8+1 módszer arra, hogy a gyereked elég folyadékot igyon nyáron

Helló nyár! Itt az iskola vége, és elkezdődik a nyári szünet, amikor a gyerekek többet sportolnak és játszanak a melegben. Az egészség egyik legfontosabb pillére a megfelelő hidratáció, amit a nyár még nagyobb kihívássá tesz, mint az év többi szakaszában. A gyermekek többféle okból lehetnek dehidratáltak: láz, hasmenés, hányás, túlzott izzadás testmozgástól vagy a melegtől és egyéb betegségek útján.

Nem vagy egyedül, ha nehezen tudod rávenni a gyerekeidet, hogy vizet igyanak. Ösztönözd őket ezekkel a vidám módszerekkel akár egész nyáron!

8 tipp

1. A víz legyen mindig látható helyen

A gyermekek hamarabb isznak, ha előttük van a víz. Helyezz ki nekik ivóvizet látható helyen a lakásban. Legyen egy kancsó a konyhában, étkezésnél is igyanak és éjszakára is készíts ki egy pohár vizet az ágy mellé. Azok a gyerekek, akik nem isznak eleget, a dehidratáció jeleit fogják mutatni, amelyek a következők:

- száraz, ragadós ajkak

- sírásnál kevés könny

- besüllyedt szemek

- kisbabáknál egy puha pötty a fején

- idősebb gyermekeknél 12 óráig nincs vizelet vagy kevés és sötét sárga

- kisebb gyermekeknél 6-8 óráig nincs vizelet, vagy kevés és szintén sötét sárga

- hideg, száraz, ráncos bőr

- szomorúság

- érzékenység

- fáradtság

- szédülés

- hirtelen mély légzés

A szomjúság nem a legegyértelműbb jele a dehidratációnak. A szomjúságérzet már egy következménye annak, hogy a gyerek dehidratált. Engedd neki, hogy annyi vizet igyon, amennyit csak akar, de ne felejtsd el, hogy az, hogy nem szomjas, nem jelenti azt, hogy megfelelően hidratált.

2. Csinálj belőle játékot!

Vegyél a gyerekeidnek különleges, vicces szívószálakat, így a vízivás még mókásabb lesz. Legyen olyan, amit várnak, ha hazaérnek az iskolából vagy valami különleges, amit kapnak utazáskor. A sportoló gyerekeknél is fontos, hogy edzés előtt, alatt és után is igyanak, hogy hidratáltak legyenek.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!

3. Legyen jó íze

Sok gyerek egyszerűen csak nem szereti a vizet! Ha gyermekeid szeretik a gyümölcsleveket, keverj össze 100 %-os juice-t háromszor annyi vízzel, így saját üdítőt készíthetsz. Másik módszer, ha különféle gyümölcsöket szeletelsz egy kancsó vízbe, mint például dinnye, citrom, eper vagy szőlő. Engedd a gyerekeknek, hogy segítsenek összekeverni ezeket az üdítőket és még vonzóbbá teheted számukra, hogy meg is igyák!

4. Legyen érdekes

Készítsetek jégkockákat, amiben gyümölcs darabok vannak, hogy még érdekesebb legyen a víz, amit megisznak. A gyümölcs ad egy kis színt a vízhez, és izgalmas nézni, ahogy elolvad a jég. A végén pedig megehetik a gyerekek, ami szintén tele van vízzel.

gyerekek

5. Vegyél újrahasználható vizes palackot

Vegyél újrahasználható vizes palackot az egész családnak! Vigyétek magatokkal az autóban, kirándulásokra és sporteseményekre. A sportoló gyerekek nagyobb eséllyel száradhatnak ki, különösen, ha a szabadban vannak. A dehidratáció kialvatlansághoz, alacsony vérnyomáshoz, rendszertelen szívveréshez, rendszertelen légzéshez, lázhoz és extrém esetekben eszméletvesztéshez vezethet.

6. Készítsetek otthon pálcikás jégkrémet

Keverj össze 100 %-os gyümölcslevet vízzel és fagyaszd le egy pálcikával, így könnyen ráveheted a gyerekeket, hogy több vizet fogyasszanak! Ráadásul ez a mókás módszer segít túlélni a nyári hőséget. Egy mozgástól vagy melegtől kiszáradt gyereknek pihennie kell az árnyékban és vizet inni, amíg kellően hidratált nem lesz. Ha betegség miatt lesz dehidratált a gyermeked, tanácsos az orvossal egyeztetned, hogy milyen módszert és termékeket ajánl. Számos készítményt vásárolhatsz, ami kifejezetten ilyen esetre készült (nem sport italok!).

7. Legyen hideg

Nagyobb kedvet lehet csinálni a gyerekeknek, hogy megigyanak egy pohár vizet, ha jégkockát is teszel bele. A nagymértékben dehidratált gyerekeknél nagyobb eséllyel jelentkeznek melegtől származó sérülések, mint például görcs, kimerültség vagy agyi vérkeringési zavar. A komoly kiszáradás agyi duzzanatot, alacsony vérnyomás sokkot, rohamot és veseelégtelenséget is okozhat.

8. Ne vegyél káros üdítőket

Te döntöd el, hogy mit veszel meg a gyerekeidnek a boltban. Használd ki ezt a lehetőséget, hogy elkerüld a sport italokat és a cukros üdítőket. (A sport italok akkor megengedettek, ha a gyermeked atletizál vagy egyéb izzadással járó sportban vesz részt.) Ha ezek a termékek nincsenek a házban, a gyerekek egy idő elteltével nem is fogják igényelni.

Szülő

+1. Könnyítsd meg az életed és egy vízszűrővel gondoskodj a folyamatos tiszta vízellátásról

Ha nem szívesen isztok csapvizet, akkor a folyamatos ásványvízvásárlás egy állandó terhet ró a családra. Ez teljesen felesleges. Egy egyszerű konyhai vízszűrővel megoldható, hogy a csapból ásványvíz minőségű víz folyjon. Nem lesz akadálya végre annak, hogy az egész család eleget igyon, mert a tiszta víz korlátlanul fog folyni a csapból.

Kattints a képre és nézz utána a Vízmegoldás vízszűrő készülékeknek.

Prémium vízszűrő

Prémium vízszűrő készülék

konyhai vízszűrő készülék

Konyhai vízszűrő készülék

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!