Szamócás zabsüti – egészséges változat
Ez a szamócás zabsüti az egészségesebb gyümölcsös desszertek közé tartozik, hiszen friss szamócával és teljes értékű hozzávalókkal készül.
Könnyű elkészíteni, csupán alap hozzávalókra lesz szükséged és kalóriatartalma is igen alacsony.
A szamócát pedig helyettesíthetet bármilyen friss gyümölccsel ízlésed szerint.
Hozzávalók:
• 1 bögre zabpehely
• 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
• 1/3 bögre barna cukor
• 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
• 1/4 teáskanál só
• 6 evőkanál olvasztott vaj (vagy helyettesítheted kókuszolajjal)
• 2 bögre apróra vágott szamóca
• 1 teáskanál kukoricakeményítő
• 1 evőkanál frissen facsart citromlé
• 1 evőkanál porcukor
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd bélelj ki egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral.
2. Egy tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a sót, a barna cukrot és a gyömbért, majd keverd bele az olvasztott vajat.
3. Terítsd szét a massza 3/4-ét a tepsiben és nyomkodd el benne egyenletesen.
4. Tedd a szamócát a zabréteg tetejére és terítsd szét rajta, majd locsold meg citromlével és szórd rá a kukuricakeményítőt és a porcukrot.
5. Végül terítsd a tetejére a megmaradt zabkeveréket - nem baj, ha nem teríti be teljesen a gyümölcsöt.
6. Süsd 30-40 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Forrás: well plated
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Répatortás zabfalatok reggelireA tiszta táplálkozás 11 szabálya
Reggeli ínyencség: almás fahéjas zabkása egy éjszaka alatt