Víztisztító kancsó vagy ásványvíz vagy vízszűrő?

dobogóra vízszűrés

A csapvíz sokhelyütt hagy némi kívánnivalót maga után. Ilyenkor vagy ásványvizet veszünk, vagy beszerzünk egy víztisztító kancsót vagy ha bátrabbak vagyunk, akkor egy konyhai víztisztító berendezést szerelünk fel.

De vajon mikor járunk a legjobban? Melyik éri meg és melyikben bízhatunk a leginkább? Egy barátságos megmérettetés keretében most összehasonlítottuk az ásványvizet, a víztisztító kancsót és a konyhai vízszűrő berendezést. A számításokat egységesen egy 4 tagú család havi vízfogyasztására végeztük el, ahol fejenként 2 liter vizet számoltunk naponta.

Az összehasonlítási szempontjai a következők:

víztisztító kancsó, ásványvíz, vízszűrő

Az első versenyzőnk, akit meg fogunk vizsgálni: az ÁSVÁNYVÍZ

ásványvíz vs. víztisztító kancsó

Költségek: Literenként 40 Forinttól 500 Forintig mindenféle márkájú ásványvíz létezik, csak a magyar piacon több száz fajta van belőlük. A drágább árkategóriájú ásványvizek általában jobb minőségűek is, de körülbelül 80 Ft per literért az ember már egész jó vizeket kaphat. Fontos tudni, hogy minden elhasznált palackkal kb. 15-20 Ft-ot dob a szemétbe, hiszen a vételárban a palack is benne van.

Egy négytagú családnak, mint állandó költség, ez havonta 19200 Ft kiadás, ha literenként 80 Forinttal számolunk. Ebből 3200 Ft biztosan a szemétbe megy, hiszen az a palackok ára volt.

Kezelhetőség: Ha 1,5 literes palackokkal számolunk, akkor ez 160 flakont jelent egy hónap alatt. Ezt cipelni, raktározni kell: be a kocsiba, ki a kocsiból, fel a lépcsőn, le a lépcsőn, be a raktárba, ki a konyha pultra. Aztán még persze gondoskodni kell az elhasznált műanyag palackokról is. Ez nem túl praktikus és rendkívül megterhelő feladat.

Szűrés minősége: Mostanában elég sok port kavartak a médiában az ásványvizek körüli csalások, ezért nem ajánljuk, hogy olcsó, ismeretlen eredetű vizet vegyenek. Lehet, hogy csak sima csapvíz vagy tisztított víz van a palackba töltve. Leleplezések történtek a közelmúltban azzal kapcsolatban is, hogy nem az volt a víz ásványi anyag összetétele, mint ami rá volt írva a cimkére. Arra is volt példa, hogy az ásványvíz minősége némely esetben még az ivóvíz határérték szabványoknak sem felelt meg.

Természetesen ez nem minden ásványvízre igaz, vannak becsületes gyártók és forgalmazók is. De azért jobb, ha résen van az ember ebben a témában és megtalálja azt a márkát, amiben 100%-ig megbízhat.

Egyéb a termék sajátosságából eredő előnyök és hátrányok: Nagy hátránya az ásványvíz fogyasztásnak az a mérhetetlen mennyiségű műanyag palack, amit magunk után hagyunk és szennyezzük vele a környezetünket.

Az ásványvíz előnye, hogy a jó minőségű ásványvízben található ásványok táplálják szervezetünket. Bár egyes kutatások szerint ezzel sem szabad túlzásba esnünk, mert ha túl sokáig fogyasztjuk ugyanazt a fajta ásványvizet, könnyen lehet, hogy ezek az ásványok túlzott mértékben felhalmozódnak a szervezetben.

A második versenyzőnk, akit meg fogunk vizsgálni:
a SZŰRŐKANCSÓ

víztisztítókancsó

Költségek: Egy víztisztító kancsó 5000 Forinttól 10000 Forinting terjedő áron beszerezhető. Szűrőbetétet típustól függően havonta vagy másfél havonta kell benne cserélni vagy hamarabb, ha elérte a 60-150 literes szűrési kapacitást.

A cserebetét 1500-2000 Forintba kerül. Egy négytagú család vízfogyasztási szükségleteinél azonban csak 2-3 hétig bírná egy patron, ezért számoljunk havi 2 patronnal, ami összesen 3000-4000 Forintunkba fog kerülni. Ez azért már jóval kedvezőbb az ásványvízhez képest, még akkor is, ha beleszámítjuk a kezdeti beruházást, a víztisztító kancsó megvásárlásakor.

Kezelhetőség: A víztisztító kancsó praktikus kelléke lehet a konyhának és fő előnye, hogy az ember nyáron akár a hűtőbe is berakhatja vagy bárhová magával viheti. Sokféle színben és kivitelezésben kapható.

