A mérgező fehér cukor 6 alternatívája
El sem tudod képzelni, hogy mennyi ember édességfüggő! Aki például folyton csokis fánkot eszik uzsonnára és üdítőt iszik hozzá, az már kapásból 55 gramm cukrot fogyaszt el, ami olyan, mintha megenne négy púpos evőkanállal egy ültő helyében.
Évekig tarthat, mire leszokik róla valaki, aki cukorfüggő. Mivel őrült vágyat éreznek, amit ki kell elégíteni. Összefut a nyál a szájukban, ha egy krémes fánkra, egy cseresznyés rétesre vagy akár egy édes rágógumira gondolnak.
Mi az a cukor?
Eredeti formájában a cukor nem más, mint természetes cukornád vagy cukorrépa. A feldolgozási folyamat az, ami a szervezetünk számára káros anyaggá alakítja át, mint a legtöbb élelmiszernél. A feldolgozott élelmiszerek rossz minőségűek, viszont, ha nem lenne megváltoztatva az eredeti összetételük, tele lennének értékes tápanyagokkal.
A függőség leküzdése
Az erősen cukor függőknek, nagy motivációra van szükségük, hogy a finomított, fehér cukorról egy jobb minőségű alternatívra álljanak át. Összeszedtünk pár érvet, ami segít a függőség leküzdésében:
• Amikor a cukrot feldolgozzák, a természetes tápanyagokat eltávolítják. Tehát, amikor fogyasztjuk, a szervezetünk kompenzálni próbálja a tápanyaghiányt azáltal, hogy más helyekről irányítja át. Ez fogszuvasodáshoz, gyenge csontokhoz és gyenge vérhez vezet.
• A cukor a rák táptalaja. Amikor feldolgozott cukrot fogyasztasz, a vércukorszinted emelkedik és túl sok inzulin termelődik. Az inzulin emelkedése elősegíti a rákos sejtek növekedését.
• A cukor elnyomja az immunrendszert. Manapság rendszeresen hallunk újabb és újabb dologról fertőző betegségekről. Egy betegséggel teli világban egy erős, jól működő immunrendszerre van szükségünk.
Szeretjük az édeset. Nem véletlen vannak édes ízlelőbimbóink. Mégis ehetsz süteményt! De hogyan? Természetes édesítőszerek használatával. Az egyetlen módszer, amivel könnyedén le tudsz szokni a fehér cukorról, az az, ha nem hiányzik. Megeheted bármelyik édességet, amit megkívánsz, csak nem a feldolgozott fehér cukorral, hanem a természet adta édesítőkkel.
Nem maga a cukor az, amit imádunk, hanem a cukor által okozott édes érzés. Amint javítjuk a minőségét ennek az édes érzésnek, a test erőfeszítés és fájdalom nélkül kiüríti a méreganyagokat.
Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
6 minőségi cukor
1. Nyers méz
Hacsak nem vagy szigorúan vegán, a nyers méz a legjobb választás. Egyértelműen ez a legjobb. A szakértő, David Wolfe azt mondja, hogy a vad méz a legegészségesebb, mivel az kevesebb fruktózt és több nyomelemet tartalmaz.
2. Juharszirup
Sütéshez ez a legajánlatosabb édesítőszer, isteni süteményeket lehet vele készíteni. Szintén tele van hasznos ásványianyagokkal.
3. Sztívia
A sztívia egy Dél-Amerikában őshonos növény, amely 200-szor erősebben édesít, mint a cukor, mégsem emeli a vér inzulin szintjét. Ha cukorbetegséggel, kandidával vagy rákkal küzdesz, vagy csak egyszerűen aggódsz a vércukor szinted miatt, a sztívia használata a legtanácsosabb. Figyelj oda, hogy minél tisztább formában vásárold meg.
4. Datolya
A datolya rendkívül édes. Például növényi tejek készítésekor ajánlott használni és még a rosttartalmat is növeli.
5. Kókuszpálma cukor
Igen kis mértékben befolyásolja a vércukorszintet, ezért a kókuszpálma cukor kezd egyre kedveltebb édesítőszer lenni. Mióta a fehér cukorhoz hasonlóan granulátum formájában lehet hozzájutni, könnyű alkalmazni az ételek elkészítésekor.
6. Melasz
Ha elbírod az erős ízét, a melasz rendkívül egészséges része lehet a táplálkozásodnak. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, viszont fontos, hogy kén nélküli, organikus cukornád melaszt vásárolj.
Forrás: Young and RawTetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |