Zuhanyfejes zuhanyszűrő felszerelési és használati útmutató


A Zuhanyfejes zuhanyszűrő megvásárlásával és szakszerű használatával nagyon sok káros anyagtól fog megszabadulni, amelyek bár kis mennyiségben, de jelen vannak a csapvízben és hosszú távon egészségkárosodást is okozhatnak.


zuhanyszűrő használati útmutató szűrőbetéttel

11. ábra – a csomag tartalma: zuhanyfej és szűrőbetét 

zuhanyszűrő használati útmutató

12. ábra – a betét behelyezése

Zuhanyfejes zuhanyszűrő felszerelése

A Zuhanyfejes zuhanyszűrő termékünk dobozában egy zuhanyfejet és egy induló betétet talál (11. ábra).

Az első feladat a betét behelyezése. Ehhez csavarja szét a zuhanyfejet a 12. ábra szerint, majd a betétet helyezze bele oly módon, hogy a szűrőbetét arany színű része legyen lefelé, a másik vége pedig a zuhanyrózsa felé, ahogyan azt a 11. ábrán láthatja.

A szétszedett zuhanyfej zuhanyrózsát is tartalmazó darabján a menetes résznél két gumikarikát is talál, egy feketét és egy nagyobb szürkét, ezek mindegyike maradjon a helyén, amikor ismét összecsavarja a zuhanyfejet.

Ezután a régi zuhanyfejét távolítsa el az alján található menetes idomnál, majd a helyére tekerje fel a már betéttel ellátott zuhanyfejes zuhanyszűrőjét. A készülék egy rövid bejáratás után kész is a használatra. Néhányszor nyissa meg a csapot, hogy valamennyi víz átfolyjon a készüléken, a betét megteljen vízzel és már használhatja is!

Adminisztráció

Jegyezze fel a felszerelés dátumát, mert betét élettartama 3 hónap, vagy maximum 2500 liter víz, ami normál használat mellett kb. 70-100 zuhanyzáshoz elegendő. Az élettartam természetesen függ a vízminőségtől, a víz szennyezettségétől és az Ön zuhanyozási szokásaitól is. 3 hónap elteltével a betétet akkor is ki kell cserélnie, ha nem használta el a szűrő 2500 literes kapacitását, ennek egyszerű higiéniai okai vannak és az ÁNTSZ is ezt ajánlja.

A Zuhanyfejes zuhanyszűrő használata

Gratulálunk! Innentől nincs más dolga, mint élvezni a forrás tisztaságú vizet a fürdőszobájában. A normál használat során ugyanis a zuhanyszűrő semmilyen különös figyelmet, karbantartást nem igényel. A készüléket utazáskor is magával viheti, hiszen bármilyen fürdőszobába azonnal felszerelhető.

A zuhanyfej a megszokott módon egy elforgatható tárcsával rendelkezik, aminek három állása van: nagyon erős, közepes és gyenge vízsugár (13. ábra).

zuhanyfejes zuhanyszűrő fokozatok

13. ábra – a víz erősségének beállítása három fokozatban:
erős, közepes, gyenge

A Zuhanyfejes zuhanyszűrő karbantartása

A készülék szűrőbetétjét háromhavonta mindenképpen ki kell cserélni.

A zuhanyszűrő házat kívülről puha szappanos kendővel lehet tisztítani. A vízkő ellen vízkőoldó vagy ecet is használható, de használata után alaposan el kell öblíteni tiszta vízzel és letörölgetni.

A zuhanyszűrőt évente egyszer ajánlatos leszerelni, teljesen szétszedni és a darabokat vízkőteleníteni úgy, hogy pl. ecetes vízbe teszi vagy vízkőoldót használ. (A betétet természetesen nem kell tisztítani, hanem a tisztítás idejére el kell távolítani.) Ez a karbantartás a készülék élettartamát jelentősen meg fogja hosszabbítani.

Sok sikert és korlátlan szűrt vizet kívánunk Önnek és családjának.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!