6 egészséges snack-ötlet és recept
Mindig az egészséges snack recepteket keresed saját magad vagy a családod és gyerekeid számára? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány egészséges és könnyen elkészíthető snack-ötletet.
Nem azzal van a baj, ha valaki szeret nassolni a nap folyamán, hanem inkább az, hogy ezek az ételek sokszor egészségtelenek és károsak.
Ezek a receptek viszont egytől egyik egészségesek, így bűntudat nélkül fogyaszthatod őket.
1. Répa chips
Hozzávalók:
• 1 nagy sárgarépa
• 1/4 bögre olívaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
• 1 evőkanál tengeri só
• fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Pucold meg a sárgarépát, majd szeleteld fel nagyon vékonyra, például uborkaszeletővel.
3. Egy tálban keverd össze a sárgarépa szeleteket olajjal és sóval, majd fűszerezd be ízlés szerint.
4. Terítsd szét egyenletesen a szeleteket a sütőpapíron.
5. Süsd 12-15 percig, majd fordítsd meg a szeleteket és süsd további 5-8 percig.
2. Parmezános cukkini chips
Hozzávalók:
• 2 közepes cukkini
• só, bors vagy egyéb fűszerek ízlés szerint
• 1 ½ bögre frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsibe.
2. A cukkinit szeleteld fel vékony szeletekre.
3. Opcionális lépés: 2 papírtörlő vagy szalvéta között nyomkodd ki a nedvességet a szeletekből.
4. Helyezd a cukkiniszeleteket az előkészített sütőlapra és fűszerezd be.
5. Szórj körülbelül egy teáskanál frissen reszelt parmezán sajtot minden egyes szelet tetejére.
6. Süsd kb. 20-22 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
3. Sült parmezános paradicsom falatkák
Hozzávalók:
• 2–3 nagyobb paradicsom
• 1 bögre reszelt parmezán sajt
• 1 evőkanál szárított bazsalikom
• 1 evőkanál szárított oregánó
• 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Szeleteld fel a paradicsomokat kb. fél cm-es vastagságra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron.
3. Szórd meg a szeleteket parmezánnal és a fűszerekkel.
4. Süsd kb. 10 percig, míg meg nem pirul rajta a sajt.
4. Ropogós karfiol mártogatós
Hozzávalók:
• 1 nagy fej karfiol, „falat” méretű részekre vágva
• Olívaolaj
• 2 teáskanál fokhagymapor
• 1/4 teáskanál só
• 1/8 teáskanál bors
• 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
• Sweet chili szósz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy nagyobb tálban keverd el olívaolajjal a karfiol falatokat, hogy mindenhol befedje.
3. Add hozzá a fokhagymaport, sót és a borsot, majd jól keverd össze.
4. Terítsd szét a karfiolt egy tepsiben, sütőpapíron és süsd 15 percig, közben egyszer forgasd át a falatokat.
5. Közben melegítsd fel a kókuszolajat és keverd hozzá a sweet chili szószt.
6. Vedd ki a karfiolt a sütőből, forgasd meg a szószban, majd süsd tovább 5 percig
7. Mártogatóssal tálald.
5. Édesburgonya chips
Hozzávalók:
• ½ kg édesburgonya
• 1/3 bögre olívaolaj
• só
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Szeleteld fel az édesburgonyát nagyon vékony szeletekre zöldségszeletelővel vagy egy jó éles késsel.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a szeleteket olívaolajjal és sóval.
4. Terítsd szét egyenletesen az édesburgonya szeleteket a sütőpapíron és süsd 20-25 percig, míg ropogós nem lesz.
5. Kihűlve érdemes légmentes tárolóba tenni, hogy tovább elálljon.
Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
6. Ropogós parmezános csicseriborsó
Hozzávalók:
• 1 konzerv sózott csicseriborsó
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál finoman reszelt parmezán sajt
• 1/2 teáskanál fokhagymapor
• 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
• 1/2 teáskanál szárított oregánó
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál frissen őrölt paprika
Elkészítés:
1. Öntsd le a csicseriborsóról a levet és itasd fel róla a maradék nedvességet egy papírtörlővel
2. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, közepes lángon, majd öntsd bele a csicseriborsót
3. Addig süsd kevergetés közben, míg aranybarna és ropogós nem lesz (kb. 15-17 perc)
4. Szedd ki a csicseriborsót egy tálba, és keverd hozzá a sajtot, fokhagymaport, citromhéjat, oregánót, sót és borsot, majd jól keverd össze.
Forrás: Mommy ThrivesKövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Szuper cukkini fasírt receptSült édesburgonya mézes-chilis szósszal
Egészséges ketchup 2 perc alatt