Szuper cukkini fasírt recept
Egy szuper recept azoknak, akik szeretik a zöldségeket változatosan elkészíteni. Tele van tápanyaggal, alacsony a kalória tartalma és roppant egyszerű a receptje. A legjobb pedig az, hogy tálalhatod előételként, snack-nek vagy könnyű főételként is.
Hozzávalók:
• 70 dkg cukkini lereszelve
• 1 teáskanál só
• ¼ bögre teljes kiőrlésű liszt
• ¼ bögre reszelt parmezán
• 2 gerezd fokhagyma összezúzva
• 1 tojás felverve
• bors és egyéb fűszerek ízlés szerint
• 2 evőkanál olívaolaj
Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
1. Öntsd le a lereszelt cukkini levét. Adj hozzá sót, majd keverd össze. Hagyd állni 10 percig, majd egy konyharuhán keresztül szűrd le a kiengedett vizet.
2. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a lisztet, a parmezánt, a fokhagymát és a tojást, majd fűszerezd ízlés szerint.
3. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Kanalazd bele a cukkini keveréket, formázd laposra, majd süsd aranybarnára mindkét oldalát (kb 3-4 percig).
4. Frissen tálalva a legfinomabb. Jó étvágyat!
<Forrás: Damn Delicious
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Spenótos-parmezános cukkini tésztaGluténmentes lisztek – útmutató 15 fajta liszthez
Valóban káros-e a zsír? Melyik fajtáját kerüljük és melyiket fogyasszuk?