“Egy teli pohár vízben több természetes varázs van, mint bármely gyógyszerben, amit agymosással vetetnek be velünk…”

Dr. F. Batmanghelidj

Részlet A tested vízért kiált című könyvéből


Testünknek szüksége van legalább napi 6–8 pohár (2,5 deciliteres pohár) vízre.

Az alkohol, a kávé, a tea és a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek.

A vízivásra legmegfelelőbb időszakok (a klinikai gyomorfekély kezelésekben tapasztaltak alapján): reggeli, ebéd és vacsora előtt fél órával egy pohár víz – két és fél órával minden egyes étkezés után hasonló mennyiségű víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz, amire a testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés előtt.

A szomjúságot mindig ki kell elégíteni. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mechanizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután már több vizet fog kérni, mint a fenti minimum.

Az étkezési időkhöz beállított vízfogyasztás megelőzi a vér besűrűsödését, ami egyébként a táplálékbevitel következménye lenne, mivel vizet von el a sejtek körüli térből.

A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidratációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidratáció, idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.

Vízmegoldás vízszűrő

Egy teli pohár vízben több természetes varázs van, mint bármely gyógyszerben, amit agymosással vetetnek be velünk, hogy kezeljük velük e könyvben is részletezett tüneteket. És én nem árulom a vizet! …

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Az egyszerű csapvíz, hacsak nem szennyezett valamilyen vegyszerrel vagy nehéz fémmel (mint például az ólom), jó vízforrás lehet. A csapvíz a baktériummentesség miatt klórt tartalmaz. Az áruházak palackozott vizeit állítólag ózonnal sterilizálják a palackozás ideje alatt. Az ózon (O3) vagy más néven a szuperoxigén baktériumölő sajátságokkal rendelkezik. Ha időben használjuk, a palackozott víz egy alternatív forrásként jöhet szóba. Amennyiben nem vagyunk benne biztosak, hogy a rendelkezésünkre álló vízforrás nem szennyezett vagy nem tartalmaz szennyeződést, megmenthetjük magunkat ettől a szorongástól, ha egy kis vízszűrő egységet szerelünk a konyhai vízcsapra. A nagyon hatékony aktív szén vagy kerámiaszűrő egységek megmenekíthetnek bennünket az áruházi vízvásárlások terhétől.

vízkúra - vízszűrő

A vízszűrés használata végül elfogadott gyakorlattá fog válni a haladó társadalmakban, ami hajlamosabbá teheti őket az ivóvizeik szennyezésére. A városok jólétében történő jelenlegi hanyatlásban a csőrendszereken keresztüli minőségi ivóvíz szállítása egy ponton túl költségessé és lehetetlenné válik. Nem túl praktikus a mosáshoz és a kertészkedéshez nagy tisztaságú vizet szállítani.

Csakhogy, ha a csapvíz ivásánál a vízétől eltérő ízt érzékelünk, mikor testünk kifogy víztartalékaiból, könnyen arra kényszeríthetjük, hogy a más íz (esetleg kellemetlen íz) miatt víz nélkül működjön tovább – ez egy önámító kedvezmény. A csapvíz kellemetlen íze általában az oldott klórtól származik. …

Ami a víz kalcium tartalmát illeti, ha egyáltalán kemény és erősen kalciummal terhelt, tökéletes biztonsággal használhatjuk. Nemcsak biztonságos, hanem a test kalcium szükségletének egy olcsó forrása is egyben. Ez a kalcium már oldott állapotban van a vízben, és nem kell a patikában kalcium tablettát vásárolni, hogy megelőzzük az időskori csontritkulást. …

vízkúra gyógyszerek helyett

Amikor a víz és a kalcium természetes formában kerül a szervezetbe a kalcium kötésekből eredő energiatárolók felszabadításának szükségessége csökken. Ez az oka, amiért a csontok nagy mennyiségű energiát tárolnak. A test képes feltölteni ezt az energiatározót.

Bármely esetben még a nagy kalcium tartalmú víz is káros mellékhatás nélkül fogyasztható. Jól ismert tény, hogy testünk a gyomor- és béltraktusban nagyon kifinomult „szükségleti szabályzású” mechanizmussal rendelkezik az elemek felvételére. Bizonyos, hogy még a legkeményebb víz esetén sem fog az összes kalcium felszívódni a rendszerbe. Egy új tanulmány szerint (egy másik országban, ahol nagyon kemény vizek állnak csak rendelkezésre) kimutatták, hogy a kalciummal túlterhelt vizek semmiféle káros hatást nem okoznak a bőséges vizet fogyasztók körében.

A betegségmegelőzés ilyen megközelítésében nem lesz szükségünk szigorú étrendi szabályozásra, hogy szabályozni tudjuk ezt vagy azt a klinikai tünetet, feltéve persze, ha a vízfogyasztás megelőzi a táplálékfelvételt.

Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!