Gyakori kérdések a Vízmegoldás vízszűrőkről

Hogyan működik a Vízmegoldás vízszűrő?

Ez egy egyszerű készülék, amit pár mozdulattal fel lehet szerelni a konyhacsapra. A konyhacsap végére kell feltekerni egy szelepet, ami összeköti a csapot a vízszűrő készülékkel. Ezután, ha megnyitjuk a csapatot a konyhacsapból a víz átfolyik a vízszűrő készüléken és a vízszűrő csapján pedig kifolyik a tisztított víz. A szelepen van egy kis kar, amit, ha elfordítunk, akkor a konyhacsapot tudjuk használni újra, mert mosogatni nem feltétlen szűrt vízben szeretnénk.

Szét kell-e fúrnom hozzá a konyhát?

Nem. Ezt a készüléket a konyhapultra, a csap mellé kell tenni. Nem foglal nagy helyet, kb. akkora, mint egy 1,5 literes ásványvizes palack.

Mindenhova fel lehet szerelni?

Csak akkor tudod felszerelni, ha egy hagyományos csapod van, sajnos a zuhanyfejjel ellátott vagy nagyon elvont design csapokra nem lehet felszerelni. De, ha normális, átlagos csapod van, akkor semmi probléma nélkül fel tudod szerelni. A készülékhez kapsz egy nagyon részletes felszerelési és használati útmutatót, amivel gyerekjáték lesz felszerelned.

Magammal tudom-e vinni, ha utazok vagy költözöm?

Igen, pont olyan könnyen, amilyen könnyen fel tudtad szerelni, pont olyan gyorsan le is tudod szerelni. Ha költözöl, az új konyhádba újra fel tudod rakni. Mivel nem kellett ehhez szétfúrni a konyhapultot, akkor sem kell aggódj, ha albérletben vagy, mert egyáltalán nem tesz kárt se a konyhapultban, se a csapban.

Milyen gyakran kell cserélni benne betétet és ez mennyibe fog nekem kerülni?

A betétet fél évente mindenképp cserélni kell. Egy betétet fél évre 3900 Ft-ét tudsz megvenni és a Vízmegoldás webáruházában bármikor meg tudod rendelni. A készülékhez induláskor jár egy vagy több betét, attól függően, melyik csomagot választod. De ezzel még mindig jobban jársz, mintha ásványvizet vennél, vagy szűrőkancsót tartanál fent, mert azok ennél többe kerülnek neked.

Milyen lesz tőle a víz?

A csapvíz tőle nagyon tiszta és iható lesz. Ez azt jelenti, hogy elmúlik a klóros mellékíze vagy bármilyen rossz íze. Olyan ízű lesz a víz, mint az ásványvíz vagy a forrásvíz. Tiszta, egészséges, íztelen szagtalan folyadék, amit szívesen iszik az ember. Ez a vízszűrő nem távolítja el az ásványi anyagokat a vízből, csak a nemkívánt szennyeződéseket szedi ki. Nem változtat a víz szerkezetén, nem csinál lúgos vizet, kizárólag megtisztítja a vizet.

Tényleg jó-e a készülék, működni fog ez nekem?

Igen. A terméket már több ezer háztartásban használják az egész ország területén és a visszajelzések nagyon pozitívak. Amiről általában beszámolnak a vízszűrő használói, hogy azóta, mióta van vízszűrő otthon, sosem vesznek ásványvizet és sokkal többet és szívesebben isznak vizet. Ez az egészségükre is pozitív hatással van. Arról is beszámolnak, hogy a gyerekek is a családban nagyon szeretik a szűrt vizet.

Kattints a linkre és nézz utána a Vízmegoldás vízszűrőknek.

ahol használják víztisztítótinkat


Milyen valójában a magyar csapvíz?

Mi magyarok nagyon szerencsések vagyunk. A magyar ivóvizek 95%-a felszíni alatti vizekből származik, ami ugyan nagyon jó minőségű víz, de sok esetben utókezelésre szorul, mielőtt emberi fogyasztásra kerülhetne.

ahol víztisztítás szükséges HUN

A magyar vizek az európai átlagnál is sokkal jobbak, de azért hagynak némi kívánnivalót maguk után. Természetünknél fogva túl magas arzén, bór és ammónium koncentráció miatt nem felelnek meg az Európai Uniós szabványoknak. Ez a probléma 1,5 millió embert érint országunkban.

A hozzáadott klór és a vezetékhálózat rossz minősége tovább ronthatja az ivóvíz minőségét, élvezeti értékét. Ezért van, hogy sokan nem szívesen isszuk meg a csapvizet.

Ezért Magyarországon sok estben indokolt a házi víztisztítás, érdemes a helyi vízműveknél érdeklődni az aktuális vízminőségről. Ezen a linken megtalálhatod a régiódnak megfelelő Víz- és Csatornamű üzemeltetőt: vizmu.lap.hu.

Mindannyiunkat érintő, közös probléma viszont a víz fertőtlenítésére használt klór. A klór által képződött melléktermékek rákkeltőek és erősen irritálóak, ezért a klórtól érdemes megszabadulnunk. A klór témájáról bővebben ezen a linken olvashatsz.

Mi értelme a zuhanyszűrőnek?

Az egyik legmegdöbbentőbb dolog a klórral kapcsolatban, hogy az igazi veszély rád nézve az, ha klóros vízben fürdesz. A klórozott csapvízben való fürdésközben a klór a szervezetéből az elektronokat valósággal “kiszivattyúzza”. Miért? A nedves bőrfelszín és a belső oldal között potenciál különbség alakulhat ki klóros vízben, emiatt az egyébként kívánatos elektronok kifelé áramlanak a testéből, ezzel legyengítve a bőröd természetes védekezőképességét.

Hozzá kell tenni, hogy a meleg zuhany kitágítja a pórusait, így bőröd innentől úgy viselkedik, mint egy szivacs és a klór, valamint a vízben található egyéb vegyszerek sokkal könnyebben beszívódnak. Legyengült immunrendszer esetén, a klóros vízben való rendszeres fürdés után, a legkülönbözőbb allergiás jelenségek, bőrszárazság, kipirosodás, irritáció és egyéb bőrproblémák léphetnek fel. A forró fürdő utáni bágyadtságot is legtöbb esetben a klór okozza.

De van még itt egy másik agresszív anyag is: a klóros vízből felszabaduló klórgáz. Amikor a klórgázt belélegzed, az egyenesen a véráramba kerül. Ezek a gőzök erősen ingerlik a nyelőcsövet és a tüdőt, belégzésük asztmát, allergiát okozhat, kiváltképp gyermekekre nézve veszélyesek. Mérések kimutatták, hogy tíz perc zuhanyzással annyi klór kerül a szervezetbe, mintha megittál volna 2 liter klóros vizet. A klórral és klórgázzal kapcsolatos tudományos vizsgálatok eredményeiről ezen a linket többet is olvashatsz.

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!