Kínai tojásos pirított rizs – a tökéletes pirított rizs titka
A kínai tojásos pirított rizs az egész világon igen népszerű étel. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, az eredmény pedig fenséges. Az alap pirított rizs recept elég elterjedt Kínában.
A kínai emberek többféle hozzávalóval és fűszerezéssel készítik el a pirított rizst. Például tojással, szójaszósszal és még sorolhatnánk. Az összes recept közül a legismertebb a felvert tojással készített rizs, és ez a legegyszerűbb is. Akár köretnek, akár reggelinek is tökéletes választás.
A másik fontos hozzávaló a zöldhagyma. A zöldhagymát apróra kell szeletelni és a legelején hozzáadni a rizshez. Csak egy kevés kell belőle. A hagymával adunk egy kis zöld színt a fehérhez és az aranysárgához.
A pirított rizs titka, hogy megfelelő nedvességűnek kell lennie a főtt rizsnek – nem túl száraz és nem túl nedves. Először megfőzzük a rizst, majd körülbelül 6 órára szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ha nincs ennyi időnk, akkor tegyünk hűtőbe 2 órahosszára, hogy csökkentsük a rizs víztartalmát. Ezután következik a legfontosabb rész, amikor a kihűlt főtt rizst szemcsékre törjük. Minden összetapadt darab rontja az ízét a kész ételnek. A felhasznált tojások száma a rizs mennyiségtől függ. Körülbelül 2 bögre főtt rizshez 1 tojást kell számolni.
Hogyan készítsünk pirított rizst?
1. Folyamatos keverés közben pirítsd meg a rizst, hogy az extra víztartalom elpárologjon, mielőtt hozzáadod a tojást.
2. Miután ráöntötted a felvert tojást, gyorsan kavard át, hogy minden rizsszemre jusson belőle, miközben tovább pirítod.
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Tojásos pirított rizs recept:
Ez az alap recept, amit kiegészíthetsz zöldségekkel és fűszerekkel.
Hozzávalók:
• 1-2 zöldhagyma
• 2 nagy tojás
• 1 teáskanál só
• 2 evőkanál étolaj
• 4 bögre főtt rizs (kihűlve)
Elkészítés:
1. Mosd meg a hagymákat és apróra szeleteld fel, de csak a zöld részét.
2. Verd fel a tojásokat.
3. Pirítsd meg a rizst wokban, amíg különálló szemek nem lesznek. Kotord a rizst a wok egyik felébe. Melegítsd fel 2 evőkanál olajat és öntsd hozzá a tojást.
4. Keverd össze a tojást a rizzsel. Add hozzá a sót és addig kevergesd a tűzön, míg minden szem tojásos nem lesz.
5. Add hozzá a hagyma ¾-ét, és pirítsd tovább.
6. Tálald kis tálkákban, és díszítsd a maradék zöldhagymával.
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Forrás: China Sichuan FoodTetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Édes-csípős nyári salátaHázi cukormentes, kókuszos granola, amit egész héten enni akarsz majd
10 lúgosító és immunerősítő módszer