A sejtszintű energia növelésének leghatásosabb módja – elektrolit ital

A sejtek olyanok, mint sok apró elem. Egy elemnek pedig van pozitív és negatív töltése, ami lehetővé teszi az elektronok áramlását egyik pólustól a másikig, ezáltal elektromos áramot termelve.

A sejtek pontosan ugyanígy működnek, mint az elem, van két különböző koncentrációjú ásványi anyag, amely levetővé teszi a töltés áramlását. Ez az elektromos áramlás működteti az idegrendszert, az izmokat, valamint ez termeli az energiát.

sejt

Tehát, ami valójában az energiát adja, az az ásványi anyagok mennyiségének váltakozása a sejteken belül és kívül. A sejten belüli ásványok nagy része kálium. Tízszer több kálium van a sejten belül, mint a sejten kívül. A sejteken kívül viszont a nátrium van nagyobb koncentrációban. Tehát ennek a két elektrolitnak a sejten belüli ki-be áramlása hozza létre a létfontosságú elektromos töltést.

Mik azok az elektrolitok?

Az elektrolitok azok a testfolyadékban található ásványi anyagok, amik nélkülözhetetlenek a sejtek számára. Elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez.

A legfontosabb elektrolitok: nátrium, magnézium, kálium, klorid és kalcium.

Az elektrolitoknak négy fontos szerepe van

1. Segítik a szervezetünk hidratálását, és megelőzik a kiszáradást. Segítik a folyadék áramlását a sejtekbe és a sejtekből ki. Az áramlási folyamat látja el tápanyagokkal a sejteket és távolítja el a salakanyagokat.

2. Támogatják az idegrendszer működését. Az idegeknek elektrolitokra van szükségük a működésükhöz. Hozzájárulnak az egészséges szívritmushoz (főleg a kálium).

3. Befolyásolják a pH szintet. Az elektrolitok és a pH hatással vannak egymásra. Ha az elektrolit szint alacsony, akkor csökken a pH szint, és ha a pH alacsony, az szintén befolyásolja az elektrolitokat.

4. Végül, de nem utolsó sorban pedig hatással vannak az izmok összehúzódására és elernyedésére. Az elektrolitok hiányakor görcsöt vagy gyengeséget tapasztalhatunk. A megfelelő mennyiségű elektrolit jelenlétében az izmok nagyobb munkavégzésre képesek.

zöldségek

Pár szót a káliumról

A kálium az egyik legfontosabb elektrolit, amire nagyon nagy mennyiségben van szüksége a szervezetnek, minimum 4700 mg-ra naponta. Ezt napi 7-10 bögre zöldség elfogyasztásával tudjuk fedezni.

A kálium segíti a sejtek elektromossággal való feltöltését, aminek köszönhető, hogy a sejtbe be tudnak áramolni a tápanyagok és el tudják hagyni a salakanyagok.

A legtöbb embernél jelentős probléma a káliumhiány. Elég nehéz felismerni, mert a szervezetünkben a kálium nagy része, azaz 98%-a a sejteken belül van, és nem azokon kívül. Ezért, ha vérvizsgálatot csináltatunk, nem jelenik meg a hiány, hacsak nem nagyon-nagyon extrém. Tehát az ajánlott vizsgálat az intracelluláris, vagyis a sejten belüli vizsgálat lenne.

Az alacsony kálium szint jelei

Káliumhiány esetén magasabb lesz a vérnyomás. Miért? Mert a kálium egy nyugtatószer, ami lecsillapítja a dolgokat.

Másik tünete az izomgörcs, izomgyengeség, fizikai fáradékonyság, mivel az összehúzódáshoz az izomnak káliumra van szüksége.

Káliumhiánytól lehet a rendellenes szívverés, hiszen a szív is izom. A szívverési problémák a káliumhiány és a magnéziumhiány együttes tünetei lehetnek.

A káliumhiány tünete a székrekedés is.

