6 dolog, amit nem tudtál a belek egészségéről és a probiotikumokról

Amikor a belek egészségéről van szó, a probiotikumok fontos szerepet játszanak.

A hasznos baktériumok napi ajánlott mennyiségének bevitele - például joghurt, erjesztett ételek vagy táplálékkiegészítők által - segíti az emésztőrendszer és a belek egészséges működését. Viszont ezen kívül mennyit tudunk a jó baktériumokról és arról, hogyan válnak a hasznunkra?

Ha a válaszod az, hogy „nem túl sokat”, nem vagy egyedül. Ezért most elmagyarázzuk neked! Összeszedtük hat hasznos és tudományosan bizonyított tényt.

1. Élő baktériumokat kell fogyasztani

Maga a probiotikum szó jelentése is az „élő baktérium” kifejezésre utal, aminek jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre. A kapszulákban található legtöbb probiotikum fagyasztva szárítva van, de nagyon is élnek!

2. A probiotikum nem egy újabb hóbort, vagy trend

Az egészséges élő mikroorganizmusokon alapuló elmélet régóta jelen van, és gyakran alkalmazzák ételek tartósítására.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

3. Körülbelül 100 billió baktérium él bennünk és rajtunk

Valamint 1000 probiotikum törzs van egy ember szervezetében vagy a testén minden egyes percben. Még őrültebb? Minden ember mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszere egyedi.

probiotikumok

4. Nem minden probiotikum egyforma

A különböző probiotikum törzsek különböző egészségre gyakorolt hatást váltanak ki. A Lactobacillus és a Bifidobacterium a leggyakoribb és a legtöbbet alkalmazott probiotikumok, valamint a jótékony hatásuk is tudományosan igazolt.

5. A probiotikumok erősítik az immunrendszert

Tudtad, hogy a z immunrendszered 70%-a az emésztőrendszeredben van? Ez igaz, és ez a másik ok, hogy higgy abban, hogy mennyire fontos az elfogyasztott étel minősége, és hogy amit megeszünk az összefügg azzal, ahogyan érezzük magunkat.

6. A mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszer fontos szerepet játszik az egészségi állapotunkban

A mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszere nem csak a bélrendszerre korlátozódik, hanem az egész testünkre. A minket naponta körülvevő baktériumok fontos szerepet játszanak abban, hogy milyen az egészségünk.

Legjobb probiotiukom források:

- Joghurt

- Kefír

- Savanyúkáposzta

- Fekete csokoládé

- Miso leves

- Savanyúság

- Kombucha tea

Forrás: MindBodyGreen

vízmegoldás vízszűrő készülék

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!