Tudományos igazság a klóros ivóvízről


„Csak akkor lennék hajlandó klóros vizet inni, ha ez lenne az egyetlen alternatíva, mert nem lenne más víz egyáltalán.” – jelentettek ki Paul A. Stitt, biokémikus, vegyész, kutató és író.

Sajnos még ma is klórral fertőtlenítik az ivóvizet, annak ellenére, hogy számtalan egymástól független tanulmánnyal igazolták már, hogy a klór különösen veszélyes az emberi szervezetre nézve és hosszútávú egészségügyi következménye akár a rák is lehet.

Dr. John Marshall, egy amerikai fogyasztói érdekvédelmi szervezet, a Tiszta Vízért Egyesület elnöke így fogalmazott:

„Azt látjuk, hogy több figyelmet kellene szentelnünk az ivóvízben található kémiai anyagoknak és új alternatívákat kellene találnunk a klórozásra. Számos biztonságos és nem mérgező lehetőség létezik, mint a víz ózonnal vagy ultraibolya fénnyel való kezelése.”

Amikor a rák ily mértékben van jelen társadalmunkban és egy egyre növekvő tendenciát mutat, jól meg kellene fontolnunk nekünk, az egyén szintjén, hogy hogyan zárhatjuk ki az életünkből a különböző karcinogéneket (rákkeltő anyagokat). Ezt kezdhetjük máris az ivó- és fürdővizünknél, mint két olyan dolognál, ami napi szinten hat ránk. A víz elengedhetetlen feltétele az életünknek, de nem mindegy, hogy milyen kémiai anyagok vannak benne, amik meg is betegíthetnek minket.

Vízmegoldás vízszűrő

Klóros ivóvíz negatív hatásai

Vészjósló kijelentést tett a klóros ivóvízzel kapcsolatban az Amerikai Környezet Minőségügyi Tanács (US Council of Environmental Quality):

„Klórozott csapvizet inni veszélyes, ha nem halálos az egészségedre nézve.”

Dr. Martin Fox kutatóorvos, az Egészséges víz a hosszú életért című könyvében a következőket írja:

„Ismert karcinogéneket találtak az ivóvízben, ami a klórozás közvetlen következménye.”

„Becslések szerint a rákos megbetegedések 60-80% a környezeti hatások miatt következik be. Egyre nagyobb egyetértést szerez az a meglátás, hogy a rákos megbetegedések nagy részét a környezetünkből származó kémiai karcinogének okozzák, így ezek elkerülhetőek lennének. Több tanulmány igazolta a felszíni és felszín alatti vízben, illetve a kezelt ivóvíz ellátmányban megtalálható karcinogének jelenlétét”

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Dr. Riddle Ph.D, a Kemysts Laboratórium kutatója azt tanácsolja, hogy jobb híján a fogyasztónak kell eltávolítania a klórt a vízből, mielőtt felhasználja azt.

klóros csapvíz

„Klórt használnak szinte minden ivóvíz kezelésére, a baktériumokra és más, a vízen keresztül fertőző organizmusokra gyakorolt toxikus hatása miatt. De egyre több tudományos bizonyíték mutatja, hogy a klór az ivóvízben nagyobb és hosszabb távú veszélyeket hordoz magában, mint aminek a megakadályozását szolgálja."

„A klór negatív hatásai lenyelés vagy bőrön át való felszívódás által ránk is hatnak. Tudományos vizsgálatok párhuzamba hozták a klórt és a klór melléktermékeit a húgyhólyag-, máj-, gyomor-, végbél- és vastagbél rákkal, illetve szívbetegségekkel is. A klór vízben való jelenléte a klóraminok létrejöttét is előidézi, ami íz és szagproblémákat okoz az ivóvízben.”

„Mivel a klór az egészségügyi szabályzatok szerint jelen kell, hogy legyen minden ivóvíz ellátmányban, ezért az egyénre hárul, hogy eltávolítsa azt az ivóvízből közvetlenül fogyasztás előtt.”

Mindig vannak ésszerű lépések, amit tehetünk. Sajnos felháborodottan ujjal mutogatni a felelősökre, az nem fogja kiszedni a klórt az ivóvizünkből, hacsak mi nem teszünk egyéni lépéseket.

A klór eltávolítása az ivóvízből viszonylag egyszerű készülékekkel is lehetséges, amik nem csak, hogy egészségessé teszik a vizünket, de visszaadják a víz természetes zamatát, amit sajnos a klórozás miatti mellékíz tönkretesz. Ettől a víz sokkal finomabb lesz, szinte itatja magát.

A Vízmegoldás konyhai és fürdőszobai vízszűrők felszerelésével nagyon sokat teszel az egészséged érdekében.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!