Almás morzsasüti, nagyszerű gyors és egészséges desszert téli estékre
Vegán morzsasüti, hogy egyszerű hozzávalókból egy finom és különleges ízvilágú desszertet készíthess, amivel elkápráztathatod a családot vagy a barátokat.
Alul puha gyümölcsök, tetején ropogós zabpehelytészta tökéletesen kiegészítik egymást.
Almás morzsasüti
Hozzávalók:
Almás réteghez:
• 6 db piros alma
• 1 citrom leve
• 1 kk fahéj
• 3 ek nádcukor (az almák édességétől függ)
• 1 ek útifűmaghéj
• 50 ml víz
• 1 kk reszelt gyömbér
Tészta réteghez:
• 100 g nagyszemű zabpehely
• 100 g kisszemű zabpehely
• 4 ek nádcukor
• 2 marék magkeverék (pl. lenmag, törökmogyoró, mandula)
• 1 kk fahéj
• csipet só
• 6 ek kókuszolaj
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Almás morzsasüti elkészítése:
1. Hámozd meg az almákat, és vékonyabb cikkekre szeleteld fel (magház nélkül).
2. Az almaszeleteket tedd egy üveg sütőtálba és az almás réteg további hozzávalóit keverd bele.
3. Egy tálban keverd össze a tésztaréteg hozzávalóit.
4. Oszlasd szét az almás rétegen a zabpelyhes keveréket.
5. Süsd 180 fokon 50 percig, amíg az almák meg nem puhulnak és megpirul a teteje.
Kövess minket a Pinterest-en és a Facebook-on is!
Pinterest: Vízmegoldás
Tetszett?
Oszd meg! |
Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!Keresztnév:E-mail cím: A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat. |
Hasonló témájú cikkek, amik érdekelhetnek:
72 lúgosító étel – a test természetes egyensúlyáértMeggyes vegán muffinok
Tönkölylisztes palacsinta recept