Házi cukormentes, kókuszos granola, amit egész héten enni akarsz majd
Reggelizni nagyon fontos, de ez az étkezés, amire általában a legkevesebb idő jut. Viszont vannak olyan reggelig, amit ha előre elkészítesz, reggel szinte azonnal fogyaszthatod. Ilyen például a granola.
Hogy mi a granola? Müzli, gondolnád. Majdnem igazad van. A granola hasonló a müzlihez, annyi különbséggel, hogy az alapanyagokat megpirítják sütőben. Nagyon finom. Granolát otthona is tudsz készíteni.
Ejtsünk néhány szót a boltban kapható granoláról! Igen, nagyon finom. Igen, ropogós. És igen, gyakran (teljesen indokolatlanul) tele van finomított cukorral. Hoppá!
De van egy jó hírünk! Van egy kiváló recept, ami épp olyan finom, ropogós és összeállt, mint a bolti változata. A legjobb benne az, hogy egyetlen édesítő van benne, a banán! Így igaz. Sem finomított cukor, sem méz nem szükséges az ízesítéshez.
A legjobb, ha már hét elején elkészíted az egész adag granolát és elosztod kis dobozokba a hét minden napjára. Fogyaszthatod mandulatejjel, gyümölcsökkel, joghurttal vagy egyszerűen magában.
Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Banános kókuszos granola
(6 adag)
Hozzávalók:
• 2 csésze zabpehely
• 1 csésze ízesítetlen kókuszreszelék vagy kókuszpehely
• fél csésze tökmag
• fél teáskanál fahéj
• 1 banán összetörve
• 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 150 °C fölé
2. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a tökmagot, a fahéjat és egy csipet tengeri sót.
3. Add hozzá az összetört banánt és a kókuszolajat és keverd össze egy kanállal.
4. Terítsd szét a masszát egy tepsiben. Jól nyomkodd le és helyezd a sütőbe.
5. Körülbelül 45-55 percig süsd, és minden 15 percben keverd át. A nagyobb darabokat tördeld szét. Ha már megbarnult és kiszáradt a granola, kiveheted a sütőből. (Megjegyzés: hűlés közben apróbb darabokra fog szétrepedni, így nem szabad túlsütni.)
6. Ha teljesen kihűlt, oszd szét légzáró dobozokba és maximum egy hétig tárold így, vagy fagyaszd le akár több hónapra is.
Forrás: mindbodygreen
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
Nyers hajdinás és mandarinos téli reggeli tálEgy energiadús reggeli turmix, ami ebédig mozgásban tart
Kókuszliszt készítése házilag – melléktermék isteni kókusztej