Az ásványi anyag mentesített víz

Részlet Martin Fox PHD, kutató, táplálkozás-szakértő és író az "Egészséges víz az egészséges életért" című könyvéből

Az ásványi anyag mentesített víz nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat. Ezt desztillálással, fordított ozmózisos készülékkel, ioncseréléssel vagy ezeknek a módszereknek a kombinálásával valósítják meg.

A kutatás a rákkal és a szívbetegségekkel kapcsolatban azt mutatja, hogy az egészséges víz kemény és mérsékelten magas TDS-ű [Total Disolved Solids= totál oldott anyag tartalom, ami a vízben található ásványi anyagokra, sóra, fémekre utal, tehát mindenre, ami a H2O-n, azaz a tiszta vízen kívül jelen van]. Ezért az ásványi anyag mentesített víz – egy mesterségesen előállított lágy víz, kalcium és magnézium nélkül, nagyon alacsony oldott ásványi anyag tartalommal – fogyasztása nem egészséges.

Mégis sokan isszák. Általában az ő érvelésük így hangzik: „Tudom, hogy vizet kellene innom, de az klórral, kémiai anyagokkal és toxikus fémekkel van tele – így nem biztonságos. Azért iszom desztillált vizet vagy fordított ozmózissal szűrt vizet, mert az eljárás mindent kiszed a vízből és így már biztonságos azt meginni.” Ismerős?

Az ásványi anyag mentesített víz

Amikor így mérlegelünk, akkor a történetnek csak egy részét nézzük és nem az egész képet. Csak a romboló anyagokra összpontosítunk és nem értjük meg a vízben található jótékony anyagokat. Ahhoz, hogy egészséges vizet igyunk, mindkét aspektusából meg kell vizsgálnunk a dolgot. Nagymértékben csökkentenünk kell, vagy meg kell szüntetnünk a káros anyagokat, de meg kell hagyni a jótékony ásványi anyagokat a vízben. A legtöbb esetben egy jó vízszűrő vagy a palackozott forrásvíz megfelel ennek, de az ásványi anyag mentesített víz nem.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Az ásványi anyag mentesített víz szószólói azt állítják, hogy a szervetlen ásványi anyagok az ivóvízben (kalcium, magnézium) nem szívódnak fel és egészségügyi problémákhoz vezetnek. De ez nem igaz!

Vízmegoldás vízszűrő

A valóság az, hogy a vízben található ásványi anyagok sokkal könnyebben fel tudnak szívódni, mint ugyanazok az ásványi anyagok az ételekből. Az ásványi anyagok anyagcseréjének egy vezető szaktekintélye, Dr. John Sorenson orvosi kémikus azt állítja: „az ásványi anyagok az ivóvízből jól felszívódnak”. Azt találta, hogy az esszenciális [feltétlenül szükséges] és a nem esszenciális fémelemek anyagcseréje nagyban befolyásolt a vízben található esszenciális elemek mennyisége által. Ha ugyanis a szükséges mennyiségű esszenciális elemek jelen vannak, akkor csak kis mértékben vagy egyáltalán nem fognak felszívódni a nem esszenciális elemek – egyszerűen kiürülnek.

Például, ha nagy mennyiségű kalcium, magnézium és kis mennyiségű ólom van a vízben, akkor a test kiválasztja az esszenciális elemeket (kalcium és magnézium) és kiengedi a nem esszenciális elemet (ólom). De ha alacsony mennyiségű kalcium és magnézium van a vízben, akkor a sejtek a nem esszenciális ólmot választhatják ki, ami a fehérjék és az enzimek működési zavarát okozza majd. Ha ez történik, akkor a fehérjék és az enzimek toxikussá válhatnak.

A desztilláló és fordított ozmózis készülékek lágy, ásványi anyag mentesített vizet állítanak elő, így a védelmet nyújtó ásványi anyagok nincsenek jelen. Ezért bármilyen káros anyag hatása az ilyen vízben felerősödik. Egy kevés káros anyag az ásványi anyag mentesített vízben sokkal károsabb és negatívabb hatással lehet az egészségünkre, mint ugyanaz a mennyiség a normális vízben.

Így bár különböző okokból, de mind a szennyezett és mind az ásványi anyag menetesített víz káros az egészségünkre nézve.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!