Kókuszliszt készítése házilag – melléktermék isteni kókusztej

A kókuszliszt egy kiváló lisztféle, amely tökéletes alapanyag lehet a kedvenc süteményeid és kenyereid gabonamentes változatához.

A kókuszlisztnek különösen magas a rosttartalma, gyakran használt hozzávaló a glutén- és gabonamentes étrendekben. Ha már próbáltad, akkor tisztában vagy vele, hogy elég furfangos módon kell vele bánni. Ennek az az oka, hogy a kókuszliszt nagyon egyedülálló, gluténmentes liszt, ami rengeteg vizet képes felvenni.

Például, amikor fehér liszttel sütünk muffint, három csésze folyadékot teszünk hozzá, viszont, ha kókuszlisztes süteményt készítünk, akkor csak fél-háromnegyed csésze folyadékot adnának a keverékbe. A legtöbb recept nagyon kevés kókuszlisztet ír, pont azért, mert sok vizet képes magába szívni. Szintén megfigyelhető, hogy a legtöbb kókuszlisztes recepthez nagy mennyiségű tojás ajánlanak. Ennek az az oka, hogy a lisztnek szüksége van tojásra, hogy a hozzávalókat összetartsa.

kókuszliszt

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Hogyan csinálj kókuszlisztet?

A legtöbb bioboltban tudsz vásárolni kókuszlisztet, de ha spórolni szeretnél és magadnak elkészíteni, nagyon egyszerű! Először is készítened kell egy nagy adag kókusztejet!

Kókusztej recept:

Hozzávalók:

• 4 csésze víz

• 2 csésze szárított lehetőleg bio kókuszreszelék

Elkészítés:

1. Melegítsd meg a vizet egy edényben, de ne forrjon fel.

2. Tedd az aprított kókuszt a turmixba és öntsd hozzá a felmelegített vizet.

3. Hagyd ázni 20-30 percig, majd jól turmixold össze, amíg sűrű és krémes nem lesz (kb. 2-3 percig).

4. Szűrd át egy konyhai szűrőn, majd még egyszer egy konyharuhán.

5. Máris fogyaszthatod, vagy tárold a hűtőben, egy üvegben akár 3-4 napig

Akkor a legfinomabb, amikor friss! A maradék kókuszból tudsz lisztet készíteni.

Kókuszliszt recept

1. Terítsd szét a szűrés után megmaradt kókuszpépet egy sütőpapíron.

2. Egy villa segítségével törd szét a pépet minél apróbbra.

3. Ezután hagyd száradni 24 órát a levegőn, vagy rakd be a sütő legalacsonyabb fokozatán 4 órára.

4. Ezek a legegyszerűbb módjai, a kókusz kiszárításának. Kipróbálhatod még. Ha megszáradt, daráld le még egyszer, hogy liszt legyen belőle.

5. Légmentes edényben tárold.

Most ingyenes e-könyv ajándékba

További információért a kókusz egy másik nagyszerű melléktermékéről a kókuszolajról, annak használatáról és hogy hogyan tedd a mindennapi életed részéve, illetve arról, hogy milyen jó tulajdonságai vannak, hogy hogyan segít a zsírégetésben, mindent megtudhatsz, ha letöltöd az ingyenes e-könyvünket.

A Kókuszolaj és a zöld tea, a két nagy egészségtitok című e-könyv letöltői között minden hónapban kisorsolunk egy Vízmegoldás Prémium vízszűrő készüléket is.

Töltsd le!
Vízmegoldás e-book
Bővítsd a tudástáradat ezzel a két nagy egészségtitokkal! Add meg az adatokat a letöltéshez!
Teljes név:

E-mail cím:

X

Várj!

Keresztnév:

E-mail cím:

Havi 2-4 alkalommal fog tőlünk e-mailt kapni, a hírlevélről bármikor leiratkozhat. E-mail címét harmadik személynek nem adjuk ki. Informatív és tartalmas cikkeket küldünk a vízről és az egészségről, valamint akciós ajánlatainkat.

Ha megadod az e-mail címed, értesíteni tudunk arról, hogy

  ⋄ heti 1-2 alkalommal megjelenik egy új érdekes cikk az oldalon,
  ⋄ nyereményjátékot indítunk, amiben vízszűrőt lehet nyerni,
  ⋄ mikor vannak akciók és kedvezmények az oldalon.

Érdemes velünk tartani. Iratkozz fel most!

Egyáltalán nem kérek több felugró ablakot!