Fűszeres sült gyümölcstál – akár palacsinta vagy gofri mellé is
A fűszeres sült gyümölcstál egy finom és egészséges desszert recept!
Egy gluténmentes, fűszeres, forró gyümölcsös süti, ami nagyszerűen passzol a gofrihoz és a palacsintához is.
Emellett igen tápláló, bármelyik menüsorban megállja a helyét.
Hozzávalók:
• 2 bögre szeletelt alma
• 2 bögre szeletelt körte
• 1 1/2 bögre friss áfonya
• 1 bögre ananász darabolva
• 1 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál juharszirup vagy méz
• 1 teáskanál fahéj (plusz a díszítéshez)
• 1/4 teáskanál szerecsendió
• 8 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszolaj (vegánoknak)
• 1/3 bögre apróra vágott nyers dió vagy mandula
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb tálba, majd adj hozzá 1-2 teáskanál citromlevet. Tedd félre
3. Egy másik tálban keverd össze az olvasztott vajat vagy kókuszolajat, a fűszereket és a mézet vagy juharszirupot.
4. Ezután a édes, fűszeres vajas keverék ¾ részét keverd össze a gyümölcsökkel, hogy teljesen befedje.
5. Öntsd a gyümölcsös keveréket egyenletesen egy sütőtálba.
6. A maradék édes-vajas keverékbe forgasd bele a diót vagy mandulát, majd kanalazd a gyümölcs tetejére.
7. Süsd 45 percig.
8. Ízlés szerint fűszerezd vagy díszítsd tálalás előtt.
8. Használhatod palacsinta vagy gofri mellé is az ízletes sült gyümölcsöket.
Forrás: cotter CRUNCH
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Téli sült zöldségek mézzel és balzsamecettelGyümölcsös quinoás sajttorta parfé reggelire vagy desszertnek
Egészséges-e a dobozos gyümölcslé?