A migrén jelezheti, hogy a testednek milyen vitaminhiánya van

Kialakulhat vitaminhiány a szegényes táplálkozástól vagy a napfény hiányától?

Ha te is migréntől szenvedsz, valószínű, hogy ismered azt a kétségbeesést, ami a fájdalommal, a hányingerrel és a látásproblémákkal jár. Egyes emberek számos kezelést próbáltak már ki, de mégsem enyhülnek a tünetek. Nehéz lehet megoldást találni, mivel még az orvosok sem nagyon tudják, hogy mi okozza a migrént. Viszont újabb kutatások azt jelzik, hogy némelyik kínzó fejfájás mögött egyszerű vitaminhiány áll.

2016. június 10-én, az Amerikai Fejfájáskutató Szövetség 58. éves tudományos találkozóján a tudósok bemutatták a legújabb kutatások eredményeit, melyek szerint a gyakori vitaminok szintjének megnövelésével potenciálisan kivédhető a rendszeres migrénes fejfájás előfordulása.

A kutatók gyerekeket, tinédzsereket és fiatal felnőtteket vizsgáltak, és arra a következtetésre jutottak, hogy a gyakori migrénben szenvedő embereknek sokkal alacsonyabb volt a D-vitamin, a riboflavin (B2) és a koenzim (Q10) szintjük. Ezek a vitaminok elengedhetetlenek a mitokondrium megfelelő működéséhez, azaz a sejtek energia előállításához.

Dr. Andrew Hershey, a Cincinnati Gyermekkórház és Gyógyászati Központ Migrén Központjának igazgatója ezt nyilatkozta:

„A vitaminhiányok megnövelhetik a migréneseknél az energiahiányt.”

A tanulmányhoz Hershey és a kollégái 7691 migréntől szenvedő fiatal adatait és véreredményeit - D-vitamin, B12, CoQ10, és folsav szintjüket – elemezték. A résztvevők 15%-ának a riboflavin szintje a megengedett szint alatt volt. Másik 30% CoQ10 szintje pedig az egészséges tartomány szélén volt, valamit a vizsgált emberek csaknem 70%-ának jelentősen alacsony D-vitamin értéket mutatott ki a vizsgálat.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Továbbá, a krónikus migréntől szenvedő betegeknek nagyobb valószínűséggel van CoQ10 hiányuk, mint az epizodikus migrénes betegeknek. A lányoknak és a fiatal nőknek nagyobb valószínűséggel volt CoQ10 hiányuk, míg a fiúknak és a fiatal férfiaknak D-vitamin hiányuk. Hogy kiderítsék, mi áll e mögött, további kutatások szükségesek.

Dr. Suzanne Hagler, vezető szerző és fejfájás gyógyászati munkatárs ezt mondta:

„További kutatások szükségesek, hogy rájöjjünk, mely vitaminok pótlása van hatással a migrénes betegekre általában és mely enyhe hiányban szenvedő páciensekre hat legjobban.”

migrén

A WebMD-re hivatkozva, a D-vitamin hiány leggyakoribb kiváltó oka a napfény hiánya és a sötét bőr (a melanin csökkenti a bőr D-vitamin képző képességét).

Amikor az Egyesült Királyságban szülőket kérdezték, 62%-uk azt nyilatkozta, hogy azt hiszik, a gyermekeiknek kevesebb lehetőségük van a szabadban játszani, mint nekik volt. Talán még fontosabb, hogy a szülők 77%-a beismerte, hogy a gyermeke sokszor visszautasítja azokat a játékokat, amelyeknek nincs köze a technikához. És 75%-a azt mondta, hogy a gyermeke sokkal szívesebben játszik virtuális sportokat bent a szobában, képernyőn, mint kinti „igazi” sportokat.

Valójában kiderült, hogy a brit gyerekek naponta 30 percet, vagy még kevesebb időt töltenek a szabadban – ez kevesebb, mint amit a rabok kint tölthetnek az udvaron – és a felmérés arra is rávilágított, hogy minden ötödik gyerek egyáltalán ki sem megy a lakásból. Ez azt jelenti, hogy sok gyerek sosem látja azt a hatalmas világító égitestet, kivéve, amikor az iskolába utaznak, vagy kinéznek az ablakon.

Valószínű, hogy a napfény hiánya nagy szerepet játszik a gyermekek és a fiatalkorúak D-vitamin hiány problémájában.

Forrás: Natural Society

Vízmegoldás vízszűrő

Most ingyenes e-könyv ajándékba

További információért a zöld teáról, annak használatáról és hogy hogyan tedd a mindennapi életed részéve, illetve arról, hogy milyen jó tulajdonságai vannak, hogy hogyan segít a zsírégetésben, mindent megtudhatsz, ha letöltöd az ingyenes e-könyvünket.

Töltsd le!
Vízmegoldás e-book
Bővítsd a tudástáradat ezzel a két nagy egészségtitokkal! Add meg az adatokat a letöltéshez!
Teljes név:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!