Téli sült zöldségek mézzel és balzsamecettel
Dobd fel az ünnepi asztalt egy gyönyörű, egészséges és finom körettel! A krémes édesburgonya, a ropogós cékla és az ízletes sárgarépa kitűnően illik a méz és a balzsamecet gazdag ízvilágához.
Ezt a receptet bármilyen zöldséggel elkészítheted. Mi most édesburgonyát, répát és céklát használtunk. Ha egyforma kockákra vágod a hozzávalókat, biztos lehetsz benne, hogy egyenletesen jól át fog sülni minden falat.
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye - kattints a linkre és töltsd le!
Hozzávalók:
• 2 közepes édesburgonya, meghámozva és kockára vágva
• 3 nagyobb sárgarépa, meghámozva és kockára vágva
• 3-4 cékla, meghámozva és kockára vágva
• 3 ek. balzsamecet
• 1 ek. extra szűz olívaolaj
• 2 ek. méz
• 1/2 tk. fahéj
• 1/2 tk. kakukkfű
• friss őrölt bors ízlés szerint
• só ízlés szerint
• friss rozmaring ágak
Elkészítés
1. Melegítsd fel a sütőt 180°C-ra, majd olajjal kend ki a sütőtálat.
2. Szeleteld fel a zöldségeket azonos méretre.
3. Egy nagyobb tálban keverd jól össze a zöldség kockákat, a mézet, az olívaolajat, a balzsamecetet és a fűszereket (kivéve a rozmaring ágat).
4. Öntsd egyenletesen a keveréket az előre elkészített sütőtálba, majd tedd a tetejére a rozmaring ágakat és borsozd meg.
5. Tedd sütőbe és süsd 180°C-on 45-60 percig, míg pirosra nem sülnek a zöldségek.
6. Vedd ki a sütőből és tálalhatod is. Jó étvágyat!
Forrás: Healthy Ideas PlaceKövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
72 lúgosító étel – a test természetes egyensúlyáértMit kell tennünk, avagy ennünk, hogy jó emésztésünk legyen?
Karácsonyi hangulatú házi narancsos granola