Hányszor járunk pisilni egy nap normális esetben

A vese kiválasztása része annak a rendszernek, ami szabályozza a folyadék mennyiséget és a só és kálium koncentrációt a szervezetben. Ezt azzal teszi, hogy vizeletet ürít ki.

A víz egyensúly akkor van rendben egy testben, ha az elfogyasztott víz mennyisége megegyezik a távozó víz mennyiségével. Víz nem csak vizelettel ürül a testből, de a légzéssel és izzadással is körülbelül 1 liter vizet veszítünk napi szinten.

Amit meg kell értenünk, hogy a sejtjeinkben és sejtjeink között is víz található. De ez a víz nem tiszta H2O, hanem egy oldat, ami tartalmaz só, kálium és más elemeket is.

Nagyon fontos, hogy a sejtek között található vízben egy bizonyos mennyiségű sónak (és más ásványi anyagoknak) kell jelen lennie ahhoz, hogy a víz a sejtmembránon keresztül tudjon közlekedni és ellátni a szerepét, ami a tápanyagok szállítása a sejtekhez és a salakanyagok elszállítása a sejtektől.

Hányszor pisilünk egy nap

Azt, hogy a testnek mire van épp szüksége, jelzi azzal, hogy szomjas vagy sós ízre vágyik. A szervezet törekeszik arra, hogy minden körülmények között fenntartsa az egészséges egyensúlyt a só és a víz között. Tehát, ha a testnek vízre van szüksége – jó esteben, ha egészséges – akkor szomjúsággal jelzi, vagy azzal az érzéssel, hogy az ember vizet kíván, és ha a testnek több sóra van szüksége, akkor azzal, hogy sós ízek után vágyódik.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Meg kell tanulnunk figyelni ezekere a jelekre és értelmezni őket.

Mikor a test nem kap elég vizet, akkor a test szabályzó rendszere ki fogja engedni magából a sót, hogy fenntartsa az arányokat. Ha pedig nem kap elég sót, akkor a vizet fogja üríteni, hogy fenntartsa a só és víz megfelelő egyensúlyát a testben.

Vízmegoldás vízszűrő

Ha növeljük a vízfogyasztást, akkor természetesen gyakrabban is kell wc-re járnunk.

A húgyhólyag zsákja 200-300 ml vizeletet tud megtartani (emberenként változó, hogy kinek mekkora húgyhólyagja van), mielőtt azt érezzük, hogy wc-re kell mennünk. Tehát ha valaki 3 liter vizet iszik meg egy nap, akkor akár tízszer is ki kell mennie wc-re.

Így, ha 24 óra alatt tízszer mész wc-re pisilni az teljesen rendben van. Ha ennél többet jársz wc-re akkor gyanakodhatsz arra, hogy azért üríti a veséd magából olyan gyorsan a vizet, mert nincs elég só és kálium a testedben. Próbáld meg kezelni ezt és utána minden szépen helyre fog állni.

Ajánlott sómennyiség: minden liter vízhez negyed teáskanál só.

Ajánlott kálium mennyiség: 3-4000 mg naponta. Kálium van szinte minden zöldségben és gyümölcsben, magokban, halakban.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!