Fogyókúrás vöröslencse leves recept sárgarépával, almával és édes burgonyával

Köztudott, hogy a vöröslencse milyen egészséges és mennyire könnyű elkészíteni. Ezért most bemutatunk egy gazdaságos és egyszerű receptet. Ez a vöröslencséből készült leves kimondottan jó azoknak a fogyni vágyóknak, akik a diéta alatt is ízletes ételeket szeretnének fogyasztani. Az alma, a sárgarépa, a lencse és az édesburgonya külön-külön is segíti a súlycsökkenést, ám a belőlük készült leves egy igazi lökést ad a fogyókúrának.

Alma: a piros almában igen kevés a zsír, nagy az ásványi anyag-, a vitamin- és a rosttartalma. Támogatja a súlycsökkenést.

Sárgarépa: ezek a narancssárga gyökerek elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaznak, így az alacsony zsír-, valamint a magas rost- és víztartalomnak köszönhetően alacsony az energiasűrűsége. Ez lehetőséget ad arra, hogy jóllakj, annak ellenére, hogy csak kevés kalóriát viszel be a szervezetedbe.

Lencse: a lencse szintén kevés kalóriát tartalmaz, és szinte teljesen zsírmentes. Emellett vitaminokban, rostban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag, így a legtöbb diétában fogyasztható élelmiszer.

Édesburgonya: Az édesburgonyának rendkívül alacsony a glikémiás indexe, aminek köszönhetően minden táplálkozás után segíti a vércukorszint emelkedésének megelőzését. A megfelelő értéken tartott vércukorszint megelőzi a késő este fellépő édesség utáni sóvárgást.

vöröslencse leves hozzávalók

A vöröslencse leves, azaz az édesburgonya-sárgarépa-alma-vöröslencse leves egy ízletes ételben egyesíti ezt a négy felsorolt nagyszerű hozzávalót. Körülbelül egy óra alatt készül el.

Vöröslencse leves

Hozzávalók:

• 2 nagyobb édesburgonya, meghámozva és felszeletelve
• 3 nagyobb sárgarépa, meghámozva és felszeletelve
• 1 alma, meghámozva, kimagozva és felszeletelve
• ½ csésze vöröslencse
• ¼ csésze vaj
• 1 fej vöröshagyma felszeletelve
• ½ evőkanál reszelt friss gyömbér
• ½ evőkanál feketebors
• ½ evőkanál chili paprika
• ½ evőkanál őrölt kömény
• 4 csésze zöldséges alaplé
• ½ evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábasban közepes lángon olvaszd fel a vajat. Ezután tedd bele az almát, a répát, a hagymát és az édesburgonyát. Körülbelül 10 percig párold, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Add hozzá a köményt, paprikát, sót, borsot, gyömbért, chilit, az alaplevet és a lencsét. Várd meg míg erős lángon felforr, majd vedd közepes lángra, fedd le és hagyd főni körülbelül 30 percig (amíg a zöldséges és a lencse puha nem lesz).

3. A következő lépésben pürésítsd a hozzávalókat egy botmixer segítségével az edényben.

4. Ezután közepes lángon főzd 10 percig. Adj hozzá vizet, ha szükséges, hogy elérd a kívánt sűrűséget.

vöröslencse leves

Íme kész is van. Egy ízletes leves recept, ami négy fogyást segítő ételből áll. Ha legközelebb főzöl magadnak, a családodnak vagy a barátaidnak, egy olyan étellel készülhetsz, amely nem csak nagyon finom, de hihetetlenül egészséges is.

Forrás: FitLife.tv
Tetszett?
Oszd meg!

Maradj informált! Ingyenes értesítés az újonnan megjelenő cikkeinkről. Iratkozz fel!
Keresztnév:

E-mail cím:

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!