Sült édesburgonya mézes-chilis szósszal
A sült édesburgonya és a mézes, chili paprikás szósz tökéletes párosítás! Igazi ínyencség hihetetlen ízekkel. Az édesburgonya hazánkban is egyre népszerűbb étel. Számos módon fel tudjuk használni és nagyon egészséges is. A mézes-chilis szósz édes-csípős ízvilága pedig iszonyatosan jól illik a fűszerezett édesburgonya csíkokhoz.
Vendégvárónak, délutáni nasinak, előételnek és köretnek is kiváló recept.
Hozzávalók:
• 4-5 db édesburgonya
• 5 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál oregánó
• 1 teáskanál kakukkfű
• 1 teáskanál zsálya
• fél teáskanál bazsalikom
• só, bors ízlés szerint
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a sütőt 230℃ fokra
2. Teríts sűtőpapírt egy nagyobb tepsibe
3. Szeleteld fel az édesburgonyát hosszú csíkokra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron
4. Egy kisebb tálban keverd jól össze a fűszereket és az olajat
5. Egy kalácskenő ecsettel kend be a burgonya szeleteket a fűszeres olajjal, jó vastagon
6. Süsd a burgonyát 35 percig 230℃ fokon, majd kapcsolj grillező fokozatra, és süsd még körülbelül 3-4 percig, míg ropogós nem lesz
Mézes-chilis szósz elkészítése:
Keverj jól össze fél bögre majonézt, 2 evőkanál mézet és negyed teáskanál chili paprikát
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Chef in Training
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Hogyan készíts erős 100%-ban természetes antibiotikumotMexikói vegán quinoa tál
Almás morzsasüti, nagyszerű gyors és egészséges desszert téli estékre