Mogyoróvajas vegán brownie tele fehérjével
Ez a sűrű mogyoróvajas vegán brownie rendkívül finom, és mindig kielégíti az édesség utáni sóvárgást. A kender és a feketebab miatt tele van fehérjével, és nem tartalmaz finomított cukrot a többi hagyományos agyonédesített süteménnyel szemben.
Zúzott kakaóbabbal és nagyszemű tengeri sóval megszórva kifejezetten passzol hozzá egy csésze chai latte vagy mandulatej. Jó étvágyat hozzá!
Mogyoróvajas vegán brownie recept
(körülbelül 12 szelet)
Hozzávalók:
• 1 konzerv feketeb (ha te főzöd meg, akkor másfél csésze legyen)
• 2/3 csésze házi készítésű csokoládés mogyoróvaj vagy mandulavaj
• ¼ csésze juharszirup
• 2 lenmag „tojás” (2 evőkanál lenmagpehely összekeverve 5 evőkanál vízzel)
• 1 púpos evőkanál kakaópor
• 3 evőkanál hámozott kendermag
• 1/2 teáskanál himalája só
• 1 teáskanál vanília kivonat
• ½ teáskanál fahéj
• 1 teáskanál sütőpor
• választható: ¼ csésze sütőtök püré
• belekeverni vagy díszíteni: 85-90%-os étcsokoládé, pekándió, kókusz pehely, tengeri só
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Elkészítés:
1. Turmixold le a feketebabot.
2. Add hozzá a mogyoróvajat (mandulavajat), a juharszirupot és a lenmagot, majd turmixold tovább, hogy krémes állagú legyen.
3. Tedd bele a többi hozzávalót és jól keverd össze.
4. Öntsd át a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába.
5. Szórd meg a tetejét tört mogyoróval vagy magokkal díszítésként.
6. Süsd 170 fokon 22-28 percig, vagy amíg kissé felpúposodik és a közepe is átsül.
Forrás: mindbodygreenKövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |