Ekcéma kezelése házilag


Az ekcéma kezelése házilag mélyebb megértést igényel azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami pontosan végbemegy a szervezetünkben ilyenkor. Szükségünk van arra, hogy a felszín alá lássunk, sok gyógyszer ugyanis csak a tünetet kezeli és nem az okot.

Az ekcéma nem más, mint a bőr egy allergiás reakciója. Az allergia pedig az immunrendszer kóros reakciója. Ilyenkor a sejtek egy hisztamin nevű anyagot kezdenek termelni, minek hatására létrejönnek az allergiás tünetek. Ekkor jön a megoldás gyógyszerek formájában, amelyeknek a hatóanyaga az anti-hisztamin.

Néhány modern felfogású orvos azonban, akik nem megrögzötten a gyógyszeres kezelésekhez ragaszkodnak, hanem alternatív, azaz természetközelibb megoldásokat keresnek a problémára, új felfedezéseket tettek az ekcémával és az allergiával kapcsolatban.

Brian D. Folz természetgyógyász kutató és Joe Ferrara PhD a következőt állítja:

„Az allergiák a krónikus dehidratáció tünetei. Amikor dehidratált vagy, a hisztamin szinted megemelkedik és a szervezeted egy kortizol nevű stressz hormont termel. Ez elnyomja a fehérvérsejtek termelődését és ezáltal sokkal jobban ki leszel téve a különböző allergiáknak."

„A levegőben lévő por, penész vagy pollen tüsszögést vált ki, de a krónikus dehidratáció volt az, ami megemelte a hisztamin szintedet és elnyomta az immunrendszered elsősorban. Anti-hisztaminok szedése segíthet, hogy jobban érezd magad, de ez csak elfedi a tüneteket. A felszín alatt a dehidratáció problémája tovább szedi a vámot.”

ekcéma

Magyarán, ha szervezetünk túl sok hisztamint termel, az testünk egy üzenete, hogy krónikusan dehidratáltak vagyunk. Ha ezt a dehidratációt nem kezeljük időben, akkor fájdalom, gyulladás, allergia jelentkezik, mert a testünk egyre hangosabban kiált a vízért.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Az ekcéma kezelése házilag - 1. lépés

Igyál elég és bőséges tiszta vizet! Ez a legfontosabb. Töltsd fel dehidratált sejtjeidet, szerveidet újra bőséges folyadékkal, hogy azok gond nélkül el tudják látni a funkciójukat.

ekcéma házi kezelése

Tudtad azonban, hogy a klóros vízben való fürdés is okozhat ekcémát, vagy súlyosbíthatja azt?

Egy másik irritáló faktor, ami kiválthatja az ekcémát, főleg gyermekeknél, az a klóros vízben való fürdés és zuhanyzás. A klórról tudni kell, hogy erősen oxidáló hatású, szárítja a bőrt és csökkenti annak ellenálló képességét a fertőzésekkel és az allergénekkel szemben. Ráadásul zuhanyzás alatt, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a vízben lévő klór sokkal könnyebben bejut a bőrünk rétegeibe.

Az ekcéma kezelése házilag - 2. lépés

Ne zuhanyozzunk, ne fürödjünk klóros vízben, ha ekcémával küzdünk, vagy a családban hajlam van az ekcémára! Szereljünk fel egy zuhanyszűrőt, hogy megszűrjük a fürdővizünket a klórtól!

További tanácsok az ekcéma kezeléséhez házilag

  • Cseréld le a mesterséges vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumaidat, tisztítószereidet és térj át a natúrkozmetikumokra. A mesterséges kozmetikumokban található vegyi anyagoknak nagy része ugyanis allergiás reakciókat válthat ki.
  • Egyél sok nyers zöldséget és gyümölcsöt!
  • Minden liter víz mellé vegyél be egy teáskanál sót, hogy gondoskodj e nélkülözhetetlen anyag megfelelő beviteléről is.
  • Ruházatodban kerüld a műszálas anyagokat!
  • Ásványvíz helyett inkább tisztított csapvizet igyál! Sokkal költséghatékonyabb és praktikusabb, ha felszerelsz egy konyhai víztisztítót.
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!