Zuhanyszűrő felszerelési útmutató

A zuhanyszűrő kibontása

A készüléket egy celofán fólia védi. Eltávolításánál arra kell vigyáznia, hogy a vele együtt csomagolt kis gumikarika (alátét) ne guruljon el, mert szüksége lesz rá.


A kicsomagolás végeredményeképpen tehát Ön előtt van a zuhanyszűrő és a gumikarika. (A csomagolás tartalmazhat a szűrőből esetleg kihullott kevés fekete szénport is, ami a szállítás alatti rázkódás miatt lehetséges.)

A fürdőszoba előkészítése

A zuhanyszűrő - ahogyan a neve is sugallja - olyan csapra szerelhető fel, aminek van zuhany kimenete is. (A zuhanyzóban felszerelt csapok szinte kivétel nélkül ilyen kialakításúak, a kádakhoz felszerelt csapok pedig a legtöbb esetben ilyenek.) A zuhany kimenettel is rendelkező csapból egy hajlékony cső indul, a végén egy zuhanyrózsával.

zuhanyszűrő kádnál

1. ábra – felszerelés a csapra 

zuhanyszűrő zuhanyra

2. ábra – felszerelés a zuhanyrózsához

Figyelem! Ne nyissa ki a csapot, amíg ezt el nem olvasta!

A zuhanyszűrőben aktív szén és KDF alapú szűrőanyag van, ami gyártáskor por alakban került bele. Mivel a készüléket víz még nem érte, az első használatkor a szállítás miatt meglazult, különvált szénpor távozni fog a szűrőből, ami azt jelenti, hogy feketés-kékes víz fog folyni a zuhanyrózsából! Ettől ne ijedjen meg, ez teljesen normális és 2-3 perc folyatás (szakaszosan nyissa meg és zárja el a csapot többször) után eltűnik. Ezt követően (néhány perces „bejáratás” után) többször már nem fog a készülékből szénpor távozni. Fontos tudnia, hogy a szénporos víz nem mérgező, egészségre ártalmatlan környezetbarát anyag, de amit összefröcsköl vele, onnan nem könnyű lemosni, így célszerű a zuhanyrózsát a kád lefolyója felé irányítani a bejáratás idejére. Miután végezett, néhányszor még a csap hirtelen kinyitásával és elzárásával ellenőrizze, hogy a készülékből az összes szénpor távozott-e, és ha tiszta a víz, akkor készen van. Ugorjon az Adminisztráció részhez a következő oldalon!

Felszerelés közvetlenül a csaptelepre

Érdemes a kád dugóját a szerelés időtartamára bedugni, mert a szerelés alatt lepottyanó tömítőgyűrűk gyakran végzik a kád lefolyójában.

Le kell tekernie a csapról a zuhanyrózsához vezető hajlékony csövet. Ennek menetes a vége, így ha nem vízkövesedett el, akkor könnyen boldogul majd vele. Ha nagyon vízköves, akkor nagyobb erőkifejtés szükséges, de mindenképpen le lehet tekerni.

Miután lecsavarta, lesz ott egy gumi alátét (vagy a zuhany csövében, vagy a csapra ragadva), amire szüksége lesz. (Most már a készülékkel adott alátéttel együtt két alátét is van.)

A zuhanyszűrőt csavarja rá a csaptelep most üressé vált végére, azzal a felével, amelyik oda illeszkedik, de a zuhanyszűrő és a csap közé helyezze el az egyik alátétet.

Ezután a zuhanyszűrő szabadon maradt végére csavarja vissza a zuhanyrózsához vezető csövet, de a zuhanyszűrő és a cső közé helyezze el a másik alátétet.

Felszerelés a zuhanyrózsa elé

Érdemes a kád dugóját a szerelés időtartamára bedugni, mert a szerelés alatt lepottyanó tömítőgyűrűk gyakran végzik a lefolyójában.

Le kell tekernie a zuhanyrózsáról a csaphoz vezető hajlékony csövet. A letekerhető rész közvetlenül a zuhanyrózsa nyele alatt található. Ennek menetes a vége, így ha nem vízkövesedett el, akkor könnyen boldogul vele, egyébként nehezebben, de mindenképpen le lehet tekerni.

Miután lecsavarta, lesz ott egy gumi alátét (vagy a zuhanyrózsára ragadva, vagy a cső menetes hüvelyében), amire szüksége lesz. (Most már a készülékkel adott alátéttel együtt két alátét is van.)

A zuhanyszűrőt csavarja rá a hajlékony cső most üressé vált végre, azzal a végével, amelyik oda illeszkedik, de a zuhanyszűrő és a cső vége közé helyezze el az egyik alátétet.

Ezután a zuhanyszűrő szabadon maradt végére csavarja vissza a zuhanyrózsát, de úgy, hogy a zuhanyszűrő és a cső közé helyezze el a másik alátétet.

Adminisztráció

Jegyezze fel a felszerelés dátumát, mert fél év múlva a szűrőt ki kell cserélni. Akkor is ki kell cserélnie, ha nem használta el a szűrő 6 ezer literes kapacitását, ennek egyszerű higiéniai okai vannak és az ÁNTSZ is ezt ajánlja.

A zuhanyszűrő használata

Gratulálunk! Innentől nincs más dolga, mint élvezni a forrás tisztaságú vizet a fürdőszobájában. A normál használat során ugyanis a zuhanyszűrő semmilyen külön figyelmet, karbantartást nem igényel. Az alábbiak betartására azonban érdemes figyelni:

Ne engedjen a szűrőbe 60 Celsius foknál melegebb vizet!

Amennyiben sokáig nem volt használva, érdemes kb. fél percig vizet átfolyatni a szűrőn mielőtt használná, mivel ez felfrissíti a szűrőt!

A szűrőt bakteriológiai okok miatt félévente cserélni kell, a használat módjától függetlenül. A fél év onnan indul, amikor a szűrő először vizet kapott.

A kádba folyó vizet a készülék természetesen csak akkor szűri meg, ha azt a zuhanyrózsán át engedi bele, mivel a készülék csak a rajta árfolyó vizet képes megszűrni. Ezen a módon a fürdővizét is tisztává varázsolhatja.

A szűrő egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz. Az elhasznált szűrő nem számít veszélyes hulladéknak, mivel a műanyag házat leszámítva csak környezetbarát anyagokat tartalmaz.

A zuhanyszűrő karbantartása

A zuhanyszűrő 6 hónapos élettartama alatt karbantartást nem igényel. Könnyen leszerelhető és máshova is telepíthető, így utazás esetén is elviheti magával. Utazáskor a szűrőből ki kell csepegtetni a vizet, vagy egy vízhatlan szatyorban kell szállítani, hogy ne okozzon problémát a szűrőből kifolyó víz.

Sok sikert és korlátlan szűrt vizet kívánunk Önnek és családjának.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!