Nem a szomjúság a megfelelő mutatója annak, hogy vizet kell innunk – mondja egy elismert orvos

Részlet egy exkluzív interjúból, amit Mike Adams az angol naturalnews.com oldal szerkesztője készített Dr. Batmanghelidj-vel, aki a Nem beteg vagy, hanem szomjas című könyv szerzője, illetve a Nemzeti Szövetség a Tisztességes Orvoslásért (National Association for Honesty in Medicine) alapítója.


Mike Adams a szomjúság érzésével kapcsolatban faggatta Dr. Batmanghelidj-et

Mike: Arról szeretnék beszélni Önnel, hogy az ember honnan tudhatja, hogy vizet kell innia, mert a könyvében arról ír, hogy a dehidratáció klasszikus jelei nem szükségképp az egyedüli jelek, valamint egy átlagos személynek mennyit kellene innia?

Dr. Batmanghelidj: A legfontosabb, hogy ne várj arra, hogy megszomjazz, mert ez egy tévedés. Sajnos a Nemzeti Tudományos Akadémia és egyes személyek azt az információt terjesztették el, hogy az embernek meg kell várnia, hogy megszomjazzon, mielőtt inna; ez az egyik legfőbb tévhit, amit 100 évvel ezelőttről egy bizonyos Walter Bradford Cannon nevű embertől örököltünk. Abban az időben egy francia ember helyesen azt mondta, hogy a dehidratáció és a szomjúság egy általános érzet és foglalkoznunk kellene vele, de Walter Bradford Cannon azt mondta: nem, a szomjúság nem más, mint egyszerűen a száraz száj.

Az, hogy akkor vagyunk szomjasak, ha száraz a szánk, egy arrogáns kijelentés és sajnos a nyugati orvoslás ültette el ezt a köztudatba. Ezért van nekünk egy beteg ellátó rendszerünk, mert a 20-as éveinktől fogva szép fokozatosan, alig észrevehetően dehidratálttá válunk, anélkül, hogy tudnánk róla. Elveszítjük a szomjúság érzékelésünket. Mire 70 évesek leszünk, ha igen szomjasak vagyunk is, vagyis egyértelműen szomjasak, akkor sem vesszük észre, hogy vizet kellene innunk, még olyankor se, ha az orrunk elé teszik azt.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Egy kísérletet végeztek. A tudósok megkértek egy csoport idős és fiatal embert, hogy 24 órán keresztül ne igyanak semmi vizet. A 24 óra elteltével, amikor vizet biztosítottak a számukra az öregek már nem vették észre, hogy szomjasak.

Mike: Még akkor sem, ha már 24 órája nem ittak vizet?

Dr. Batmanghelidj: Így van. Még akkor sem, ha a vizet közvetlenül melléjük rakták, némelyikük még akkor sem ivott belőle. De a fiatalok ittak vizet és rendbe hozták a dehidratáltságukat. Tehát ez a fő probléma, és ezért van az, hogy a mai társadalmunkban olyan sok beteg ember van az idősek körében, mert teljesen dehidratáltak és észre sem veszik azt.

Tehát arra várni, hogy megszomjazzunk, nem más, mint idő előtt és fájdalmasan meghalni. Nem szabad arra várnunk, hogy megszomjazzunk, mert a víz a test fő energiaforrása. Amikor már szomjassá válsz, addigra már jó sok energiát elvesztettél, amit a megivott vízből kellett volna nyerned, és még azelőtt kellett volna bevinned mielőtt megszomjaztál. Ha nem hagyod, hogy az autód tankja kiszáradjon, hanem megállsz és tankolsz, akkor miért hagyod, hogy a tested szomjassá váljon és lefulladjon az út szélén mielőtt vizet innál?

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Tehát az első számú dolog, hogy az embereknek sosem szabadna hagyniuk, hogy megszomjazzanak – az egész nap folyamán inniuk kellene. Egy átlagos személynek két liter vízre van szüksége naponta. Egy átlagos személynek valójában négy liter vízre van szüksége naponta, de két liter az, amit külön, vízzel kell biztosítanunk. A másik két litert a tápanyag anyagcseréből és az élelmiszerben található vízből nyerjük. Ekkora mennyiségű vízre van tehát szükségünk, hogy legalább két liter vizeletet állítsunk elő. Tudod azért, hogy ne rakj túl nagy nyomást a veséidre. Ugyanis, ha elég vizet iszunk, akkor a vizelet színtelen lesz, ami egy jó jel. Ha a vizelet sárga színűvé válik, akkor az azt jelenti, hogy a test elkezdett dehidratálttá válni és amikor narancssárgává, akkor a szervezet már igazán dehidratált és a test valamely részei már szenvednek a dehidratációtól.

Mike: Tehát ez egy nagyon egyszerű jelzés, amire az emberek könnyen odafigyelhetnek.

Dr. Batmanghelidj: Teljes mértékben.

Mike: Nincs szükségünk orvosi diplomára ahhoz, hogy megállapítsuk a vizeletünk színét.

szomjúság

Dr. Batmanghelidj: Igen, ezért kell, hogy odafigyelj a vizeletedre. És a légzésedre – ha azt érzed, hogy kifogysz a szuszból az is a dehidratáció egyik jele.

Mike: Vannak még más hasonló, egyszerű tünetek, amire az embereknek oda kellene figyelniük?

Dr. Batmanghelidj: A bőr – ha a bőr szép, laza és sima, akkor jól hidratáltak vagyunk. Ha ráncos és kiszáradt, akkor az dehidratációt jelent. A szarkalábak az idősek arcán ugyancsak a dehidratáció jelei. A megereszkedett nyak az állnál ugyancsak a dehidratáció jele.

Dr. Batmanghelidj egy életen át tartó kutatást végzett a víz és a betegségek közötti kapcsolatokról és »A víz gyógyít, a gyógyszerek megölnek« című könyvében 90 különböző egészségügyi problémáról számol be, amit a mai orvoslás betegségnek nevez, de valójában a saját tapasztalatai és kutatásai szerint a vízivás meggyógyítja őket.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!