13 + 1 „parancsolat” – miért igyunk sok tiszta vizet


Gyógyító ereje van

Amikor a sejtek megfelelően hidratáltak belülről, akkor az kívánatos reakciók egész sorát indítja be.

A test öngyógyító üzemmódba kerül, beindul a fehérje képződés, az izom és a szövetek javítása, megemelkedik a növekedési hormon termelődése. Ez a hormon felelős az izmok építéséért, a test önjavításáért, amikor alszunk. Szintén gátolja az öregedés folyamatait, csökkenti a sejtek savasságát, csökkenti az autoimmun reakciókat, növeli a vírusokkal szembeni ellenálló képességet, megjavítja a DNS-t és beindítja a zsírégetést.

2

A víz az univerzális oldószer

A sejten kívül a tápanyagok vízben oldódnak, ami lehetővé teszi a sejtmembránon való átjutásukat. Másrészt a sejt belsejében szintén a víz az a közeg, amiben a legtöbb kémiai reakció végbemegy. Az élet számára a legfontosabb oldószer tehát a víz.

3

A víz maga a hőn áhított életelixír

Ugyanis tisztítja a gyomrot és béltraktust, de nem károsítva ezzel annak természetes mikroflóráját. Kitakarítja a szervezetben képződött toxinokat, fölösleges koleszterint, allergén anyagokat, egyszóval elvégzi a salakanyagok kivezetését a testből. Aktivizálja az immunrendszer mechanizmusait és mindezt mellékhatások nélkül teszi. (Erről többet a Milyennek kell lennie az élet-elixírnek című cikkünkben olvashatsz.)

4

Szellemi hatékonyságunkért felel

Kísérletekkel bizonyították, hogy az enyhén kiszáradt személy szellemi képességei 10-20%-kal csökkennek. Ha odafigyelünk arra, hogy megfelelően hidratáltak legyünk, akkor szellemi kapacitásunk hiánytalan lesz és elménk nem fog cserbenhagyni minket fontos helyzetekben. (Erről többet az Egyszerű trükk az élesebb gondolkodásért című cikkünkben olvashatsz.)

5

Belső és külső fiatalságunk forrása

Az öregedés valójában nem más, mint a test azon folyamata, hogy hogyan veszít el egyre több vizet. Míg egy csecsemő testének 78%-a víz, egy idős ember testében ez már csak 50%. Ha a sejtjeinket folyamatosan hidratálva tartjuk, akkor ezzel lassítjuk ezt a folyamatot. Fontos, hogy egész életünkre nézve alapelvvé tegyük a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztását és korunk előrehaladtával erre különösen nagy hangsúlyt fektessünk. Ez az egészséges és hosszú élet legfőbb tartópillére.

13 + 1 parancsolat
6

Növeli a fizikai teljesítőképességet

A kiszáradás első tünete a csökkent teljesítőképesség és a fáradás. A fizikai igénybevétel folyamán az izzadság miatt elvesztett folyadék csökkenti a vérplazma mennyiségét, ezért a vér besűrűsödik. Ezt a besűrűsödött vért a szívnek így sokkal nehezebb pumpálnia és a vérkeringés lelassul. Ha lassú a vérkeringés, az izmokhoz a nélkülözhetetlen tápanyagok is sokkal lassabban jutnak el, ezért az izmok munkavégző képessége csökken.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

7

Méregtelenít

A 21. században egyre messzebb kerültünk a természettől, mígnem eljutottunk oda, hogy ételeink, kozmetikumaink hemzsegnek a mesterséges vegyi anyagoktól. Szervezetünk sokkal jobban ki van téve a mérgek hatásainak, mint eddig bármikor a történelemben. A bőséges természetes tiszta víz fogyasztása segít szervezetünknek megküzdeni ezekkel a mérgekkel, mert kimossa a sejtjeinkbe került nem kívánatos anyagokat.

8

Prevenció a betegségek ellen

Ha a sejtjeink megfelelően hidratáltak, sokkal ellenállóbak a vírusok és baktériumok támadásának. A víz ugyanis aktivizálja az immunrendszerünket, ami elegendő víz jelenlétében jobban működik.

9

Az emberi test legalapvetőbb építőeleme

A víz fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: az élet a vízben fejlődött ki, minden anyagcserével rendelkező életforma vagy vízben él vagy vizet keringtet magában, olyannyira, hogy általában minden élő organizmus legalább 50%-ban sima vízből áll. A víz egy kémiailag egyedülálló anyag, amit az élet teljesen és visszafordíthatatlanul magáévá tett.

10

Hosszútávú hiánya krónikus betegségekhez vezet

Asztma, allergiák, szívrendszeri és vérnyomás panaszok, reumatikus panaszok, anyagcsere- és emésztési zavarok, daganatok, depresszió, cukorbetegség, autoimmun betegségek származhatnak a hosszútávú krónikus dehidratációból. Igyunk sok tiszta vizet és előzzük meg a bajt! (Erről többet a A dehidratáció okozza a legtöbb betegséget című cikkünkben olvashatsz.)

11

A legjobb fájdalomcsillapító

Kutatások feltárták, hogy a test fájdalommal jelzi, hogyha dehidratált, ami krónikussá is válhat és később így tévesen gyógyszerekkel kezeljük. A dehidratáció megszüntetésével a fájdalmat is meg lehet szüntetni, mellékhatások nélkül. (Erről többet a Fájdalom című cikkünkben olvashaszt.)

12

Az egyetlen folyadék, ami hatásosan hidratál

Jöhet bármilyen csodatalálmány, bármilyen szuperélelmiszer, ital, üdítő, tea, kávé, gyümölcslevek, de SOHA nem fogják és nem tudják helyettesíteni a tiszta víz hidratáló hatását! A tiszta vízre szükségünk van, ahogy a természet megalkotta azt, minél eredetibb formájában és ez sosem fog megváltozni, bármilyen diéta irányzat, divathóbort üsse is fel a fejét. A víz megmarad, mint az ember legalapvetőbb tápláléka. Fogyasszuk ennek biztos tudatában bőségesen!

13

Szabályozza a testsúlyunkat

A víz szabályozza az anyagcserét és így segít kordában tartani a testsúlyt. A megfelelően hidratált test képes a felesleges zsír elégetésére.

p1

Az egészséges életmód alapja és fillérekbe kerül


Sokan bújnak kifogások mögé, amikor egészséges életmódról van szó, hogy az drága és csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ha van valami, ami nem drága, akkor az a víz. Magyarországon abban szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ivóvizeink 95%-a felszín alatti vizekből származik ezért csapvizünk vetekszik a legjobb ásványvizekkel. Bár a klórozás, a rossz vízvezetékek, illetve a helyi arzénprobléma miatt a minősége hagy kívánni valót maga után, de ezt még mindig könnyedén kezelhetjük egy kisebb összeg beruházásával, egy konyhai vízszűrő felszerelésével.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!