A diétás vagy cukros üdítők a hizlalóbbak? – a válasz meglepő

Már egy ideje tudjuk, hogy az üdítők fogyasztása szinte végtelen számú egészségügyi problémához vezethet, de mi a helyzet a diétás üdítőkkel? Valójában a diétás üdítő nem a legegészségesebb alternatíva, mivel mesterséges édesítőszert kevernek az italba, ami szintén sok problémát okozhat.

Mi több, ezek az édesítők többféle módón is megzavarhatják az agyat – gyakran arra késztet, hogy minél többet akarj inni belőle.

Számtalan tanulmány bizonyította be, hogy kapcsolat van sok betegség és a diétás üdítők, vagy legalábbis a mesterséges édesítőszerek fogyasztása között. A kutatások szerint ezeknek az italoknak a fogyasztása cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz, szívproblémákhoz és elhízáshoz vezethet – pont azok a problémák, amelyeket az emberek elkerülni szeretnének a diétás üdítők választásával. Szóval rossz hatással van rád? Arra mérget vehetsz.

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet egy tanulmányban vizsgálta az összefüggést a mesterséges édesítőszerek és a cukorbetegség, valamint az elhízás között. A Nature című tudományos folyóiratban publikált eredmények megmagyarázzák az említett ellentmondásokat:

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Diétás üdítők

Azoknak az embereknek, akik mesterséges édesítőszereket fogyasztottak, magasabb volt a vércukorszintjük, mint azoknak, akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem itták. Volt, akinek már egy hét fogyasztás után is nőtt a vércukorszintje.

Az édesítőszeren tartott egerek ugyannyit híztak és magasabb volt a vércukorszintjük, mint azok, amelyek cukrot kaptak, annak ellenére, hogy kevesebb kalóriát fogyasztottak!

A diétás üdítők sejtszinten is hatnak ránk. Ez annak tudható be, hogy a diétás italok bizarr összetevőket tartalmaznak, mint például a penész-gátló (ami a cukorban nincsen) gyakran nátrium-benzoátként vagy kálium-benzoátként szerepel. Peter Piper a Sheffield Egyetemről azt állítja, hogy ezek a kémiai anyagok képesek roncsolni a DNS-t a sejtekben.

Légy óvatos ezekkel a hozzávalókkal, ha el akarod kerülni az asztmát, a csalánkiütést és más allergiás reakciókat.

Sajnos nem csak fizikailag káros ránk nézve. A diétás üdítők a fizikai hatásokkal együtt az agy működését is megzavarhatja. A mesterséges édesítőszerek, mint például az aszpartám átveri az agyat, sokszor az ellenkező hatást kiváltva, mint amit az emberek a diétás italoktól várnának.

Válts le az üdítőfogyasztás vízre, ez a legjobb, amit magadért tehetsz.

Forrás: Natural Society
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:
X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!