Hogyan ösztönözd magad a testmozgásra nap mint nap

Nagyon könnyű leragadni ugyanannál a szokásoknál, anélkül, hogy igazából észrevennéd, hogyan jutottál el odáig. Amikor újra és újra megismételed ezeket a szokásokat, egy idő után rögzülnek és rutinná alakulnak át. Ez a rossz szokásokra is igaz, de szerencsére a jókra is. Mint mindenhez, a jó szokásaid kialakításához is, kitartásra és időre van szükség.

Fontos, hogy ha ki szeretnél építeni bizonyos jó szokásokat, tartsd be a fokozatosság elvét és mindig dicsérd meg magad és örülj már a kisebb eredményeknek is. Gondolj csak bele, te milyen emberekkel szereted körbevenni magad, azokkal, akik dicsérnek, ha valamit jól csinálsz vagy olyanokkal, akiknek soha semmi sem elég jó? Gondolom nem az utóbbi. Akkor magaddal is így bánj, örülj annak, amit elértél! Ha az első héten csak egy nap tudtad beépíteni a sportot, már az is jobb a múlt héttel szemben, amikor még egy nap sem volt. Haladj lépésről lépesére az egyre jobb felé. Amikor pedig pár napra eltérsz a kialakítani kívánt jó szokástól, akkor ne add fel! Térj vissza az eredeti útvonalra. Ne tökéletességre törekedj, hanem folyamatos javulásra.

Azt mondják nem a feladás a gyengeség, hanem az ha egy kudarc ellenére nem vagy képes újra felállni. Veszteségek és kudarcok mindig vannak, ezek ellenére is tovább kell menni.

A rendszeres sportolás beillesztése az életedbe nagyon fontos jó szokás. Lassabban öregszel, ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben, erős, egészséges és nem utolsó sorban izmos, karcsú tested lesz tőle.

Néhány ötlet, hogyan vedd rá magad a rendszeres testmozgásra:

1. Találd meg, hogy mi az, amit igazán élvezel!

Először is találd meg, hogy melyik az a testmozgást, amit a legszívesebben csinálsz – legyen az jóga, futás, túrázás, kickbox vagy különböző mozgások kombinációja. Nem az számít, hogy mit sportolsz. Ami fontos, hogy élvezd, amit csinálsz, mert ha szereted, nem fogod úgy érezni, mint egy teher. A jól kiválasztott sportág igazi örömforrás is lehet számodra.

Ha nem szereted a jelenleg végzett mozgást, az azt jelenti, hogy változtatnod kell. Próbálj ki különböző sportokat -pilates, sétálás, tánc, túrázás, úszás, biciklizés, torna – bármit, ami megmozgat. Amikor felfedezed, hogy melyik a legélvezetesebb számodra, észre fogod venni, hogy természetes módon újra és újra csinálni akarod.

testmozgás

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

2. Írd le a céljaidat a sporttal kapcsolatban!

Nagyon fontos, hogy megfogalmazd magadnak, hogy miért szeretnél rendszeresen sportolni. Mi az, amin változtatni akarsz, mi az, amiben fejlődni szeretnél. Milyen célt akarsz elérni.

Mikor kicsit motiválatlannak érzed magad azzal kapcsolatban, hogy nekifogj az aznapi edzésnek, idézd fel magadban ezt a célt. Kérdezd meg magadtól, hogy mi fog hozzájárulni ehhez a célhoz, ha otthon maradsz és nem sportolsz vagy, ha nekiállsz az edzésnek. Ezáltal újra és újra fel tudod eleveníteni magadban a célod és ez motiváltan tart.

3. Legyen időd értékelni!

Edzés végén gondold át mit adott számodra az edzés, hogy érzed magad tőle. Edzés után köszönd meg magadnak, hogy elvégezted, és gondold át, hogy mit érzel. Lehet, hogy mentálisan kitisztultál vagy feltöltődtél energiával. Állj meg és figyeld meg az összes pozitív érzést a mozgás után. Az érzéseid átgondolása segíteni fog a későbbieknek újra és újra végigcsinálni. Nyugtázd magad azért, hogy megcsináltad és, hogy dolgozol a célodon.

4. Ne add fel!

Az ígéreteket nem illik megszegni. Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez a saját magunknak tett ígéretekre is igaz. Gondolj bele milyen érzéseid vannak azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amit rég meg kellene tenned, de csak halogatod őket. Nem vagy túl jókedvű, ha ezekre gondolsz, ugye?

Ne engedd meg magadnak, hogy a sport területe egy ilyen meg nem valósított cél legyen, ami nyomaszt. Van olyan, hogy néha nem jön össze az aznapi edzés, de ez nem gond. Ne add fel, még akkor sem, ha néha úgy érzed kudarcot vallottál. Állj fel és menj tovább! Kezd elölről, kezd el századszor is, ha kell. A kitartás és elkötelezettség kell ahhoz, hogy ez ember elérje a céljait.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!