A friss, nyers turmix nagyszerű hatással van az emésztésre

Neked is fontos, hogy a lehető legjobb tápanyagokat vidd be a szervezetedbe? Mi többek között a friss, nyers gyümölcs- és zöldséglére esküszünk. Számunkra fontos otthon a teljes értékű ételek fogyasztása, annak ellenére, hogy házon kívül néhanapján azért megesszük a feldolgozott élelmiszereket is. Mégis az otthon fogyasztott ételek a számottevőek, mert ekkor tényleg tudatosan azt tudjuk adni a szervezetnek, amitől nagyon kiegyensúlyozottan tud működni.

A táplálkozási enzimek a jó emésztés kulcsa

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, táplálnunk kell a testünket. A szükséges tápanyagokat az ételekből nyerjük. Igaz? De már kevesebb ember van azzal tisztában, hogy az enzimek teszik lehetővé, hogy tápanyag legyen az ételből. Az enzimek szemmel nem láthatóak, de nélkülözhetetlenek a testünknek a tápanyagok hasznosítása szempontjából. Lehetővé teszik, hogy megemésszük az ételt és kinyerjünk belőle a hasznos anyagokat, amelyek a véráramba kerülnek.

nyers turmix

Életerő

Mint a mágnesesség vagy az elektromosság, az enzim nem kézzel fogható, hanem sokkal inkább egy energia, ami reakciót vált ki élő anyagok között. Az enzim energia a Föld élőlényei testének minden atomjában megtalálható, a mi testünkben és a növényekben is.

Hőre érzékeny

Az enzimek 47 °C fok felett sérülnek. Akárcsak mi, magas hőmérsékleten lelassulnak és képtelenek ellátni a feladatukat a tápanyagok kiszabadításában és felszívódásában.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Az enzimek szeretik a nyerset

Figyelembe véve, hogy a testünk emésztése az enzimektől függ, amelyek érzékenyek a hőre, kikövetkeztethető, hogy miért érdeklődnek olyan sokan a nyers táplálkozás iránt. Nem meglepő, hogy a nyugati világ népessége, akik főleg feldolgozott élelmiszereken élnek (amit elkészítés során hővel kezelnek), nagy számban szenved emésztési zavaroktól és alultápláltságból származó problémáktól, annak ellenére, hogy átlagosan túltápláltak.

Dr. Edward Howell, az enzimkutatás egyik úttörője az mondta, hogy „egy kizárólag főtt ételekből álló étrend súlyos megterhelést jelent a hasnyálmirigynek, rövidítve ezzel a fogyasztó élettartamát, növelve a betegségek kockázatát és csökkentve a stressz ellenálló képességet”.

Tekintettel arra, hogy az egészségünk alapvető feltétele mindennek, amit csinálunk - eszünk, lélegzünk, alszunk -, érdemes lépéseket tenni az érdekében. Ennek egyszerű módja a friss gyümölcsökből és zöldségekből készített italok fogyasztása.

A friss, nyers turmixokról

A friss gyümölcslé az egyik legegyszerűbb forrása az enzimeknek ebben a feldolgozott élelmiszerektől teli világban. Figyeljünk oda, hogy elkészítés után minél hamarabb fogyasszuk el, mert a tápanyagok nem sokáig maradnak az italban. A jó emésztés érdekében még fel lehet turbózni édesköménnyel. Ez jól ismert anyagcsere javító és nagyszerű hozzávalója egy friss turmixnak. Enyhe édeskést ízt ad az italnak, ami sok esetben hasznos, ha például zöldturmixot készítünk. Jó emésztést és kellemes turmixozást kívánunk!

Forrás: Natural News

vízmegoldás vízszűrő készülék

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!