Szűrés minősége: A klór kiszűrésre kerül, emiatt a víznek jó íze lesz és a vásárló elégedett lesz vele. De a valódi probléma ennél mélyebb. Minden víztisztító kancsó úgynevezett „nyomáshiányos” szűréssel működik, ami miatt a betét csak kb. 50%-os hatásfokkal szűr. A víz a kancsóban ugyanis saját súlyánál fogva csurog le. Mivel a szűréshez víznyomásra is szükség lenne, a legtöbb víztisztító kancsó nem tud olyan hatásfokkal szűrni, amire szükség lenne.

Egyéb a termék sajátosságából eredő előnyök és hátrányok: Előnye, hogy könnyen kezelhető, jobb minőségű víztisztító kancsóknál egy számláló jeli, amikor a betét lejárt és ki kell cserélni.

A kancsónak másrészt megvannak a saját határai, mert egyszerre kb. 1,5-2 liter vizet fog megszűrni és újra kell tölteni, hogy a lecsurdogálás után egy újabb adag szűrt vízhez jusson. Így egy nagyobb családban, ahol sok víz fogy és még a főzéshez, gyümölcsmosáshoz, virágok öntözéséhez is szükség van tiszta vízre, több víztisztító kancsóra kell beruházni. Ez nem túl praktikus megoldás, egyrészt mert a vizet állandóan után kell töltögetni és lecsurogni hagyni, másrészt pedig, ha több víztisztító kancsót kell fenntartani, akkor ugye ezzel a költségek is növekednek.

A harmadik versenyzőnk, akit meg fogunk vizsgálni:
a VÍZMEGOLDÁS CSAPRA SZERELHETŐ VÍZSZŰRŐJE

víztisztító kancsó vs vízszűrő

Költségek: A csapra szerelhető konyhai vízszűrőt 18 900 Forintos áron szerezheti be (vagy még olcsóbban, ha megnézi a weboldalon lévő kedvezményeket). A szűrőt FÉLÉVENTE kell csak benne cserélni, ami 3900 Ft, de a berendezés megvásárláskor természetesen kap induló szűrőbetétet is.

A korlátlan mennyiségű szűrt víz költsége egy hónapra kivetítve, leszámítva a kezdeti beruházást, csak havi 670 Ft.

Kezelhetőség: A felszerelési útmutatót követve még a háziasszonyok is be tudják üzemelni ezt a készüléket, nem kell hozzá szerelőt hívni és átrendezni a konyhát. Nyaralásra, hétvégi házba magával viheti, otthon lecsavarja, majd ott újra felcsavarja. Betétet cserélni benne egyszerű, ez a művelet csak FÉLÉVENTE esedékes. A vízszűrő konyhai csapra való szerelésével korlátlanul áll rendelkezésére a tiszta víz. Nincs utántöltés és cipekedés.

Szűrés minősége: A szőrbetét az aktív szén és KDF technológia egyesítésével készült és a következő anyagokat igazoltan eltávolítja a vízből:

  • nehézfémeket (arzén, réz, vas, króm, kadmium, ólom, higany)
  • fémvegyületeket, és a hidrogén szulfidot
  • peszticideket (permetszereket)
  • szabad klór 99%-át
  • szerves anyagokat
  • fenolt és a benzolt
  • baktériumokat, mikroorganizmusokat
  • lebegő szennyeződéseket (üledék, homok, iszap, rozsda, azbeszt stb.)
  • javítja a víz illatát, ízét és színét

Egyéb a termék sajátosságából eredő előnyök és hátrányok: Az egyszeri megvásárlás után az alacsony üzemeltetési költségeket nézve messze gazdaságosabb az ásványvíz vásárlásnál, de a víztisztító kancsónál is.

Miután felszerelte a készüléket, onnantól kezdve a szűrt víz korlátlanul áll a rendelkezésére, bármikor, bármennyi. Így nem csak ivásra, hanem főzéshez, tea, kávé és szörp készítéséhez is szűrt vizet használhat.

Nem kell többé az ásványvizes palackokat cipelnie és megtöltenie a kukát üres műanyag flakonokkal, így sok időt, energiát és pénzt spórol meg. Szűrőbetétet a víztisztító kancsóval szemben itt csak félévente kell cserélni.

Most nézzük meg, hogy az ásványvíz, víztisztító kancsó, vízszűrő összehasonlítási versenyben ki került a dobogó első fokára

Az eredmények alapján a Vízmegoldás konyhai vízszűrője bizonyult a legjobb megoldásnak az egészséges, tiszta vízre!

ásványvíz vs. víztisztító kancsó vs. vízszűrő

Nézze meg a legjobb ajánlatainkat itt!

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!