Babafürdetés csak klórmentes vízben ajánlott

Kisbabánk bőre eltér a mi bőrünkétől, ezért sokkal speciálisabb ápolást igényel. Az anyaméhben 8.0 körüli lúgos pH-jú vízben igen jól érezte magát a magzat. Amikor a baba megszületik, bőre semleges pH-ra, azaz 7.0 pH körülire vált, míg tudjuk, hogy a felnőttek bőre savas (5.5 pH).

Tehát a kicsik bőrén még nem termelődik elégséges védelmet nyújtó faggyú, mint a felnőtteknél. Ugyanis egy egészséges felnőtt ember bőrén egy savas védőköpeny képződik folyamatosan, ami a bőr első számú védelmi rendszere. Mivel a kisbabák bőre még nem rendelkezik ezzel a réteggel, sokkal kevésbé ellenálló. Ezért a baba bőre folyamatos gondoskodásra szorul és fontos, hogy támogassuk a bőr fejlődési folyamatait.

Mondhatnád, hogy én is felnőttem mindenfajta kence nélkül. Ez így van. Úgy gondoljuk, hogy a megoldás sokkal jobban a természet irányában van és kevésbé a vegyszerek, vegyi anyagok, kencék irányában. Nem kell túlzásokba esned a gyermeked bőre miatti aggodalmadban, mert ha a klórtól megkíméled és természetes eredetű ápolást alkalmazol a bőrére, akkor Te mindent megtettél, amit ma megtehetsz érte ebben a tekintetben.

A klór a baba bőrének első számú ellensége

A klór a fürdővízben rendkívüli módon irritálja, szárítja az amúgy még igen érzékeny gyermeki bőrt. Gondolj csak bele, klórt azért tesznek az ivóvízhálózatba, mert egy nagyon agresszív anyag és képes elpusztítani minden nemkívánatos organizmust a hálózatban.

Babafürdetés klórmentes vízben

Csakhogy a klór folytatja pusztító hatását, amikor kapcsolatba kerül a bőröddel, illetve amikor megiszod a klóros csapvizet. Kutatások alátámasztották, hogy a klór növeli az asztma, allergia, légzőszervi betegségek kockázatát. Súlyosbítja az ekcémát és különböző bőrirritációkat okoz.

Két faktort kell figyelembe venned, ha klóros csapvízben fürdeted gyermekedet

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

1. A babafürdetés alkalmával fellépő bőrirritáció

A klór erős oxidáló anyag és úgy fejti ki pusztító hatását, hogy áthatolva a sejtmembránon elpusztítja a sejtben található fehérjét amitől a sejt életképtelenné válik. A bőrünk, mint minden szövetünk, fehérjékből áll, úgyhogy amikor a klóros víz a bőrrel érintkezik, rögtön el is kezdi pusztítani azt. Biztosan tapasztaltad már, hogy uszoda, strand után, ha sokat tartózkodtál a klóros vízben, hajad sprőd lesz és a bőröd kiszárad, feszül. Ez a klór miatt van.

Babafürdetés, klór ártalmas

Ez a hatás azonban nem csak az uszodában ér utol minket, hanem a napi fürdés által is, mert a csapvízben elég nagy mennyiségű klór van.

Igazából még egy felnőtt ember bőrének is igen nagy kihívás ezzel nap mint nap megküzdeni, akkor gondolj csak bele, hogy az érzékeny csecsemőbőr milyen stressznek van kitéve a klóros fürdővízben történő babafürdetés által.

A klór nem egy természetes anyag, hanem egy agresszív vegyszer, ami fontos szerepet tölt be a műanyaggyártásban, a mosószergyártásban, a papírfehérítésben és harci gázként használták a világháborúk alatt. De emberi fogyasztásra nem éppen alkalmas, mivel igazából mérgező.

2. A babafürdetés alkalmával belélegzett vegyi anyagok

A másik kevésbé közismert aggály a klórral kapcsolatban a fürdés, zuhanyzás alatt felszabaduló klórgáz, amit a csecsemő a babafürdetés alkalmával belélegez.

„A klór romboló hatásának 2/3-ad részben a zuhanyzás alatti inhaláció és bőrön át való felszívódás által vagyunk kitéve.” – írja az American Journal of Public Health.

A gyerekek nem kis felnőttek, hanem sokkal érzékenyebbek a környezeti hatásokra, mert a szervezetük még nincs teljesen kifejlődve. Bőrük, tüdejük, immunrendszerük sokkal sérülékenyebb, mint a felnőtteké. A mai világban, ahol rengeteg mesterséges vegyi anyag vesz körül minket, ez önmagában is rendkívüli kihívás gyermeked fejlődő szervezetének. Amit tudsz, kerülj el, hogy ezzel is megkönnyítsd számára a felnövést, hogy egészséges és boldog gyermekkora lehessen. Nincs is rosszabb, mint egy beteg, szenvedő gyermek.

A klór egy olyan vegyszer, ami jobb, ha teljesen távol marad gyermekedtől.

„A pittsburghi egyetem vízkémikus professzora azt állítja, hogy zuhanyzás és fürdés alatt a csapvízből elpárolgó kémiai anyagoknak inhalálás által százszor jobban ki vagyunk téve, mintha meginnánk. Klórt adnak a vízhez, hogy megállítsa a fertőző mikroorganizmusokat, majd az erősen reakcióképes klór egyesül zsírsavakkal és szén részecskékkel és így nagyon mérgező vegyületek jönnek létre…" – Environmental Protection Agency, Dr. Lance Wallace

babafürdetés

A klórt örökre száműzheted, minden babafürdetés alkalmával

Nagyon egyszerű módszerrel megszabadulhatsz a klóros víztől egy zuhanyszűrővel. Kattints a képre és tudd meg a részleteket.

Zuhanyfejes zuhanyszűrő

 • a szűrőbetét a zuhanyfej belsejében van
 • megszűri a klórt és a szennyeződéseket

Zuhanyszűrő

 • a zuhanyszűrőt a zuhany elé vagy a csap után kell felszerelni
 • fél éves kapacitás
 • megszűri a klórt és a szennyeződéseket

Ha pedig a csapvizet is szeretnéd szűrni, akkor a Vízmegoldás Prémium vízszűrő csomagot ajánljuk.

Kattints a képre és tudd meg a részleteket!

Prémium vízszűrő csomag

 • csapra szerelhető teljesen fém konyhai vízszűrő
 • általa a víz egészséges és tiszta lesz
 • kiszűri a klórt és minden más szennyeződést
 • zuhanyszűrő, ami a zuhanyfej belsejében van
 • csomagban rendkívül kedvező áron
 • 100%-os elégedettségi garancia
 • MOST ajándék szűrőbetétekkel


X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!