Miért olyan nehéz reggel korán kelni?

Ismerős az az érzés, amikor reggel csörög az óra, de úgy érezed, mintha kövek húznák le a végtagjaidat? Vagy, amikor a telefonon az ébresztőt már fél órája szundira állítod, de még mindig nem tudsz kikelni az ágyból?

És, ha mégis sikerül kierőszakolnod magad az ágyból, akkor még sokáig félig csukott szemmel, kómásan és összezavarodva keringsz a lakásban?

Ilyenkor hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy én olyan „nehezenkelős” típus vagyok, de a valódi válasz ennél sokkal prózaiabb.

Ha elolvasod a következő idézetet, akkor hirtelen meg fogsz világosodni, miért is volt eddig olyan nehéz a koránkelés. Ha pedig alkalmazod a következő tanácsokat, akkor többé már nem fog problémát jelenteni az ébredés. De ha mégis nehéznek érzed az ébredést, akkor olyan könnyen tudod majd azt kezelni, mint a reggeli fogmosást.

A mondat, ami megadja a választ a nehézkes reggeli kelésre pedig ezt:

Szomjúságérzet, fáradtság érzet, akkor is, ha nem dolgoztad magad halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy kis vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból. - Dr. Fereydoon Batmanghelidj

Gondolj csak bele, a nyolc óra alvás alatt nem iszol semmit. Ha napközben nyolc órán keresztül nem vennél folyadékot magadhoz, igencsak ki lennél tikkadva, nem?

Miért olyan nehéz reggel korán kelni

A reggeli vízivás, mint varázsaltos ébresztő valóban működik. A reggeli fáradtság nem másra, mint arra vezethető vissza, hogy nem ittál eleget előtte nap és az éjszaka folyamán még jobban dehidratálttá váltál és ez a probléma vízivással azonnal orvosolható.

Tehát a következő lépéseket tedd meg, ha gondod van a reggeli keléssel:

  • Figyelj a megfelelő mennyiségű víz bevitelre a nap folyamán.
  • Lefekvés előtt igyál meg 2 pohár vizet.
  • Reggel, AZ ELSŐ DOLGOD legyen meginni fél liter vizet.

Hihetetlen, de mint egy varázslat, 5 percen belül ébernek és frissnek érzed majd magad. Szervezeted újra mozgásba lendül.

A reggeli kávé:

Sokan vannak úgy, hogy a nap el sem indul, amíg meg nem isszák a reggeli kávájukat. A kávéról megoszlanak a vélemények, vannak, akik úgy gondolják, hogy kis mennyiségben egészséges és serkentően hat a szervezetre. Ez lehet még igaz is, de egy biztos a kávéval kapcsolatban: a kávéban található koffeinnek vízhajtó hatása van, ezért fokozza a test kiszáradását. Volt már olyan, hogy egy csésze kávé után igen szomjasnak érezte magát? Ez pontosan azért van, mert a koffein vizet von el a szervezettől. Tehát reggel az amúgy is dehidratált szervezet vízhiányát további dehidratációval fokozni, lássuk be, nem a legbölcsebb dolog.

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Miért ébredjünk vízivással

Mert a víz egyenlő energia és mire lenne szükségünk, ha nem energiára, hogy jól induljon a nap.

Brian D. Folz természetgyógyász kutató a következőt mondja erről:

"A megcsappant energia a dehidratáció első jele, mert a test sejtjei az elsők, amik vizet veszítenek. A sejtekben a víz az energiatermelés elsődleges hajtóereje, ezért már egy apróbb vízveszteség nagy esést eredményezhet az energiaszintben. Minden egy százalék vízveszteségnél a sejtjeidben az energiatermelés 10%-ot esik."

reggeli dehidratáció

A vízivás nem csak reggel, de bármikor segítesz, ha fáradtnak érzed magad

Ha napközbeni fáradtság tör ránk, az első dolgunk legyen megkérdezni magunktól:

Vajon ittam ma elég vizet?

Ha a válasz nem, azonnal húzzunk le vagy fél liter vizet. Pár percen belül érezni fogjuk, hogy energiánk visszatér. Ha ez sem segít még, akkor a baj nagyobb volt, a szervezetünk még nagyobb mínuszban van. Igyunk meg még fél liter vizet és egy fél teáskanál sót is vegyünk be mellé. Garantáltan kezeli a fáradtságot. Olyannyira, ha rosszkedvűnek, depressziósnak érezzük magunkat, holott nincs okunk igazából a szomorúságra, gyanakodhatunk, hogy megint csak dehidratáltak vagyunk. Az előbb említett gyors kúra ezen is segít.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!