6 egészséges snack-ötlet és recept

Mindig az egészséges snack recepteket keresed saját magad vagy a családod és gyerekeid számára? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány egészséges és könnyen elkészíthető snack-ötletet.

Nem azzal van a baj, ha valaki szeret nassolni a nap folyamán, hanem inkább az, hogy ezek az ételek sokszor egészségtelenek és károsak.
Ezek a receptek viszont egytől egyik egészségesek, így bűntudat nélkül fogyaszthatod őket.

1. Répa chips

Hozzávalók:

• 1 nagy sárgarépa
• 1/4 bögre olívaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
• 1 evőkanál tengeri só
• fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Pucold meg a sárgarépát, majd szeleteld fel nagyon vékonyra, például uborkaszeletővel.

3. Egy tálban keverd össze a sárgarépa szeleteket olajjal és sóval, majd fűszerezd be ízlés szerint.

4. Terítsd szét egyenletesen a szeleteket a sütőpapíron.

5. Süsd 12-15 percig, majd fordítsd meg a szeleteket és süsd további 5-8 percig.

2. Parmezános cukkini chips

Hozzávalók:

• 2 közepes cukkini
• só, bors vagy egyéb fűszerek ízlés szerint
• 1 ½ bögre frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsibe.

2. A cukkinit szeleteld fel vékony szeletekre.

3. Opcionális lépés: 2 papírtörlő vagy szalvéta között nyomkodd ki a nedvességet a szeletekből.

4. Helyezd a cukkiniszeleteket az előkészített sütőlapra és fűszerezd be.

5. Szórj körülbelül egy teáskanál frissen reszelt parmezán sajtot minden egyes szelet tetejére.

6. Süsd kb. 20-22 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.

vízmegoldás vízszűrő készülék

3. Sült parmezános paradicsom falatkák

Hozzávalók:

• 2–3 nagyobb paradicsom
• 1 bögre reszelt parmezán sajt
• 1 evőkanál szárított bazsalikom
• 1 evőkanál szárított oregánó
• 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Szeleteld fel a paradicsomokat kb. fél cm-es vastagságra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron.

3. Szórd meg a szeleteket parmezánnal és a fűszerekkel.

4. Süsd kb. 10 percig, míg meg nem pirul rajta a sajt.

4. Ropogós karfiol mártogatós

Hozzávalók:

• 1 nagy fej karfiol, „falat” méretű részekre vágva
• Olívaolaj
• 2 teáskanál fokhagymapor
• 1/4 teáskanál só
• 1/8 teáskanál bors
• 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
• Sweet chili szósz

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Egy nagyobb tálban keverd el olívaolajjal a karfiol falatokat, hogy mindenhol befedje.

3. Add hozzá a fokhagymaport, sót és a borsot, majd jól keverd össze.

4. Terítsd szét a karfiolt egy tepsiben, sütőpapíron és süsd 15 percig, közben egyszer forgasd át a falatokat.

5. Közben melegítsd fel a kókuszolajat és keverd hozzá a sweet chili szószt.

6. Vedd ki a karfiolt a sütőből, forgasd meg a szószban, majd süsd tovább 5 percig

7. Mártogatóssal tálald.

egeszseges snack

5. Édesburgonya chips

Hozzávalók:

• ½ kg édesburgonya
• 1/3 bögre olívaolaj
• só

Elkészítés:

1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Szeleteld fel az édesburgonyát nagyon vékony szeletekre zöldségszeletelővel vagy egy jó éles késsel.

3. Egy nagyobb tálban keverd össze a szeleteket olívaolajjal és sóval.

4. Terítsd szét egyenletesen az édesburgonya szeleteket a sütőpapíron és süsd 20-25 percig, míg ropogós nem lesz.

5. Kihűlve érdemes légmentes tárolóba tenni, hogy tovább elálljon.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

6. Ropogós parmezános csicseriborsó

Hozzávalók:

• 1 konzerv sózott csicseriborsó
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál finoman reszelt parmezán sajt
• 1/2 teáskanál fokhagymapor
• 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
• 1/2 teáskanál szárított oregánó
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál frissen őrölt paprika

Elkészítés:

1. Öntsd le a csicseriborsóról a levet és itasd fel róla a maradék nedvességet egy papírtörlővel

2. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, közepes lángon, majd öntsd bele a csicseriborsót

3. Addig süsd kevergetés közben, míg aranybarna és ropogós nem lesz (kb. 15-17 perc)

4. Szedd ki a csicseriborsót egy tálba, és keverd hozzá a sajtot, fokhagymaport, citromhéjat, oregánót, sót és borsot, majd jól keverd össze.

Forrás: Mommy Thrives

Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!

Pinterest: Vízmegoldás

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!