kötést képeznek, ezáltal még több plakkot és elzáródást hoznak létre, ami nagyon veszélyes kombináció.

Azt ajánlom, hogy próbálj meg klórmentesen élni. Hogyan? Számos házi vízszűrő berendezés és zuhanyszűrő létezik, amelyek nagyon hatékonyan szűrik ki a klórt és az egyéb szennyeződéseket. Ha túl problémásnak tűnik számodra, gondolj Dr. Price szegény csirkéire!

vízmegoldás vízszűrő készülék

Vízszűrő termékeinket itt tudod megnézi.

Forrás: Sunwarrior

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!