Kutatások kimutatták, hogy a műanyag kulacsok több baktériumot hordoznak, mint egy WC

Az újrahasználható műanyag palackok környezettudatos dolognak tűnnek, de valójában több okból jobb, ha egyszerűen csak elkerüljük a műanyagok használatát. Ha újrahasznosítható műanyagból iszol, megkockáztatod pár veszélyes baktérium bejutását a szervezetedbe, mint például a e-coli baktérium vagy a szalmonella.

Laboratóriumi tesztet végeztek 12 féle újratölthető vizes palackkal, amit sportolók használtak egy héten keresztül. Végül emberekre veszélyes baktériumok felhalmozódását azonosították. Átlagosan a műanyag palackok több mint 300 000 telepképző baktérium egységet tartalmaztak, írta az angol Daily Mail.

A teszt - egészítette ki a TreadmillReviews.net – nagy mennyiségű baktériumot mutatott ki, amelyek különböző bőrfertőzésekhez, tüdőgyulladáshoz vagy vérmérgezéshez köthetők. Az üvegek olyan koszosak voltak, hogy a kutatók kijelentették, hogy ebből inni nem higiénikusabb, mint megnyalni a háziállatod tányérját.

kulacs

Az újrahasználható vizes palackokban talált baktériumok mennyisége megegyezik egy wc ülőkén található mennyiséggel - tették hozzá. Az is kiderült, hogy az üvegek nem azonos mértékben voltak szennyezettek.

Újrahasználni a vizes palackot pont olyan, mintha megnyalnád a háziállatod edényét.

A kutatók különböző kupakokkal felszerelt üvegeket teszteltek, mint például a csúsztatható-, a lenyomós-, a lecsavarható- és a szívószálas kupak. A csúsztatós kupakos üvegeken találták kimagaslóan a legtöbb baktériumot, azaz 933,340 telepképző egységet négyzetcentiméterenként [CFU].

A csúsztatható tetős üvegek tartalmazták a legtöbb káros baktériumot, ami gyakran ellenáll az antibiotikumoknak és, ami torokfertőzésekhez vezethet.

A második legszennyezettebb a nyomós kupak volt, amelyen 161,971 CFU baktérium szintet mértek.

A leggyakoribb típus, a letekerhető kupak a harmadik legkoszosabb lett a felmérésben, 159,060 CFU értékkel. A baktériumok 98%-a káros, antibiotikum ellenálló baktérium volt ezen a kupakon.

A palack kupakja határozza meg a kialakuló baktériumok számát.

Végül a szívószálas tető, ami valószínű a legkevésbé elterjedt típus, tartalmazott kevesebb baktériumot, mint a többi vizsgált üveg, körülbelül 25 CFU értékkel.

Azért lehet a szívószálas kulacs a legkevésbé szennyezett, mert a víz lecsöpög a cső aljára, ahelyett, hogy a fedélhez tapadva vonzaná a baktériumokat, amelyek a nedvességtől terjednek. “A teszteredményekre hivatkozva az a szívószálas palackok használatát tanácsoljuk a baktériumok kisebb elterjedési lehetősége miatt” írta egy fitnesz oldal, hozzátéve, hogy a rozsdamentes acél illetve üveg kulacsok a leghigiénikusabb, tehát a legbiztonságosabb választás.

A rozsdamentes acél vizes palackok, vagy esetleg az üvegek több okból optimálisak. Nem csak azért, mert kevesebb baktérium telepszik meg rajtuk, de nem engednek mérgező anyagokat az italodba. A műanyag vizes palackok - főleg, ha melegnek vagy napfénynek vannak kitéve – köztudott, hogy endokrin utánzó vegyszereket oldanak ki, mint például a BPA (Biszfenol-A) és a ftalálok.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Kupakfajták

A műanyagból kioldódó vegyszerek veszélyei

Az endokrin utánzó vagy a hormonhelyettesítő szerek beleavatkoznak a szervezet természetes hormonháztartásába, ami különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például a korai pubertáskor, nemzőképtelenség, rák, pajzsmirigy problémák stb. Ezek az anyagok akár kis mennyiségben jelentős hatással lehetnek az egészségedre.

„A BPA-nak köze lehet többféle rák, például a mellrák kialakulásához, elhízáshoz, korai pubertáskorhoz, szív problémákhoz. Egy állami felmérés kimutatta, hogy az amerikaiak 93%-ának van BPA a szervezetében!” Jelentette ki az Environmental Working Group.

„Újabb kutatások kimutatták, hogy más BPA helyettesítők, a BPA-hoz hasonlóan szintén nem egészségesek, sőt számos esetben még károsabbak is. Minden biszfenol hatással van a test hormonháztartására.” Nyilatkozta Robin Mesnage, a King’s College London kutatója.

“A három biszfenol, a BPAF, BPB és a BPZ több ösztrogént tartalmaznak, mint a BPA.”

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Forrás: Natural News
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!