Természetes és szinte ingyenes fejfájáscsillapító

Alig akad olyan ember, akinek ne fájt volna már a feje egyszer-egyszer és ne orvosolta volna azzal, hogy bevett egy fájdalomcsillapítót fejfájásra. Sajnos nagyon sokunkban rögzült az az elképzelés, hogy fejfájás esetén beveszünk egy fájdalomcsillapítót és ezzel intézzük el a problémát. Ezért a fájdalomcsillapító reklámok is felelősek.

Etikátlan a fájdalomcsillapítók túlzott reklámja

fájdalomcsillapító fejfájásra

A tv-ben egymást érik a különböző fájdalomcsillapító reklámok. Ez az emberek megtévesztése, mert nem a gyógyszer az egyetlen megoldás. A gyógyszergyárak megérdemelnének egy – finoman fogalmazva – orron koppintást, mert reklámjaikkal egy olyan cselekvési mintát próbálnak kialakítani, hogy ha fáj valamink, akkor gondolkodás nélkül kapjunk be egy tablettát. Mielőtt végső elkeseredésünkben a fájdalom megszüntetése végett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnánk, meg kell próbálnunk természetes módon kezelni azt. Erre is mindjárt kitérünk…

Hogyan működik egy fájdalomcsillapító

A fájdalom nem más, mint egy kommunikáció. A testünk üzen nekünk, hogy valami nincs rendben, nem tud rendesen működni. Valami hiányzik vagy esetleg valamiből túl sok van. Ha beütjük a lábunkat például, akkor mit üzen nekünk? „Áú, ez túl kemény volt, túl nagy behatás ért! Máskor ilyet ne csinálj, mert sérülnek a sejtjeid!” – Ez egyfajta üzenet, kommunikáció nekünk.

Mit csinál egy fájdalomcsillapító? Téves elképzelés, hogy egy fájdalomcsillapító elmulasztja a fájdalmat. Igazából a neve is félrevezető, mert semmiféle fájdalmat nem csillapít. Ehelyett amit valójában tesz, az nem más, mint elvágja a kommunikációt a fájó terület és az agyunk között. Tehát, ahelyett, hogy megtalálnánk a fájdalom valós forrását, elnyomjuk testünk üzenetét, amit azért küld, hogy figyelmeztessen minket, hogy valami nincs rendben és tennünk kellene valamit a probléma elhárítása végett. Gondoljunk csak bele, ha valami forró felületet érintünk, azonnal elkapjuk az kezünket, mert fáj az égés. A fájdalom egy figyelmeztető jel és ezt üzeni: "Ha ott hagyod a kezed, akkor meg fog égni!"

Fájdalomcsillapítót bevenni, ha valamink sajog, pont olyan, mintha lekapcsolnánk a tv-t amikor az afrikai éhező gyerekekről van szó és közben azt feltételeznénk, hogy a probléma ezzel megoldódott.

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

A fejfájás valós oka lehet a só- és vízhiány

A krónikus dehidratáció vezethet fejfájáshoz. És ez alatt nem azt értjük, hogy 3 napja nem ittál vizet. A dehidratáció nem itt kezdődik, hanem azzal, hogy nem iszod meg minden áldott nap a szervezeted számára nélkülözhetetlen mennyiségű vizet. Vannak emberek, akik folyamatosan, évtizedeken át dehidratáltan élik életüket anélkül, hogy tudnának róla és szenvednek az alattomos következményektől.

Víz és a só szervezetünk két alapvető építőeleme. Egy 70 kilós emberben 50 liter víz van és 25 dkg só. A só és a víz testünk szinte minden folyamatához szükségeltetik a gondolkodástól az emésztésig. A sót és a vizet folyamatosan veszítjük a kiválasztással, légzéssel, izzadással, emésztéssel stb. Ezért nap, mint nap gondoskodnunk kell arról, hogy pótoljuk az elvesztett mennyiséget. Valljuk be, nagyon kevesen vagyunk, akik ezt ténylegesen meg is teszik.

fejfájás

Sok megtévesztő iromány látott napvilágot az elmúlt években, hogy a só egészségtelen, valamint hogy víz helyett jó az üdítő, tea és kávé is. Ezek hazugságok. Vajon kinek az érdeke lehet, hogy az embereket félrevezesse, olyan olcsó, egyszerű és mindenki számára elérhető dolgokkal kapcsolatban, mint a só és a víz? Igen, pontosan, azoké, akik a drága gyógyszert akarják eladni nekünk…

Fájdalomcsillapító fejfájásra gyógyszer nélkül

Igyál egy liter szénsavmentes tiszta vizet és vegyél be egy kávéskanál sót. Ezután folytasd az ivást óránként legalább fél liter tiszta vízzel. A fejfájás megszűnésének sebessége függ attól, hogy mennyire voltál dehidratált.

Megelőzés: nem csak fejfájásra, de számtalan más betegségre is hasznos

Rendszeresen fogyassz vizet, ne hagyd dehidratálódni magadat! Tartsd magad a napi 2-4 liter tiszta víz elfogyasztásához (testsúlytól függően).

Vigyél be rendszeresen sót a szervezetedbe, ne sajnáld a sót ételeidből. Ha nem eszel elég sósan, akkor keverj egy teáskanál sót egy pohár vízhez minden nap.

Ha gondot jelent, hogy a csapvíz nem iható és ez tart vissza Téged attól, hogy eleget igyál, akkor szerezz be egy konyhai víztisztító berendezést. Ennyit mindenképp tegyél meg az egészségedért, mert ez a minimum. Gondoskodj az iható, tiszta vízről otthon.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!