Hogyan növeld sejtjeid energiaszintjét elektrolit bevitellel

Talán már észrevetted, hogy a sejtek olyanok, mint sok apró elem. Egy elemnek pedig van pozitív és negatív töltése, ami lehetővé teszi az elektronok áramlását egyik pólustól a másikig, ezáltal elektromos áramot termelve.

A sejtek pontosan ugyanígy működnek, van két különböző koncentrációjú ásványi anyag, amelyek levetővé teszik a töltés áramlását. Kis szivattyúk vannak a sejtfalon, amelyeket nátrium-kálium pompáknak hívunk. Az ásványok cserélődése teszi lehetővé a sejtekben az elektromos áramlást, ami működteti az idegrendszert és az izmokat, valamint ez termeli az energiát.

Tehát, ami a sejtek energiaszintjével összefüggésben van, az az ásványi anyagok mennyisége a sejteken belül és kívül. A sejten belüli ásványok nagy része kálium. 10-szer több kálium van a sejten belül, mint a sejten kívül. A sejteken kívül, viszont a nátrium van nagyobb koncentrációban. A különbség jelentős. Ha vérvizsgálatot csináltatsz, akkor a vért nem ellenőrzik a sejteken belül, csak kívül, így nem kapsz átfogó képet a kálium szintről. Azt egy másik, speciális vizsgálat adja meg. Tehát, ha egy egyszerű vérképpel szeretnéd megállapítani az ásványi anyag szintet, az nem lesz hiteles.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!

Normális esetben négyszer annyi kálium van a szervezetben, mint nátrium. Ezt főleg az étrenddel tudjuk befolyásolni. Ha azt nézzük, hogy a zöldségek tartalmaznak ilyen arányban káliumot és nátriumot, akkor az energiaszint növelésének legjobb módja, ha sok zöldséget eszünk. Naponta 7-8 bögrényi zöldséget érdemes elfogyasztanunk, hogy a megfelelő arányban vigyünk be a szervezetünkbe ezeket az ásványi anyagokat.

Az Egyesült Államokban az emberek nagy része nagyobb mennyiségben fogyaszt nátriumot. Körülbelül 3-szor, 4-szer annyi nátriumot visz be a szervezetése, mint káliumot. Nagyon kevés zöldséget esznek, és sok gyorsételt. Ráadásul a cukor és a kukorica szirup is elhasználja a káliumot. Így már nem meglepő, hogy állandóan fáradtak és nyúzottak. Hiszen nem megfelelő mennyiségben vannak jelen az ásványi anyagok a sejtjeiken belül és kívül, így nem termelnek elég energiát. Az idegrendszerünkben, az izmainkban és az energiánkban, az erőt az ásványok megfelelő koncentrációja biztosítja.

energia noveles

Az elektrolitoknak négy fontos szerepe van:

1. Segítik a szervezetünk hidratálását, és megelőzik a kiszáradást. segítik a folyadék mozgását a sejtekbe be és a sejtekből ki. Így csökkentik az ödéma vagy duzzanatok kialakulásának kockázatát.

2. Támogatják az idegrendszer működését. Az idegeknek elektrolitokra van szükségük a ritmushoz, ezáltal megelőzik a remegést vagy a szemrángást és a rángatózást. Hozzájárulnak az egészséges szívritmushoz (főleg a kálium).

3. Befolyásolják a pH szintet. Az elektrolitok és a pH hatással vannak egymásra. Ha az elektrolit szint alacsony, akkor csökken a pH szint, és ha a pH alacsony, az szintén befolyásolja az elektrolitokat.

4. Elsősorban pedig hatással vannak az izmok fiziológiájára: az izmok összehúzódására és elengedésére. Értelemszerűen, elektrolit hiányakor tapasztalhatunk görcsöt vagy gyengeséget.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Azonnali megoldás az alacsony elektrolit szintre Elektromax elektrolit ital

Elektrolit italpor: egy olyan vízben oldódó italpor, ami tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen elektrolitokat.

Milyen előnyei vannak az eletrolit italpornak

- Egy komplett ásványi anyag ital, ami tökéletesen hidratál.

- Azonnal felszívódik, mivel nem kapszula vagy tabletta formában van.

- Nem tartalmaz cukrot (sztíviával van ízesítve).

- Azonnali hatással van a tested energiaszintjére.

- Növeli az állóképességedet és a sportteljesítményedet.

- Nyugtatja az idegeket, csökkenti a stressz érzését.

- Energizál és feltölti a sejteket.

- Hidratál és fiatalít.

- Támogatja az optimális izom és idegfunkciókat.

- Egy adagban 1000 mg kálium van, ami a az egyik legfontosabb, mégis legkevésbé fogyasztott elekrolit.

- Természetes energiaital koffein, adalékanyagok és cukor nélkül

- 100%-os feloldódás

- Kényelmes zacskós kiszerelésben, hogy bárhova magaddal tudd vinni.

- Nagyszerű narancsos-citromos íz.

elektromax elektrolit italpor

Nincs más dolgod, mint feloldani fél liter vízben és máris be tudod vinni a szervezeted számár nélkülözhetetlen ásványi anyagokat.

Egy adag tartalmaz: 1000 mg káliumot, 120 mg magnéziumot, 75 mg kalciumot, ezenfelül vasat, cinket, rezet, mangánt, jódot és szelént.

A doboz tartalmaz: 30 adag italport

Ára: 6900 Ft


Forrás: dr. Eric Berg DC

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!