Dr. Lehman vízivást javasol betegeinek hátfájás ellen

Dr. James Lehman amerikai neurológia és ortopédia professzor a következő megfigyelést tette hátfájós betegeinél:

Összefüggés a hátfájás és a hidratáció között Dr. Lehman saját szavaival

Évekkel ezelőtt, egy nagyon meleg időszak alkalmával Albuquerque-ban, Új-Mexikó államban, a hátfájásos pácienseimet nagyon negatívan befolyásolta, ha nem ittak elég vizet. Feltűnt, hogy bizonyos pácienseim érzékenyebbek voltak a gerincizmaik megtapogatására, mint ahogy a kezdeti vizsgálatnál elvárható lett volna. Ehhez még hozzá jött, hogy egyesek rosszabbul érezték magukat az első gyógymasszázsuk után, mint vártam. […]

Ez a gyógytornára adott reakció, mivel eltért a megszokottól, foglalkoztatni kezdett engem. A hátfájásos páciensek általában gyorsan reagálnak a gyógytornára. Így kíváncsiságom arra sarkalt, hogy kutatásokat végezzek a hidratáció (vízfogyasztás) területén. […]

Az én praxisomban a hátfájásnak nem csak a biomechanikai okait veszem figyelembe. A páciens hátfájása okának orvosi kórtörténete létfontosságú, de én beleásom magam az egészségi állapotukba is. Az egészségi állapotuk magában foglalja a fiziológiai állapotukat és az életstílusukat is. Egyértelmű, hogy a dohányzók, alkoholisták és a kanapén heverészők jobban ki vannak téve a hátfájásnak, mint az aktív, egészséges emberek. De úgy tűnik, mindenki jobban ki van téve a derék időszakos fájdalmainak, ha dehidratált vagy extrém mennyiségű stressz alatt áll.

víz hátfájás ellen

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Egy kezdeti kórtörténet és kivizsgálás után felvázolok egy, a hátfájásos páciens számára leghatásosabb átfogó gyógytorna kezeléssorozatot. A kezelés magában foglalja a megfelelő hidratációs szint elérését is a vízfogyasztás megnövelésével.[…]

Mint ahogy a kerteknek szüksége van vízre, a kertésznek is. Az akut időszakos hátfájást gyakran az olyan szabadtéri tevékenységek okozzák, mint a kertészkedés, mert a kertészek nagy része figyelmen kívül hagyja, hogy ez a munka megemeli a vízigényüket. […]

vízmegoldás vízszűrő készülék

Sajnos sok ember, aki krónikus dehidratációtól szenved, már elvesztette a normális szomjúság érzékelő mechanizmusait. A test vízszükségletei megemelkednek a kertészkedés folyamán és a test bizonyos sejtjei vízért kiáltanak. Hogyha ezektől a sejtektől megtagadják a megfelelő mennyiségű vizet, akkor néha erre elég fájdalmas módon reagálnak. Például a hátizmok gyakran görcsbe ugranak és a kertész egy furcsa eldeformálódott testtartást vesz fel. Ez az eldeformálódott testtartás és a fájdalom hajtja aztán őket egy gyógytornász felkeresésére.

Ha el akarod kerülni a fájdalmas hátgörcsöket, akkor azt ajánlom, igyál több vizet a kertészkedés előtt, alatt és után. Ne várj arra, hogy megszomjazol, ahhoz, hogy vizet igyál. Ha elég vizet iszol, elkerülheted a fájdalmas és néha elég költséges hátfájós időszakokat az életedben az év bármely szakaszában.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!