A 10 legfontosabb tény a műanyag palackokról

Ebben a cikkben megosztjuk veletek a 10 legfontosabb információt, amit tudni kell a műanyag palackokról.

Ezek a szomorú tények segítenek megérteni, hogy miért kell lemondani a PET-palackos vizekről és üdítőkről, és választani helyette egy okosabb megoldást. Meg kell ismerni a jelenlegi probléma gyökerét ahhoz, hogy kezelni tudjuk azt. Ebben nyújtunk most neked segítséget.

Íme a 10 legfontosabb tény és adat, amelyet tudnod kell a műanyag vizes palackokról:

1. Minden harmadik szemét, ami a tengerekben és óceánokban úszik, PET-palack.

2. A Temzében a műanyag palackok teszik ki a vízben úszó szemét 10% -át.

3. Az Egyesült Királyságban évente mintegy 13 milliárd műanyag palackot használnak el, és csak 7,5 milliárd kerül újrahasznosításra (2017-es felmérés).

Vízmegoldás vízszűrő

4. Ebből a 13 milliárdból 7,7 milliárd műanyag palack vizes palack. A #OneLess kampány kutatásai azt mutatják, hogy az elmúlt 15 évben a műanyag palackos vízfogyasztás megkétszereződött, és az Egyesült Királyságban egy átlagos ember évente 150 műanyag vizes palackot használ fel, 175-öt ha Londonban él.

5. A háztartási műanyag csomagolások több mint 60%-át a műanyag palackok teszik ki, például az ital, tej és kozmetikumok tárolására gyártott műanyagok (2017-es felmérés).

6. Évente 5,5 milliárd műanyag palackot szállítanak hulladéklerakókba, égetnek el vagy dobnak el.

7. Naponta átlagosan 700 000 műanyag palackot dobunk ki a kukába.

8. A műanyag palackokat a „szemét irányadójának” is nevezik. Ennek oka az, hogy nagyobb szemét, és arra buzdít bennünket, hogy több szemetet dobjunk ki. Azt is megállapították, hogy gyorsabban halmozódik fel, mint bármely más típusú hulladék.

pet-palack tenyek

9. A Coca-Cola nemrégiben bejelentette az Ellen MacArthur Alapítványnak, hogy évente 3 millió tonna műanyag csomagolást gyártanak. Ez mintegy 200 000 palacknak felel meg percenként.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

10. 500 ml-es PET-palackokba számítva ez évente körülbelül 108 milliárd palackot jelent, ami több mint egyötöde a globális PET-palack kiáramlásnak (évente körülbelül 500 milliárd palack).

Ha még mindig túl sok műanyag palackot használsz el, és ezek az adatok megijesztenek, most itt az ideje cselekedni. Tudj meg többet a termékeinkről, és tedd meg az első lépést műanyag-mentes élethez!

Forrás: Raw Bottles

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!