Az édesség kívánása is jele lehet a káliumhiánynak, mivel a kálium szerepet játszik a cukor elraktározásában, valamint segít megszabadulni a cukor utáni vágytól.

További jele a magas inzulinszint. Összefüggés van a cukorfogyasztás, a vércukorszint, a cukorbetegség és a kálium között. Igazából, ha megfelelő mennyiségű kálium van a szervezetben, az inzulin igény lecsökken. Ezért tanácsos a kálium bevitele a cukorbetegek számára.

Az idegesség és az álmatlanság is a káliumhiány egyik jele, mivel a kálium nyugtató hatással bír.

Tehát, ha kevés a kálium a szervezetedben, tapasztalhatod a felsorolt tüneteket.

Mi okozhat a káliumhiányt

Például, ha valaki beteg, sokat hány vagy hasmenése van.

Vagy ha egyszerűen az étrend nem tartalmaz elég káliumot. Egy banánban körülbelül 300 mg kálium van. Neked pedig minimum napi 4700 mg káliumra van szükséged. Tehát 11-12 banánt vagy 7-10 bögre zöldséget kellene fogyasztanod, hogy fedezed a napi kálium szükségletedet.

A stressz is csökkenti a káliumot. Ha valaki stresszes, akkor még több káliumot kell fogyasztania.

A magas inzulin, azaz a magas cukorfogyasztás is csökkenti a káliumot.

Ha valaki túl sok vizet iszik, de nem pótolja a sót és a káliumot, illetve a többi elektrolitot, akkor is a káliumhiány tünetei jelentkezhetnek. Tehát ha iszol, figyelj az elektrolit háztartásodra is, pótold a sót, a káliumot és a többi elektrolitot.

Azonnali megoldás az alacsony elektrolit szintre Elektromax elektrolit ital

Elektrolit italpor: egy olyan vízben oldódó italpor, ami tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen elektrolitokat.

elektromax elektrolit italpor

Milyen előnyei vannak az eletrolit italpornak

- Egy komplett ásványi anyag ital, ami tökéletesen hidratál.

- Azonnal felszívódik, mivel nem kapszula vagy tabletta formában van.

- Nem tartalmaz cukrot (sztíviával van ízesítve).

- Azonnali hatással van a tested energiaszintjére.

- Növeli az állóképességedet és a sportteljesítményedet.

- Nyugtatja az idegeket, csökkenti a stressz érzését.

- Energizál és feltölti a sejteket.

- Hidratál és fiatalít.

- Támogatja az optimális izom és idegfunkciókat.

- Egy adagban 1000 mg kálium van, ami a az egyik legfontosabb, mégis legkevésbé fogyasztott elekrolit.

- Természetes energiaital koffein, adalékanyagok és cukor nélkül

- 100%-os feloldódás

- Kényelmes zacskós kiszerelésben, hogy bárhova magaddal tudd vinni.

- Nagyszerű narancsos-citromos íz.

elektromax elektrolit italpor

Nincs más dolgod, mint feloldani fél liter vízben és máris be tudod vinni a szervezeted számár nélkülözhetetlen ásványi anyagokat.

Egy adag tartalmaz: 1000 mg káliumot, 120 mg magnéziumot, 75 mg kalciumot, ezenfelül vasat, cinket, rezet, mangánt, jódot és szelént.

A doboz tartalmaz: 30 adag italport

Ára: 6900 Ft
Tápanyag táblázat:

elektromax elektrolit italpor tápanyag táblázat
Összetevők: Kálium: kálium-citrát, étkezési sav: citromsav, Magnézium: magnézium-citrát, Kalcium: kalcium-laktát, természetes aroma, édesítőszer: szteviol-glikozidok, ásványi anyag keverék: maltodextrin, Vas: vas(II)-laktát, Cink: cink-szulfát, Réz: réz (II)-szulfát, Mangán: mangán-szulfát, Jód: kálium-jodid, Szelén: nátrium-szelenát, étkezési só, színezék: karotinok
X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

 A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz. Elolvastam és elfogadom a benne foglaltakat.

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!