3 ok, hogy miért betegszel meg a kelleténél többször

Bámulatos szervezetünk van.

Az évtizedekig dobogó szív, az önmagát gyógyítani és újra növeszteni képes csontváz, a hihetetlenül bonyolult módon működő elme, egy erős immunrendszer, amelynek célja, hogy megvédjen minket a különböző betegségektől.

Ennek ellenére néha megbetegszünk. Te minden hónapban beteg leszel? Esetleg sűrűbben? Folyton elkapsz valamit?

Ha beteg vagy, kérdezd meg magadtól, hogy az alábbi okok közül melyik lehet a probléma. Ha megtaláltad a választ, örülj neki! Ezek mind olyan problémák, amelyeket orvosolni lehet.

Változtatni tudsz a felsorolt területeken annak érdekében, hogy erősítsd az immunrendszeredet és megelőzd a betegségeket.

1. Alváshiány

A nem megfelelő mennyiségű alvás a következő problémákhoz vezethet:

 • ítélőképesség elvesztése
 • korai öregedés
 • depresszió
 • feledékenység
 • súlygyarapodás
 • mentális hanyatlás
 • betegségek és komoly egészségügyi problémák

Néha az életvitelünk, a gyerekeink, a munkánk, az iskola stb. miatt kevesebbet alszunk, mint amennyire szüksége lenne szervezetünknek.

A Journal of Sleep Research című folyóiratban közzétett tanulmány szerint azok a felnőttek, akik keveset alszanak éjszaka, hamarabb betegszenek meg, gyakran megfázástól, influenzától és gyomor betegségektől szenvednek.

A megfelelő kálium és magnézium bevitel biztosíthatja a nyugodt és folyamatos alvást.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!

3. Szegényes étrend

Ha telenyomod a szervezeted mérgekkel, cukorral, feldolgozott élelmiszerekkel, vegyszerekkel és adalékanyagokkal, akkor a tested nem kapja meg az immunrendszer működéséhez szükséges üzemanyagokat.

Valójában, ezek a méreganyagok kimerítik az immunrendszeredet és a létfontosságú szerveidet. Ha a tested épp az ellen harcol, amit te tudatosan vittél be, hogyan várhatod el, hogy a külső behatások ellen is felvegye a kesztyűt?

Ha továbbra is szegényesen táplálkozol, könnyen lehet, hogy a ma még egyszerű megfázásból komoly betegség lesz.

Járj utána a helyes étrendnek! Igaz, hogy ez időigényes, és lépésekben lehet haladni, de megéri. Visszanyerheted az egészségedet, ha elhatározod magad.

Ebből egyél és igyál többet:

 • zöldségek és gyümölcsök
 • diófélék és magok
 • probiotikumban gazdag ételek
 • organikus, legelőn tartott állatoktól származó hús
 • zöld turmixok
 • tiszta víz

Ebből egyél kevesebbet:

 • feldolgozott élelmiszerek
 • finomított cukor
 • üdítők és energiaitalok
 • finomított liszt, rossz minőségű pékáru
 • minőségtelen hús- és tejtermékek
 • gyorsételek

egészséges táplálkozás

1. Stressz és konfliktusok

Megfigyelhető az is, mikor nem fizikai probléma van, hanem valamiféle konfliktus, hatáshelyzet vagy stresszhelyzet, ami miatt megbetegszünk.

A ránk nehezedő stressz felgyorsult szívverést, magas vérnyomást, gyakori izzadást, izomfeszültséget, emésztési problémákat okozhat.

Az állandó stressz nem tesz jót az immunrendszernek, és végül a baktériumok és a vírusok észrevétlenül bejutnak a szervezetbe és betegségeket okoznak.

Dr. Mercola szerint: "A stressznek komoly hatása van az immunrendszer működésére, ezért figyelhető meg, hogy hamarabb megbetegszel stressz hatása alatt. Ez igaz a nagyon stresszes időszakokra, mint például amikor egy nagyobb dologra, munkára készülünk, valamint a krónikus stresszre is, mint például párkapcsolati problémák. Mindkettő hatással van az immunrendszerre és csökkenti a képességét a fertőzés elleni harcban."

Tanulmányok szólnak arról, hogy a konfliktusok betegséget okozhatnak. Egy nagyobb stresszes összetűzés hatására a tested fogékonyabbá válhat a különböző betegségekre, mint például a megfázásra.

A megoldás: Tanuld meg kezelni az életet. A konfliktus megoldása a gyógyulás legbiztosabb módja. Ha lehetetlen a megegyezés a másik személlyel, akkor tanácsos önmagunkban megoldani a problémát és felülkerekedni rajta. Kérd egy olyan ember segítéségét, aki tudja, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket.

Összefoglalás

Ne dőlj be másoknak, amikor azt mondják, hogy normális, ha évente pár alkalommal megbetegszel. Az igazság az, hogy ragyognod kellene! Ha a tested egészséges és megfelelően funkciónál, akkor a betegség előfordulása igen ritka kell, hogy legyen.

Amikor beteg kezdesz lenni, próbáld meg megtalálni a probléma gyökerét. Összpontosíts a pihenésre és a gyógyulásra, valamint arra, hogyan tudod megváltoztatni az életviteledet úgy, hogy ne ess bele ugyanabba a hibába újra.

Forrás: FitLife.TV
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!