A legfinomabb karfiolpüré recept burgonya helyett
A burgonyapürét évszázadok óta fogyasztják az emberek. A legtöbb országban ez az egyik leggyakoribb köret és minden étteremben megtalálható.
Annak ellenére, hogy anyáinktól és nagyanyáinktól megtanultuk, hogy hogyan kell finoman elkészíteni, ez a burgonyapüré helyettesítő recept segít abban,
hogy egészséges és finom köretet varázsoljuk az asztalra, ami tele olyan van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket a burgonya nem tud biztosítani.
Hozzávalók:
• 1 karfiol, apróra vágva
• 1,5 evőkanál vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú krémsajt
• 1/4 bögre reszelt parmezán
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál paprika
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
1. Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Add hozzá a karfiolt és főzd 6-8 percig, amíg meg nem puhul. Öntsd le róla a vizet, majd terítsd szét egy papírtörlőn, hogy megszáradjon. Ettől lesz a püré sűrű és sima.
2. Miközben fő a karfiol, olvaszd fel a vajat egy kisebb serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát és süsd 2-4 percig, amíg megpuhul és kezd érződni az illata. Végül vedd le a tűzről.
3. Keverd össze a karfiolt, a fokhagymás vajat, a krémsajtot, a parmezánt, a sót és a borsot egy aprítógép vagy turmixgép segítségével, míg sima állagú nem lesz.
4. Meleg tálald húsokkal vagy zöldségekkel.
Forrás: Slender Kitchen
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |