Miért leszel szebb, ha minden nap szűrt vízben fürdesz

Ha küzdöttél már száraz, repedezett, viszkető bőrrel, korpával, töredezett, fénytelen hajjal, esetleg pattanásokkal, akkor most megtudhatod mi az a közös nevező, ami ezt kiválthatja.

Kicsit mélyebbre fogunk most ásni annál, mintsem újabb krémekkel, testápolókkal, pakolásokkal vagy balzsamokkal enyhítsük a bőrproblémáidat, mert megtaláltuk azt a kis gonosz mérget, amivel nap mint nap érintkezel és alattomosan aláássa szépségedet úgyhogy te mit sem sejtesz róla.

Lehet eszedbe sem jutott eddig, de ha nap mint nap klóros vízben fürdesz vagy zuhanyozol, az folyamatosan roncsolja a bőrödet és a hajadat. Gondolom neked sem újdonság, hogy a csapvízben klór van, mert ezzel állítják meg a baktériumok szaporodását a vízben és ettől lesz biztonságos az ivóvíz.

De a másik oldalon elég nagy árat fizetsz ezért. Mert ha a vízben elpusztítja a baktériumokat, akkor a bőröd felszínén és a szervezetedben vajon mit tesz? Sajnos ugyanezt. Olyan dolgokat pusztít el és rombol le, amire a bőrödnek szüksége lenne természetes szépségéhez. Ezt próbálod ezután testápolókkal, olajokkal, balzsamokkal enyhíteni, de az az igazság, hogy a vízben található klór ezek hatását is gyengíti.

De akkor ki nyeri ezt a szélmalomharcot? A bőröd vagy a klór? A bőröd fogja, ha figyelmesen tovább olvasol és megtudod, hogyan száműzheted ezt az agresszív mérget az éltedből.

A klór szétroncsolja a bőröd védelmi rendszerét

klór, száraz bőr, klóros víz

Nézzük meg nagyító alatt a bőrödet. A bőr nagy vonalakban vízből, fehérjékből és zsírból áll. A legkülső rétege egy úgynevezett felhám, az a védőréteg, ami megvédi az ártalmas behatolóktól. Ez a védőréteg fehérjékből áll, de ha azt mondom keratin vagy kollagén, akkor az egyből ismerősen hangzik.

Ők a bőrben található fő fehérjék. Nagyon fontos, hogy ezeket a fehérjéket megőrizd és erősítsd, hogy el tudják látni bőröd védelmét. Semmiképp sem szeretnéd őket lerombolni vagy irritálni ugye?

Akkor most rossz hírem van: a klór pontosan ezt teszi

Emlékezz vissza, egy pár óra az uszoda klóros vizében és a hajad fénytelen és sprőd lesz, bőrödre pedig egy flakon testápoló kell, hogy helyrejöjjön. Ezt az uszoda vizében található klór okozza.

Az amerikai Betegségszabályozási és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention's) főmenedzsere Michele Hlavsa és az Amerikai Vegyész Tanácsból (American Chemistry Council) Mary Ostrowski, a következőt állítják a klórról:

„A fehérjék a sejtek igazi igásló molekulái. Az emberi test és a baktériumok összes feladatában részt vesznek. Ahogy sikerül tönkretenned a fehérjét, máris elérted, hogy a baktérium életképtelenné váljon. A klór nem tesz mást, mint széttépi a baktériumot, összedarabolja a sejtmembránját és fehérje molekuláit.”

Nem hangzik túl jól. Igen, a klór egy agresszív anyag és a bőröddel érintkezve is ezt teszi: szétroncsolja a bőr szöveteiben található fehérjét és ezzel leépíti a bőröd természetes védelmi rendszerét.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Kat James író, Az Igazság a Szépségről: Változtasd át kívül-belül a megjelenésed és az életmódodat című könyvében a következőt írja:

„Az emberek nagyobb része teljesen tudatlan azzal a számtalan móddal kapcsolatban, ahogyan a klóros víz aláássa erőfeszítéseiket, amiket a szép bőrért, hajért és egészségért tesznek. Az, ahogy lerombolja a bőr savas baktérium leküzdő kabátját és védő akadályait, illetve behatol a bőrbe és oxidáló hatásával károkat okoz, összességében egy nagy teher a bőr számára; a normál és száraz bőrt érzékennyé teszi, kiszárítja a bőrt, így jobban kiteszi az irritációnak, korpának és gombás fertőzéseknek. Amikor a bőr pedig már legyengült, száraz vagy durva tapintású, akkor a napi zuhanyzás még tovább ront rajta. A klóros víz ugyancsak hozzájárul a száraz törékeny hajhoz és fejbőrhöz is. És ha fested a hajad, akkor ott van a klór hipó hatása, ami károkat okoz. […] Egy egyszerű zuhanyszűrő lehet a legütősebb szépség és egészség fegyvered.”

szűrt fürdővíz

A pattanások és akné is kapcsolatba hozhatóak a klórral

Ha pattanásokkal küzdesz, könnyen lehet a kiváltó okok között a klór. Ha rendszeresen iszol klóros csapvizet, akkor tudnod kell, hogy az rendkívül rombolóan hat a bélflórádra és az immunrendszeredre. Megsemmisíti azokat a jó baktériumokat, amik az immunrendszeredet segítik. Erről bővebben is lehetne értekezni, ha szeretnél többet megtudni a belső hidratáció szerepéről bőröddel kapcsolatban, akkor olvasd el ezt a cikket is: a bőrápolás leghatékonyabb módja.

A klór öregíti a bőrödet és idő előtt előhozza a ráncaidat

A klórt oxidáló anyagként tartják számon, ami azt jelenti, hogy nem csak elpusztítja a baktériumokat, de az élő szöveteket is károsítja, amivel kapcsolatba kerül. A bőröd ugyanis, mint minden más szerved, egy élő szövet.

A klór szinte súrolja a bőrt azáltal, hogy megtámadja a felhámot, mert eltávolítja a védő olajokat és fehérjéket így szárazon, repedezetten hagyja a bőrt. Ha ez minden nap rendszeresen történik, a bőröd meggyengül és a klór sejt szinten kikezdi a bőrödet és idő előtti ráncok jelennek meg. Még ha fürdés után azonnal testápolót vagy olajat is használsz, már túl késő, hogy megfordítsd a zuhanyozás alatt okozott károkat.

Hírességek és modellek körében nem titok, hogy klórtól mentes vizet használnak.

Mondani sem kell, hogy a hajat is ily módon roncsolaja

töredezett haj, klór, klóros víz

Ugyanis a haj fő alkotórésze a keratin nevű fehérje és az előbb megtudhattad, hogyan roncsolja szét a fehérjéket a klór. Használhatod a legdrágább és leghatékonyabb hajápoló termékeket, de a klóros csapvíz, amivel a hajadat mosod és öblíted, titokban ellened dolgozik.

„Az egyik legfontosabb dolog, amit a hajadért tehetsz, hogy szűrt vízben mosod, azaz klórmentes vízben. A hajad észrevehetően puhább és fényesebb lesz, a fejbőröd pedig egészségesebb és a hajszíned sokkal igazibb lesz és tovább tart majd.” — mondja River Lloyd,a celebek egyik stylist-ja a John Frieda Szalonból.

Tehát azt ígértük, hogy megnyerheted ezt a csatát, méghozzá igen egyszerűen

Nem kell mást tenned, mint felszerelned egy zuhanyszűrőt. Ez a zuhanyszűrő pár mozdulattal felszerelhető. Szakértelmet nem igényel.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Tudd meg a részleteket a zuhanyszűrőről erre a linkre kattintva!

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!