Csodálatos hópelyhek


5 érdekesség a hópelyhek birodalmából és gyönyörű felvételek
1. A hópihékben valamilyen formában mindig megtalálható a hatszög alakzat, azaz a hexagonális szimmetria. Ennek oka a vízmolekulákban (H2O) keresendő, amelyek megfagyott állapotban hatszögű rács alakzatba rendeződnek.

hópelyhek

2. Ma már mesterséges körülmények között is tudnak hópelyhet előállítani. Sok kudarcba fulladt kísérlet után a kutatók megtalálták a megoldást a hópihe mesterséges körülmények közötti előállítására. Egy kamrába tűszerű drótot helyeztek, amiben magas feszültségű áramot vezetnek és ezen a drótón növesztik a hókristályokat.

hópehely2

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

3. A Hópehely Ember becenevet kapta meg Wilson A. Bentley, aki a 19. század végén elsőként fényképezett le hópelyheket. Bentley gyermekkorában szeretett bele a hópelyhek tanulmányozásába és hosszú, kitartó munkával 1885. január 15-én örökítette meg fényképezőgépével az első hópelyhet. A több ezer fényképből álló hópehelygyűjteménye mára világhírűvé vált.

hópehely3

4. A hópelyhek mérete és formája a légkörben lévő hőmérséklettől és egyéb körülményektől függ. Ha a hópihe kevésbé hideg rétegeken keresztül hullik alá, akkor több pihe képes egymásba kapcsolódni. Ezért van az, hogy enyhe téli időben a hópihék szemmel látható méretű hókristály mintákat alkotnak.

hópehely4

5. A Guiness Rekordok könyve szerint a világ máig legnagyobb hópelyhét az USA-ban, Montana államban találták 1887. január 28-án. Ez a rekord méretű hópehely 38 cm széles és 20 cm vastag volt.

Fotók forrása: SnowCrystals.com
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!