A tested jelez, ha túl savas – tanuld meg felismerni és kezelni

Ha savasságról beszélünk, a legfontosabb fogalom a szervezet pH szintje. Ebben a bejegyzésben megvitatjuk a test-savasság problémáját, és tanácsot adunk, hogy hogyan tudod kezelni.

Számos tanulmányban vizsgálták és elemezték az emberi szervezetre gyakorolt savas hatást, és az eredmények egyértelműen aggasztóbbak, mint gondolnánk. A test savtartalma gyakrabban kapcsolódik olyan életveszélyes betegségekhez, mint például a rák, és ennek megelőzéséhez pontosan az ellenkezőjét kell tennünk a szervezettel, azaz lúgosítani.

Viszont sokan bizonytalanok, hogy a szervezetük savas-e vagy lúgos, pedig létezik egyszerű módszer ennek megállapítására. Segítünk elkezdeni a folyamatot, amely hatására egészségesebb leszel és visszaáll a szervezeted a megfelelő pH szintre.

A legfontosabb, hogy legyünk tisztában a szervezet kémhatásával. Míg az ideális pH-érték a 7,0 és a 7,4 közé kell essen, bizonyos eltérések ismertek. Egyes testrészek, beleértve a száj, a garat és a nyelőcső is enyhe savasságot mutathatnak, de ez normális. Ilyen esetekben ez a pH-érték 6,8. Ha azonban a gyomorsav pH-ja 1,3 körül van, akkor az már túlságosan savas.

Annak érdekében, hogy a belek egészségesek legyenek, és lehetővé tegyék a testfolyadékok megfelelő áramlását, meg kell tartani a pH-értékeket valahol 5,5 és 7 között.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!

Dr. Otto Warburg szerint a rákot leginkább savas organizmusok indítják el, így a megfelelő odafigyelést meg kell kezdeni - minél hamarabb, annál jobb.

Ha egy személy pH-értéke nincs egyensúlyban, sok egészségügyi probléma fordulhat elő, beleértve az emésztőrendszeri problémákat, a fáradtságot, a kimerültséget stb.

A pH-érték ténylegesen szabályozza a szervezetben végbemenő legtöbb folyamatot, például a vérnyomást, az inzulinszintet és a koleszterint. Továbbá az ideális pH-egyensúly optimális testsúlyt, erős immunrendszert és általános jólétet jelent.

savas szervezet tunetei

Annak megállapítására, hogy a szervezet savas-e, az alábbi tünetekre kell odafigyelni:

• Zavartság

• Az agy zavara (ami kómához vezethet, ha nem kezelik)

• Fáradtság és kimerültség

• Fejfájás

• Álmosság

• Remegés

Az orvosi tudomány előrehaladásával azonban sokkal könnyebb a pH-szint meghatározása. Ehhez mindössze egy gyógyszertárban kapható lakmuszpapírra lesz szükséged és egy kis türelemre. Napi szinten kell elemezned a vizeletedet és a nyáladat, majd össze kell hasonlítani a kapott eredményeket. A nyál esetében a szám 7 és 7,4 között változhat a nap folyamán, valamint a reggeli vizeletnek 6 és 6,5 közé kell esnie.

A szervezet lúgosítása nehéz és hosszú folyamat, de a radikális változások a diagnózis általános javulását jelentik. Rásegíthetsz a kezelésre lúgos ásványianyagok fogyasztásával, mint például a cézium-klorid, a germánium vagy a rubidium. Továbbá növelni kell az organikus gyümölcsök, zöldségek, diófélék és magvak fogyasztását. Mindez segíti a testet gyorsabb lúgosításában.

Ha valamilyen étel savanyú, nem feltétlenül jelent rosszat a szervezet számára. Ilyen például a citrom és a lime, amelyek fogyasztása valójában nagyon ajánlott a szervezet lúgosítására. Készíts magadnak citromos vizet minden reggel, és élvezd, ahogy a tested lépésről lépésre változik.

Végül: kerüld a stresszt, amennyire csak tudod. Győződj meg róla, hogy eleget pihensz a nap folyamán, hogy ne okoz magadnak szervi egyensúlyhiányt, ami savassághoz vezethet.

vízmegoldás vízszűrő készülék

Forrás: Healthy B. P. M.

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!