Asztma, allergia – a legátütőbb természetes megoldás


Részlet az ASZTMA ÉS ALLERGIA című fejezetből, Dr. F. Batmanghelidj, A tested vízért kiált című könyvéből

Az asztma és az allergiák jelzik, hogy a testnek megnövekedett idegingerület átvivő hisztamin termeléshez kellett folyamodnia. A hisztamin a szervezetben a vízanyagcsere és elosztó érzékelő-szabályozója.

Felismerték, hogy az asztmások tüdőszöveteinek hisztamin szintje megnövekszik, és ez szabályozza a hörgő izmok összehúzódását. A párolgásos vízvesztés egyik fő helye a tüdőben van, tehát az összehúzódott hörgők csökkent vízveszteséget jelentenek a lélegzés során – a test egy egyszerű természetes manővere a vízvisszatartásra.

asztma, allergia

A hisztamin, eltekintve a vízszabályozó szerepétől, egy olyan szer, ami az antibakteriális, antivirális és antiidegenanyag védelmi rendszerért felelős a testben. A test normális vízszintjén e folyamatok egy észre nem vehető, túlzások nélküli szinten működnek. A test egy dehidratált állapotában, addig a pontig, ahol a hisztamin vízszabályozó hatása túlzott mértékűvé válik, a hisztamin termelő sejtek egy immunrendszeri aktiválása többlet mennyiséget termel, amit más feladatok céljaira tárolnak.

Egy állatkísérletben kimutatták, hogy a hisztamin termelés a hisztamin termelő sejtekben a napi vízbevitel növekedésére csökken. Mindkét folyamatot (a hisztamin termelést és aktivitást) a napi vízfogyasztás azonnali növelésével kell szabályozni. Átlagban ezek az esetek a test „vész-vízszabályozásának” elsőtől negyedik hete után jelennek meg.

[…] Jose Rivera orvos éveken át szenvedett allergiájától és asztmájától. Különösen érzékeny volt a macskákra. Soha sem ment be egy házba, ha ott macska tartózkodott. Úgy tűnik, egyszer nagyon súlyos állapotba került, miután egy macskával került össze. A dehidratáció és a hisztamin többlet termelés szoros kapcsolatának ismeretében teljesen felépült betegségéből. Mindennek tetejére jelenleg asztmás betegeket kezel vízzel és sóval. Levelét az alábbiakban olvashatjuk.

asztma

[…] Joanie Winfield levele szintén az alábbiakban található. Csak azért közlöm levelüket, mert ezek egyértelmű bizonyítékok arra, hogy a megnövelt vízbevitel felnőtt személyekben az asztmás és allergiás rohamok teljes enyhülését hozzák meg még akkor is, ha már sok éve szenvednek ezekben a betegségekben.

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Kedves dr. Batmanghelidj!

E levél a dehidratáció és az asztma közötti kapcsolat ön által bemutatott ismeretének nagyrabecsülése jeléül íródott. Amint arra bizonyára emlékszik, felnőttkori asztma rohamaim egyetemista korom óta kínoztak és emellett sok életveszélyes rohamom is volt. Az ön által adott információnak köszönhetően egyszerűen vízzel és sóval enyhíteni és gyógyítani tudtam asztmámat. Közel másfél éve teljesen tünetmentes vagyok, sem az asztmám sem az allergiám nem jelentkezett a közelmúltban.

Ismerete legjobban abban segített, hogy tudatossá tett, mikor és hogyan igyak vizet és hogyan vigyek sót a testbe a jobb hidratáció elsegítésére és asztmám megelőzésére. Továbbá tanácsot tudtam adni légzőszervi és allergiás problémáktól szenvedő betegeimnek, hogyan igyanak vizet, és hogyan vegyék a sót biztonságosan magukhoz és teljes meglepetésemre betegeim drámai gyorsasággal felépültek bajaikból. Uram, köszönöm, hogy átadta az élet lélegzetét egy olyan egyszerű dolgon keresztül, mint a víz és a só.

Tisztelettel: Jose A. Rivera, orvos

vízmegoldás víz

Kedves dr. Batmanghelidj!

Azért írom ezt a levelet, hogy megköszönjem az ember megnövekedett vízszükségletének felfedezését, és hogy megosztotta ezt velünk, olvasókkal. Nagy hasznomra vált, hogy követtem a vízbevitelre vonatkozó tanácsait. Egészségi állapotomban nagyon figyelemre méltó változások történtek. Az asztma valaha a fő betegségem volt. Amióta elegendő vizet iszok gyógyszerek nélkül is jól tudok lélegezni. Micsoda változást hozott ez az életemben. Más előnyei is voltak a vízkúrának, pl. lágyabb lett a bőröm és éberebb lettem. Boldog vagyok, hogy elolvashattam a könyvét és amilyen sok emberrel csak tudtam, megosztottam tanácsát. Még egyszer köszönöm segítségét!

Tisztelettel: Joanie Winfield

vízmegoldás vízszűrő készülék

Ne felejtsük el, ha a koncentrált vér eléri a tüdőt, a helyi hisztamin termelés természetes és önműködő folyamat. Ennek megnövekedett felszabadulása segíti elő a hörgők összehúzódását. Ha asztmától vagy allergiától szenvedünk, növeljük meg a vízfogyasztásunkat. Ne igyuk magunkat a „ló túloldalára” arra gondolva, hogy sok hónap és év dehidratáció okozta pusztulását pár napi túlfokozott vízbevitellel helyrehozhatjuk. Naponta normális vízmennyiségre van szükségünk – napi 8 vagy tíz két és fél deciliteres pohár vízre – amíg egy hosszabb idő után el nem érjük testünk teljes hidratációját.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!