Melyik a jobb, a vízszűrő vagy az ásványvíz?

Ha a hivatalos szervek (ÁNTSZ és a vízművek) álláspontját megvizsgáljuk, akkor azt találjuk, hogy lépten-nyomon azt bizonygatják, hogy az ivóvíz megfelel az előírásoknak és teljes mértékben fogyasztható.

Ennek ellenére mi havonta rengeteg megkeresést kapunk, azzal, hogy nem szeretik meginni a csapvizet, mert klóros és mellékíze van, ezért inkább palackos vizet vesznek.

Egy általunk elvégzett felmérés alapján, 350 megkérdezett esetében (egy ember több kérdésre is válaszolhatott igennel), ezeket a válaszokat kaptuk az emberek vízfogyasztásával kapcsolatban:

52% vesz palackos vizet

34% csapvizet iszik, de fenntartásai vannak vele kapcsolatban

26% szereti a csapvizet

17% szűrőkancsója vagy vízszűrője van

13% nem iszik vizet

Ezek a statisztikák nem éppen azt tükrözik, hogy az emberek elégedettek lennének a csapvízzel és megdöbbentő, de a megkérdezettek több mint a fele vásárol rendszeresen palackos vizet.

1. Nem minden palackos víz megbízható

A palackos vizekkel kapcsolatban tudnunk kell, hogy sokkal kevésbé szabályozottak és ellenőrzöttek, mint a csapvíz. Nem egy botrányról hallhattunk, amikor nagy bevásárlóközpontokban romlott vagy fertőző palackos vizet árultak, illetve az sem ritka, hogy a palackban egyszerűen tisztított csapvíz van. Ez nem jelenti azt, hogy minden palackos víz vagy ásványvíz rossz, de azt igen, hogy érdemes körültekintőnek lenni, mert sok a visszaélés és az átverés ezen a területen.

2. A palackos víz hatalmas környezetszennyezést jelent

Tudtad, hogy egy 1 literes műanyag flakon elállításánál 3 liter szennyvíz keletkezik?

És azt tudtad-e, hogy egy PET palack előállításhoz annyi olaj kell, amivel negyedéig megtelne a palack? De, ha hozzáadjuk a víz felszínre pumpálásához, kezeléséhez, hűtéséhez és szállításához elhasznált olaj mennyiségét, akkor egy 1 literes palack megtelne 1 liter olajjal.

És azt tudtad-e, hogy egy négyzetkilométerre az óceánon 18 000 úszó műanyag darab jut?

műanyag szennyezés

3. Takarékossági és gazdasági okok

Ha palackos vizet veszünk, az körülbelül 60-150 Ft/liter. 1 liter csapvíz ellenben 0,65 Ft. Tehát a palackos víz 100-300 szorosába kerül, mint a csapvíz.

Te mennyit költesz egy nap palackos vízre?

Napi 200 Ft-ot? Ebben az esetben az havi 6000 Ft-ot jelent. Tudtad, hogy a Vízmegoldás konyhai vízszűrőjével a KORLÁTLAN mennyiségű tiszta víz csak napi 26 Forintba kerül? Ezért még egy liter palackos vizet sem kapsz.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

4. Szűrt vizet használhatsz olyan dolgokhoz is, amihez eddig csapvizet használtál, mert az ásványvizet sajnáltad volna

Amikor levest főzünk, virágot öntözünk, teát vagy kávét készítünk, nem ásványvizet használunk hozzá. De ha van egy vízszűrőd a konyhában, ezek a korlátok megszűnnek és mindenhez szűrt vizet használhatsz. Azt fogod tapasztalni, hogy az étel, a kávé és a tea sokkal jobb ízű, ha szűrt vízből készül.

Vízmegoldás vízszűrő

5. A magyar csapvíz igen jó

Sok kritika éri a csapvizet, de mi itt most mégis a védelmére kelnénk. Nekünk magyaroknak nincs okunk akkora panaszra a csapvíz terén, mert 95%-ban nagyon jó minőségű felszín alatti, nem ritkán karsztvizet tölthetünk a hálózatból a poharunkba. Ami miatt a víz rossz ízű lesz, az a sok hozzáadott klór, illetve a rossz minőségű vezetékhálózat és más kisebb-nagyobb problémák. Ezt egy egyszerű konyhai vízszűrővel orvosolhatjuk és ezután élvezhetjük ivóvizünket.

6. Hormonszerű anyagok oldódnak bele a palackból a benne tárolt vízbe

Talán nem mondunk újat vele, mert rengeteg tanulmány és cikk jelent már meg ebben a témában, de nemrégiben több kutatás is kimutatta, hogy hő hatásra a műanyag flakonokból hormonszerű anyagok oldódnak bele az abban tárolt vízbe. Ezek igen károsak az egészségre, a kutatások még mindig folynak ez ügyben, de jelenlegi tények alapján erősen ajánlott távol maradni ezektől a vízbe beleoldódó vegyi anyagoktól.

7. Kényelem

Kartonszámra venni a palackos vizet, hazacipelni a boltból azért, hogy aztán pár órával később, már dobhatjuk is ki a flakont, egy igen fárasztó része a bevásárlásnak és a mindennapi életünknek. Több vásárlóink is jelezte, hogy mióta van vízszűrőjük otthon, nem vettek soha többé palackos vizet. Azt is elmondták, hogy mióta felszerelték a vízszűrőt, azóta sokkal több vizet isznak és jobban érzik e miatt magukat. Képzeld csak el, hogy nem kellene többé palackos vizet venned, csak megnyitnád a csapot és bármikor rendelkezésedre állna a kristálytiszta szűrt víz.

Tedd meg magadnak ezt a szívességet. Tekintsd meg készülékeinket. Kattints a képre és tudj meg többet róluk!

vízmegoldás vízszűrő készülék

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!